Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати неймовірно смачний томатний суп-пюре в мультиварці, а також запропонуємо класичні рецепти цієї страви з турецької та італійської кухні.
Як зварити томатний суп-пюре в мультиварці?
Інгредієнти: свіжі помідори – 500 г; цибуля ріпчаста – 50 г; часник (за бажанням) – 1-2 зубчики; рослинна рафінована олія – 20 мл; лавровий лист – 1 шт.; томатний сік – 100 мл; мелений чорний перець – щіпка; мелений запашний перець – щіпка; мелений коріандр – щіпка; спеції на свій смак; сіль – за смаком; листочки базиліка для подачі. Приготування Приступаючи до приготування томатного супу-пюре, свіжі томати моєму, робимо зверху кожного плоду хрестоподібні надрізи і заливаємо на дві-три хвилини окропом. Потім легко знімаємо шкірку, а помідори розрізаємо на шматочки і розбиваємо до стану пюре за допомогою блендера. Ріпчасту цибулю очищаємо, дуже дрібненько шаткуємо, закладаємо в мультикастрюлю, попередньо наливши в неї трохи рафінованої олії і пасеруємо до м'якості протягом десяти хвилин, встановивши прилад на режим «Випічка».
Після цього додаємо пюре з помідорів, вливаємо томатний сік, додаємо листочок лавра, мелений чорний і запашний перець, а також корриандр, солимо за смаком, додаємо за бажанням очищений і видавлений через прес часник і спеції на ваш смак.
Переводимо пристрій на функцію «Гасіння» і готуємо двадцять хвилин.
При подачі прикрашаємо томатний суп-пюре листочками свіжого базиліка.
Томатний суп-пюре по-турецьки - класичний рецепт
Інгредієнти: свіжі помідори – 250 г; цибуля ріпчаста – 75 г; часник – 1-2 зубчики; бульйон м'ясний – 450 мл; оливкова олія – 35 мл; томатний сік – 240 мл; свіжа зелень петрушки – 1/2 пучка; томатний сік – 100 мл; мелений чорний перець – щіпка; мелений запашний перець – щіпка; спеції на свій смак; сіль – за смаком; твердий сир для подачі. Приготування У сотейник наливаємо оливкову олію і закладаємо попередньо очищену і розрізану на кілька частин часник. Обсмажуємо його трохи, а потім виймаємо і викидаємо. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо дрібненько і закладаємо в часникове масло. Пасеруємо овоч до м'якості, помішуючи, а разом з тим свіжі помідори миємо, робимо зверху хрестоподібні надрізи, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо потім томати дрібно і додаємо в сковороду до цибулі. Туди ж відправляємо дрібненько нашатковану зелень петрушки, вливаємо томатний сік і м'ясний бульйон.
Прогріваємо масу до кипіння і варимо на помірному вогні протягом двадцяти п'яти-тридцяти хвилин. Потім пробиваємо суп блендером, знову даємо закипіти, і знімаємо з вогню.
При подачі наливаємо томатний суп-пюре по-турецьки в тарілку, присипаємо зверху натертим твердим сиром і прикрашаємо листочками свіжої петрушки або м'яти. Окремо можна подати сухарики.
Італійський томатний суп-пюре
Інгредієнти: свіжі помідори – 15 кг; цибуля ріпчаста – 150 г; часник – 4 зубчики; свіжа зелень зеленого базиліка – 1 пучок; свіжа зелень розмарину – 05 пучка; свіжа зелень чебрецю – 05 пучка; свіжа зелень шавлії – 05 пучка; оливкова олія – 35 мл; мелений чорний перець – щіпка; базилік сушений – щіпка; сіль – за смаком; листочки базиліка для подачі; сир моцарела міні для подачі. Приготування Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом, позбавляємо від шкірки, розрізаємо навпіл, вичищаємо насіння, а м'якоть подрібнюємо довільними кубиками.
Очищений і подрібнений цибулю і часник пасеруємо на оливковій олії і перекладаємо разом з нарізаними томатами в каструлю. Зелень базиліка, розмарину, чебрецю та шавлії пов'язуємо разом в один пучок і закладаємо в каструлю до інших компонентів. Прогріваємо вміст до кипіння і проварюємо на помірному вогні протягом тридцяти хвилин. Потім пучок зелені виймаємо і викидаємо, овочі пюрируем блендером, приправляємо сіллю, перцем і сушеним базиліком і можемо подавати, поклавши в кожну тарілку кілька кульок моцарели і листочки базиліка.