Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чахохбілі в мультиварці

Чахохбілі в мультиварці

30-01-2016, 13:17
816
Чахохбілі в мультиварці
Грузинська кухня рясніє масою смачних страв, які мають досить широку популярність серед споживачів в усьому світі. Одним з таких страв є чахохбілі. Готують його, як правило, з курки, яка в поєднанні з пікантним томатним соусом дає приголомшливий результат, смакові відтінки якого можна змінювати додаванням різних овочів, додаткових спецій і прянощів.
Нижче ми розповімо, як приготувати чахохбілі з курки в мультиварці, і запропонуємо кілька рецептів цього неймовірно смачного страви.

Чахохбілі з курки в мультиварці - рецепт


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 16 кг;

  • часник – 4-5 зубців;

  • помідори – 450 г;

  • ріпчаста цибуля – 400 г;

  • солодкий болгарський перець – 200 р;

  • перець гіркий – 1 шт. або за смаком;

  • вино червоне – 100 мл;

  • вершкове масло – 35 г;

  • хмелі-сунелі – 1 ст. ложка;

  • свіжа зелень базиліка – 1 пучок;

  • свіжа зелень кінзи – 1 пучок;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування чахохбілі вибираємо молоду тушку курки середнього розміру, промиваємо її добряче, обсушуємо й розрізаємо на порційні шматочки. Укладаємо їх у трохи промаслений мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї режим «Смаження» або «Випічка» і витримуємо до придбання скибочками птиці рум'яності з усіх боків. Після цього курку виймаємо, а в ємність мультиварки додаємо ще трохи масла і закладаємо завчасно очищений і нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю. Даємо йому трохи підрум'янитися і додаємо очищений від насіння і подрібнений соломкою солодкий болгарський і гострий перець. Через пару хвилин закладаємо свіжі томати. Їх перед цим необхідно обдати окропом, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
    Додаємо тепер очищений і подрібнений часник, повертаємо в мультикастрюлю куряче м'ясо, кидаємо також попередньо промиту і дрібненько нарізану свіжу зелень кінзи і базиліку, вливаємо червоне сухе вино, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим перцем і додаємо хмелі-сунелі.
    Перемикаємо прилад на функцію «Гасіння» і готуємо чахохбілі протягом 90 хвилин. Якщо курка немолода, то час приготування необхідно збільшити.

    Чахохбілі з курки з картоплею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курячі стегна або ніжки – 07 кг;

  • картопляні бульби – 09 кг;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • помідори – 450 г;

  • ріпчаста цибуля – 350 г;

  • солодкий болгарський перець – 150 г;

  • хмелі-сунелі – 1 ст. ложка;

  • свіжа зелень базиліка – 05 пучка;

  • свіжа зелень кинзи – 05 пучка;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Курячі стегна або ніжки промиваємо, дуже ретельно обсушуємо і закладаємо в мультикастрюлю, наливши в неї трохи рафінованої олії. Даємо курячому м'ясу підрум'янитися з двох сторін, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». Після цього виймаємо курку на тарілку, а в чашу закладаємо попередньо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Через п'ять хвилин смаження додаємо
    Чахохбілі в мультиварці
    очищений і нарізаний солодкий перчик і також трохи обсмажуємо.
    Картопляні бульби очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками або соломкою і закладаємо до інших овочів. Обсмажуємо все разом ще кілька хвилин, періодично перемішуючи, а потім закладаємо м'ясо, додаємо дрібно нарізані томати, попередньо зчистив з них шкірку. Приправляємо також вміст мультиварки сіллю, меленим перцем, додаємо хмелі-сунелі і переводимо пристрій на режим «Гасіння». Готуємо чахохбілі з куркою та картоплею протягом шістдесяти хвилин. За п'ять хвилин до завершення циклу кидаємо подрібнену свіжу зелень і попередньо очищений і нарізаний часник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рис на гарнір в мультиварці
    Рис на гарнір в мультиварці
    Рис - це ідеальний гарнір, відповідний до багатьох гарячих страв. І, щоб трохи урізноманітнити повсякденний обід, пропонуємо зварити цю крупу за
    Курка в сметанному соусі в мультиварці
    Курка в сметанному соусі в мультиварці
    Приготувати курку - справа не хитра, особливо якщо скористатися запропонованими далі рецептами. Представляємо три неймовірних варіанти чудової страви
    Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
    Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
    Найчастіше курячі ніжки готують дуже просто, без надмірностей. Тому такого роду страва воліють подавати на повсякденний стіл. Однак, дотримуючись
    Чахохбілі з курки в мультиварці
    Чахохбілі з курки в мультиварці
    Чахохбілі можна готувати різними способами, в тому числі в мультиварці. Цей кухонний помічник дозволяє не тільки зробити ароматне і смачне блюдо
    Як приготувати чахохбілі?
    Як приготувати чахохбілі?
    Щоб поїсти чахохбілі не потрібно їхати в Грузію. Більше того, вам навіть не потрібно фазан (адже саме з цієї птиці традиційно готують це блюдо).
    Як готувати чахохбілі з курки?
    Як готувати чахохбілі з курки?
    Чахохбілі з курки - смачне блюдо грузинської кухні. Воно являє собою м'ясне рагу, тушковану в помідорах, з додаванням цибулі і пряних трав.