Чахохбілі в мультиварці
Грузинська кухня рясніє масою смачних страв, які мають досить широку популярність серед споживачів в усьому світі. Одним з таких страв є чахохбілі. Готують його, як правило, з курки, яка в поєднанні з пікантним томатним соусом дає приголомшливий результат, смакові відтінки якого можна змінювати додаванням різних овочів, додаткових спецій і прянощів.
Нижче ми розповімо, як приготувати чахохбілі з курки в мультиварці, і запропонуємо кілька рецептів цього неймовірно смачного страви.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 16 кг;
часник – 4-5 зубців;
помідори – 450 г;
ріпчаста цибуля – 400 г;
солодкий болгарський перець – 200 р;
перець гіркий – 1 шт. або за смаком;
вино червоне – 100 мл;
вершкове масло – 35 г;
хмелі-сунелі – 1 ст. ложка;
свіжа зелень базиліка – 1 пучок;
свіжа зелень кінзи – 1 пучок;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Для приготування чахохбілі вибираємо молоду тушку курки середнього розміру, промиваємо її добряче, обсушуємо й розрізаємо на порційні шматочки. Укладаємо їх у трохи промаслений мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї режим «Смаження» або «Випічка» і витримуємо до придбання скибочками птиці рум'яності з усіх боків. Після цього курку виймаємо, а в ємність мультиварки додаємо ще трохи масла і закладаємо завчасно очищений і нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю. Даємо йому трохи підрум'янитися і додаємо очищений від насіння і подрібнений соломкою солодкий болгарський і гострий перець. Через пару хвилин закладаємо свіжі томати. Їх перед цим необхідно обдати окропом, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
Додаємо тепер очищений і подрібнений часник, повертаємо в мультикастрюлю куряче м'ясо, кидаємо також попередньо промиту і дрібненько нарізану свіжу зелень кінзи і базиліку, вливаємо червоне сухе вино, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим перцем і додаємо хмелі-сунелі.
Перемикаємо прилад на функцію «Гасіння» і готуємо чахохбілі протягом 90 хвилин. Якщо курка немолода, то час приготування необхідно збільшити.
Інгредієнти:
курячі стегна або ніжки – 07 кг;
картопляні бульби – 09 кг;
часник – 3-4 зубчики;
помідори – 450 г;
ріпчаста цибуля – 350 г;
солодкий болгарський перець – 150 г;
хмелі-сунелі – 1 ст. ложка;
свіжа зелень базиліка – 05 пучка;
свіжа зелень кинзи – 05 пучка;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Курячі стегна або ніжки промиваємо, дуже ретельно обсушуємо і закладаємо в мультикастрюлю, наливши в неї трохи рафінованої олії. Даємо курячому м'ясу підрум'янитися з двох сторін, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». Після цього виймаємо курку на тарілку, а в чашу закладаємо попередньо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Через п'ять хвилин смаження додаємо очищений і нарізаний солодкий перчик і також трохи обсмажуємо.
Картопляні бульби очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками або соломкою і закладаємо до інших овочів. Обсмажуємо все разом ще кілька хвилин, періодично перемішуючи, а потім закладаємо м'ясо, додаємо дрібно нарізані томати, попередньо зчистив з них шкірку. Приправляємо також вміст мультиварки сіллю, меленим перцем, додаємо хмелі-сунелі і переводимо пристрій на режим «Гасіння». Готуємо чахохбілі з куркою та картоплею протягом шістдесяти хвилин. За п'ять хвилин до завершення циклу кидаємо подрібнену свіжу зелень і попередньо очищений і нарізаний часник.
Нижче ми розповімо, як приготувати чахохбілі з курки в мультиварці, і запропонуємо кілька рецептів цього неймовірно смачного страви.
Чахохбілі з курки в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування чахохбілі вибираємо молоду тушку курки середнього розміру, промиваємо її добряче, обсушуємо й розрізаємо на порційні шматочки. Укладаємо їх у трохи промаслений мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї режим «Смаження» або «Випічка» і витримуємо до придбання скибочками птиці рум'яності з усіх боків. Після цього курку виймаємо, а в ємність мультиварки додаємо ще трохи масла і закладаємо завчасно очищений і нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю. Даємо йому трохи підрум'янитися і додаємо очищений від насіння і подрібнений соломкою солодкий болгарський і гострий перець. Через пару хвилин закладаємо свіжі томати. Їх перед цим необхідно обдати окропом, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
Додаємо тепер очищений і подрібнений часник, повертаємо в мультикастрюлю куряче м'ясо, кидаємо також попередньо промиту і дрібненько нарізану свіжу зелень кінзи і базиліку, вливаємо червоне сухе вино, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим перцем і додаємо хмелі-сунелі.
Перемикаємо прилад на функцію «Гасіння» і готуємо чахохбілі протягом 90 хвилин. Якщо курка немолода, то час приготування необхідно збільшити.
Чахохбілі з курки з картоплею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Курячі стегна або ніжки промиваємо, дуже ретельно обсушуємо і закладаємо в мультикастрюлю, наливши в неї трохи рафінованої олії. Даємо курячому м'ясу підрум'янитися з двох сторін, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». Після цього виймаємо курку на тарілку, а в чашу закладаємо попередньо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Через п'ять хвилин смаження додаємо очищений і нарізаний солодкий перчик і також трохи обсмажуємо.
Картопляні бульби очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками або соломкою і закладаємо до інших овочів. Обсмажуємо все разом ще кілька хвилин, періодично перемішуючи, а потім закладаємо м'ясо, додаємо дрібно нарізані томати, попередньо зчистив з них шкірку. Приправляємо також вміст мультиварки сіллю, меленим перцем, додаємо хмелі-сунелі і переводимо пристрій на режим «Гасіння». Готуємо чахохбілі з куркою та картоплею протягом шістдесяти хвилин. За п'ять хвилин до завершення циклу кидаємо подрібнену свіжу зелень і попередньо очищений і нарізаний часник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рис на гарнір в мультиварці
Рис - це ідеальний гарнір, відповідний до багатьох гарячих страв. І, щоб трохи урізноманітнити повсякденний обід, пропонуємо зварити цю крупу за
Курка в сметанному соусі в мультиварці
Приготувати курку - справа не хитра, особливо якщо скористатися запропонованими далі рецептами. Представляємо три неймовірних варіанти чудової страви
Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
Найчастіше курячі ніжки готують дуже просто, без надмірностей. Тому такого роду страва воліють подавати на повсякденний стіл. Однак, дотримуючись
Чахохбілі з курки в мультиварці
Чахохбілі можна готувати різними способами, в тому числі в мультиварці. Цей кухонний помічник дозволяє не тільки зробити ароматне і смачне блюдо
Як приготувати чахохбілі?
Щоб поїсти чахохбілі не потрібно їхати в Грузію. Більше того, вам навіть не потрібно фазан (адже саме з цієї птиці традиційно готують це блюдо).
Як готувати чахохбілі з курки?
Чахохбілі з курки - смачне блюдо грузинської кухні. Воно являє собою м'ясне рагу, тушковану в помідорах, з додаванням цибулі і пряних трав.