Грузинська кухня рясніє масою смачних страв, які мають досить широку популярність серед споживачів в усьому світі. Одним з таких страв є чахохбілі. Готують його, як правило, з курки, яка в поєднанні з пікантним томатним соусом дає приголомшливий результат, смакові відтінки якого можна змінювати додаванням різних овочів, додаткових спецій і прянощів.
Нижче ми розповімо, як приготувати чахохбілі з курки в мультиварці, і запропонуємо кілька рецептів цього неймовірно смачного страви.
Чахохбілі з курки в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: куряче м'ясо – 16 кг; часник – 4-5 зубців; помідори – 450 г; ріпчаста цибуля – 400 г; солодкий болгарський перець – 200 р; перець гіркий – 1 шт. або за смаком; вино червоне – 100 мл; вершкове масло – 35 г; хмелі-сунелі – 1 ст. ложка; свіжа зелень базиліка – 1 пучок; свіжа зелень кінзи – 1 пучок; чорний мелений перець – за смаком; сіль. Приготування Для приготування чахохбілі вибираємо молоду тушку курки середнього розміру, промиваємо її добряче, обсушуємо й розрізаємо на порційні шматочки. Укладаємо їх у трохи промаслений мультикастрюлю, вибираємо на дисплеї режим «Смаження» або «Випічка» і витримуємо до придбання скибочками птиці рум'яності з усіх боків. Після цього курку виймаємо, а в ємність мультиварки додаємо ще трохи масла і закладаємо завчасно очищений і нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю. Даємо йому трохи підрум'янитися і додаємо очищений від насіння і подрібнений соломкою солодкий болгарський і гострий перець. Через пару хвилин закладаємо свіжі томати. Їх перед цим необхідно обдати окропом, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
Додаємо тепер очищений і подрібнений часник, повертаємо в мультикастрюлю куряче м'ясо, кидаємо також попередньо промиту і дрібненько нарізану свіжу зелень кінзи і базиліку, вливаємо червоне сухе вино, приправляємо страву за смаком сіллю, меленим перцем і додаємо хмелі-сунелі.
Перемикаємо прилад на функцію «Гасіння» і готуємо чахохбілі протягом 90 хвилин. Якщо курка немолода, то час приготування необхідно збільшити.
Чахохбілі з курки з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: курячі стегна або ніжки – 07 кг; картопляні бульби – 09 кг; часник – 3-4 зубчики; помідори – 450 г; ріпчаста цибуля – 350 г; солодкий болгарський перець – 150 г; хмелі-сунелі – 1 ст. ложка; свіжа зелень базиліка – 05 пучка; свіжа зелень кинзи – 05 пучка; чорний мелений перець – за смаком; сіль; рослинна рафінована олія. Приготування Курячі стегна або ніжки промиваємо, дуже ретельно обсушуємо і закладаємо в мультикастрюлю, наливши в неї трохи рафінованої олії. Даємо курячому м'ясу підрум'янитися з двох сторін, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». Після цього виймаємо курку на тарілку, а в чашу закладаємо попередньо очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Через п'ять хвилин смаження додаємо
очищений і нарізаний солодкий перчик і також трохи обсмажуємо.
Картопляні бульби очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками або соломкою і закладаємо до інших овочів. Обсмажуємо все разом ще кілька хвилин, періодично перемішуючи, а потім закладаємо м'ясо, додаємо дрібно нарізані томати, попередньо зчистив з них шкірку. Приправляємо також вміст мультиварки сіллю, меленим перцем, додаємо хмелі-сунелі і переводимо пристрій на режим «Гасіння». Готуємо чахохбілі з куркою та картоплею протягом шістдесяти хвилин. За п'ять хвилин до завершення циклу кидаємо подрібнену свіжу зелень і попередньо очищений і нарізаний часник.