Краснодарський соус – рецепт
У багатьох сім'ях різні соуси користуються особливим попитом. Як зробити краснодарський соус в домашніх умовах, розповімо нижче.
Інгредієнти:
помідори м'ясисті – 800 г;
чорний мелений перець, сіль – 1/2 ч. ложки;
червоний мелений перець, мускатний горіх, кориця мелена – по 1/3 ч. ложки;
часник – 3 зубчики;
цукор – 1 ст. ложка;
яблука солодких сортів – 350 г;
оцет – 40 мл
Приготування
Помідори нарізаємо шматочками, складаємо в каструлю, підливаємо близько 40 мл води і тушкуємо до м'якості під кришкою. На це буде потрібно близько 20 хвилин. Яблука розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину, також кладемо в каструлю, вливаємо воду і тушкуємо близько 20 хвилин. Тепер перетворюємо яблучну масу в пюре. Так робимо і з помідорами. Після цього обидва пюре змішуємо і тушкуємо до загустіння на малому вогні близько 20 хвилин. Тепер додаємо сіль, цукор, спеції. Проварюємо 10 хвилин, додаємо часник і вливаємо оцет. Проварюємо ще близько 5 хвилин, а потім розподіляємо соус по банках, укупориваем і вкриваємо, залишаючи так до охолодження.
Інгредієнти:
стиглі томати – 15 кг;
цибуля – 100 г;
чорний мелений перець, кориця – 1/2 ч. ложки;
оцет столовий 9% – 35 мл;
часник – 1 зубчик;
цукор – 75 г;
перець духмяний горошком – 15 шт.;
петрушка – 20 г;
сіль – 35 р.
Приготування
Очищений цибулька шаткуємо дрібненько. Нарізаємо шматочками помідори. Покласти овочі в каструлю, підливаємо трохи води і на малому вогні тушкуємо до м'якості. Потім зайву рідину зливаємо і протираємо масу через сито. Варимо овочеве пюре близько 20 хвилин після закипання. У гарячу масу вводимо перець, сіль, корицю і цукор. Через 15 хвилин додаємо подрібнену зелень, часник і оцет. Проварюємо 5 хвилин, а потім розливаємо соус по баночках і укупориваем.
Інгредієнти:
стиглі томати – 5 кг;
цукор, сіль – 3 ч. ложки;
орегано – 15 ч. ложки;
яблука великі солодкі – 5 шт.;
бутони гвоздики – 3 шт.;
перець чорний горошком – 15 ч. ложки;
оцет яблучний – 50 мл;
паприка – 1 ч. ложка;
олія рафінована рослинна – 100 мл
Приготування
Помідори нарізаємо довільними шматочками, а потім трьом їх на крупній тертці. Коли стиглі томати, робити це дуже легко. Отриману томатну масу ставимо на плиту і даємо їй закипіти. Обов'язково знімаємо пінку. Яблука миємо й на кілька частин розрізаємо їх і опускаємо в прокіп'ятити томатний сік. Додаємо в соус спеції і варимо, помішуючи. Чекаємо, поки маса увариться рази в 3 і стане густою. Проціджуємо через меленькое сито. Знову поміщаємо соус на вогонь. Якщо він рідкуватим, проварюємо ще. Як тільки буде досягнута бажана консистенція соусу, вливаємо оцет, рослинне масло, чекаємо пару хвилин і вимикаємо вогонь. Розливаємо краснодарський томатний соус по підготовленим вимитим пропаренным баночках і укупориваем.
Інгредієнти:
помідори – 2 кг;
столовий оцет – 4 ст. ложки;
великі яблука – 4 шт.;
сіль – 1 ч. ложка;
палички кориці – 2 шт.;
цукор – 1 ст. ложка;
суміш гострої та солодкої паприки, коріандру і сушеного часнику – 1 ч. ложка;
мускатний горіх мелений – щіпка.
Приготування
Помідори миємо, ріжемо на кілька частин, вливаємо в каструлю близько 60 мл води, викладаємо помідори й тушкуємо до м'якості на малому вогні.
Вимиті яблука ріжемо шматочками, також вливаємо трохи води і також тушкуємо до м'якості. Помідори з яблуками перетираємо через сито. Отримане пюре проварюємо чверть години, помішуючи. Додаємо сіль, цукор, спеції. На малому вогні тушкуємо близько 20 хвилин. Вливаємо оцет практично в самому кінці. Тепер корицю витягаємо, а сам краснодарський соус на зиму розподіляємо по баночках і відправляємо в холод для зберігання.
Соус краснодарський за Гостом – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Помідори нарізаємо шматочками, складаємо в каструлю, підливаємо близько 40 мл води і тушкуємо до м'якості під кришкою. На це буде потрібно близько 20 хвилин. Яблука розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину, також кладемо в каструлю, вливаємо воду і тушкуємо близько 20 хвилин. Тепер перетворюємо яблучну масу в пюре. Так робимо і з помідорами. Після цього обидва пюре змішуємо і тушкуємо до загустіння на малому вогні близько 20 хвилин. Тепер додаємо сіль, цукор, спеції. Проварюємо 10 хвилин, додаємо часник і вливаємо оцет. Проварюємо ще близько 5 хвилин, а потім розподіляємо соус по банках, укупориваем і вкриваємо, залишаючи так до охолодження.
Краснодарський соус – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищений цибулька шаткуємо дрібненько. Нарізаємо шматочками помідори. Покласти овочі в каструлю, підливаємо трохи води і на малому вогні тушкуємо до м'якості. Потім зайву рідину зливаємо і протираємо масу через сито. Варимо овочеве пюре близько 20 хвилин після закипання. У гарячу масу вводимо перець, сіль, корицю і цукор. Через 15 хвилин додаємо подрібнену зелень, часник і оцет. Проварюємо 5 хвилин, а потім розливаємо соус по баночках і укупориваем.
Соус кроаснодарский на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Помідори нарізаємо довільними шматочками, а потім трьом їх на крупній тертці. Коли стиглі томати, робити це дуже легко. Отриману томатну масу ставимо на плиту і даємо їй закипіти. Обов'язково знімаємо пінку. Яблука миємо й на кілька частин розрізаємо їх і опускаємо в прокіп'ятити томатний сік. Додаємо в соус спеції і варимо, помішуючи. Чекаємо, поки маса увариться рази в 3 і стане густою. Проціджуємо через меленькое сито. Знову поміщаємо соус на вогонь. Якщо він рідкуватим, проварюємо ще. Як тільки буде досягнута бажана консистенція соусу, вливаємо оцет, рослинне масло, чекаємо пару хвилин і вимикаємо вогонь. Розливаємо краснодарський томатний соус по підготовленим вимитим пропаренным баночках і укупориваем.
Рецепт краснодарського соусу в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Помідори миємо, ріжемо на кілька частин, вливаємо в каструлю близько 60 мл води, викладаємо помідори й тушкуємо до м'якості на малому вогні.
Вимиті яблука ріжемо шматочками, також вливаємо трохи води і також тушкуємо до м'якості. Помідори з яблуками перетираємо через сито. Отримане пюре проварюємо чверть години, помішуючи. Додаємо сіль, цукор, спеції. На малому вогні тушкуємо близько 20 хвилин. Вливаємо оцет практично в самому кінці. Тепер корицю витягаємо, а сам краснодарський соус на зиму розподіляємо по баночках і відправляємо в холод для зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний соус з базиліком
Урізноманітнити звичайні соуси допомагають всілякі приправи. Спробуйте розбавити томатний смак свіжими листям базиліка. Ця ароматна зелень чудово
Рецепти лечо з болгарського перцю і помідорів
Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх закруток новим яскравим частуванням - зробити насичене незвичайним смаком лечо з солодкого перцю і
Краснодарський соус в домашніх умовах на зиму
Знаменитий томатний соус, без якого не обходиться приготування багатьох домашніх страв, можна власноруч створити з доступних інгредієнтів. Розповімо,
Соус з абрикосів до м'яса на зиму
З абрикосів часто готують всілякі солодощі, а ми пропонуємо вчинити зовсім навпаки і зробити з цих чудових фруктів пікантний соус до м'яса. Також
Кетчуп на зиму в домашніх умовах
Кетчуп – самий популярний соус, яким доповнюють майже будь-яку страву. Але, погодьтеся, продукт смачніше, приготований власноруч, ніж пропонований в
Домашній кетчуп з помідор
Кетчуп - універсальний соус для м'ясних, рибних і овочевих страв. У магазинах представлені найрізноманітніші види кетчупів. Але якщо ви хочете