У багатьох сім'ях різні соуси користуються особливим попитом. Як зробити краснодарський соус в домашніх умовах, розповімо нижче.
Соус краснодарський за Гостом – рецепт
Інгредієнти: помідори м'ясисті – 800 г; чорний мелений перець, сіль – 1/2 ч. ложки; червоний мелений перець, мускатний горіх, кориця мелена – по 1/3 ч. ложки; часник – 3 зубчики; цукор – 1 ст. ложка; яблука солодких сортів – 350 г; оцет – 40 мл Приготування Помідори нарізаємо шматочками, складаємо в каструлю, підливаємо близько 40 мл води і тушкуємо до м'якості під кришкою. На це буде потрібно близько 20 хвилин. Яблука розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину, також кладемо в каструлю, вливаємо воду і тушкуємо близько 20 хвилин. Тепер перетворюємо яблучну масу в пюре. Так робимо і з помідорами. Після цього обидва пюре змішуємо і тушкуємо до загустіння на малому вогні близько 20 хвилин. Тепер додаємо сіль, цукор, спеції. Проварюємо 10 хвилин, додаємо часник і вливаємо оцет. Проварюємо ще близько 5 хвилин, а потім розподіляємо соус по банках, укупориваем і вкриваємо, залишаючи так до охолодження.
Краснодарський соус – рецепт на зиму
Інгредієнти: стиглі томати – 15 кг; цибуля – 100 г; чорний мелений перець, кориця – 1/2 ч. ложки; оцет столовий 9% – 35 мл; часник – 1 зубчик; цукор – 75 г; перець духмяний горошком – 15 шт.; петрушка – 20 г; сіль – 35 р. Приготування Очищений цибулька шаткуємо дрібненько. Нарізаємо шматочками помідори. Покласти овочі в каструлю, підливаємо трохи води і на малому вогні тушкуємо до м'якості. Потім зайву рідину зливаємо і протираємо масу через сито. Варимо овочеве пюре близько 20 хвилин після закипання. У гарячу масу вводимо перець, сіль, корицю і цукор. Через 15 хвилин додаємо подрібнену зелень, часник і оцет. Проварюємо 5 хвилин, а потім розливаємо соус по баночках і укупориваем.
Соус кроаснодарский на зиму
Інгредієнти: стиглі томати – 5 кг; цукор, сіль – 3 ч. ложки; орегано – 15 ч. ложки; яблука великі солодкі – 5 шт.; бутони гвоздики – 3 шт.; перець чорний горошком – 15 ч. ложки; оцет яблучний – 50 мл; паприка – 1 ч. ложка; олія рафінована рослинна – 100 мл Приготування Помідори нарізаємо довільними шматочками, а потім трьом їх на крупній тертці. Коли стиглі томати, робити це дуже легко. Отриману томатну масу ставимо на плиту і даємо їй закипіти. Обов'язково знімаємо пінку. Яблука миємо й на кілька частин розрізаємо їх і опускаємо в прокіп'ятити томатний сік. Додаємо в соус спеції і варимо, помішуючи. Чекаємо, поки маса увариться рази в 3 і стане густою. Проціджуємо через меленькое сито. Знову поміщаємо соус на вогонь. Якщо він рідкуватим, проварюємо ще. Як тільки буде досягнута бажана консистенція соусу, вливаємо оцет, рослинне масло, чекаємо пару хвилин і вимикаємо вогонь. Розливаємо краснодарський томатний соус по підготовленим вимитим пропаренным баночках і укупориваем.
Рецепт краснодарського соусу в домашніх умовах
Інгредієнти: помідори – 2 кг; столовий оцет – 4 ст. ложки; великі яблука – 4 шт.; сіль – 1 ч. ложка; палички кориці – 2 шт.; цукор – 1 ст. ложка; суміш гострої та солодкої паприки, коріандру і сушеного часнику – 1 ч. ложка; мускатний горіх мелений – щіпка. Приготування Помідори миємо, ріжемо на кілька частин, вливаємо в каструлю близько 60 мл води, викладаємо помідори й тушкуємо до м'якості на малому вогні.
Вимиті яблука ріжемо шматочками, також вливаємо трохи води і також тушкуємо до м'якості. Помідори з яблуками перетираємо через сито. Отримане пюре проварюємо чверть години, помішуючи. Додаємо сіль, цукор, спеції. На малому вогні тушкуємо близько 20 хвилин. Вливаємо оцет практично в самому кінці. Тепер корицю витягаємо, а сам краснодарський соус на зиму розподіляємо по баночках і відправляємо в холод для зберігання.