Томатний соус з базиліком на зиму
Хочемо запропонувати вам чудові рецепти смачного томатного соусу з ароматним базиліком на зиму і розповімо, як його приготувати кількома способами.
Інгредієнти:
томати – 17 кг;
свіжий базилік – 1 пучок;
молодий часник – 5 зубків;
цукровий пісок – 90 г;
кухонна сіль – 25 ч. ложки;
оцет (9%) – 40 мл
Приготування
У широку каструлю наливаємо воду і ставимо її на включену плиту, як тільки вона закипить занурюємо в неї все томати і протягом пари хвилин бланшируем їх. Відкидаємо їх у глибокий друшляк і, коли томати перестануть парувати, відокремлюємо їх від потрісканою шкірки, а потім видаляємо плодоніжки. Поділяємо плоди на кілька часточок, які після подрібнюємо у великій чаші блендера.
Тепер цю свіжу томатну масу виливаємо в глибоке металеве сито і все протираємо. Виставляємо масу на конфорки плити, а коли томат закипить, вводимо в нього кухонну сіль разом з дрібним цукровим піском і, зменшивши полум'я продовжуємо його варити 20 хвилин.
Вимитий і трохи просушений пучок свіжого базиліка нарізаємо на 2-3 частини і поміщаємо його в підготовлену чашу блендера, на дно якої кладуть зубки очищеного часничку. Подрібнюємо і збиваємо все, а потім викладаємо цю ароматну суміш в ємність з томатом на плиті. Слідом вливаємо сюди оцет, даємо проваритися соусу 10 хвилин. Розливаємо його по стерильної тарі (банкам), яку відразу ж укупориваем, закутуємо на 6-7 годин.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
сушена зелень орегано – 2 ч. ложки;
свіжий базилік – 180 г;
томатна паста – 200 г;
питна вода – 150 мл;
олія оливкова – 40 мл;
дрібний цукор – 15 ст. ложки;
дрібна сіль – 1 ч. ложка;
столовий оцет – 50 мл
Приготування
Очищені цибулини дрібненько шаткуємо і разом пропущеним через спеціальний прес часником, обсмажуємо все в глибокій сковороді на прогрітому оливковій олії до легкої золотавості. В томатну пасту вливаємо трохи питної води, розмішуємо до однорідної, але трохи густої консистенції і додаємо в сковороду. Додаємо сюди сіль і, щоб прибрати виражену кислоту, присипаємо вміст сковороди цукром.
Тепер вводимо ароматну зелень сушеного меленого орегано і дуже дрібно нарізаний свіжий базилік. Перемішуємо соус з усіма спеціями і зеленню, накриваємо його і на самому мінімальному вогні тушкуємо близько півгодини. За 10 хвилин до приготування вливаємо оцет. Розподіляємо весь вміст сковороди по невеликих баночках, правильно підготовленим до консервації. Далі укупориваем томатний соус з орегано та базиліком металевими кришками.
Інгредієнти:
томати – 25 кг;
ріпчаста цибуля – 800 г;
морква – 500 г;
стебла селери – 4 шт.;
базилік (свіжий) – 350 г;
оливкова олія – 70 мл;
кухонна сіль – 15 ст. ложки.
Приготування
Томати переробляємо в пюре. У глибоку і широку каструлю викладаємо нарізану великими кубиками ріпчасту цибулю і буквально пару хвилин обсмажуємо на оливковій олії, яке попередньо прогріли. Слідом вводимо сюди терту на максимально великій тертці моркву і не сильно великі кубики стебла селери. Тушкуємо ці овочі 4-5 хвилин, потім вливаємо до них свіже томатне пюре і на слабкому вогні продовжуємо гасіння близько 15 годин.
За півгодини до того, як все буде готово, присипаємо овочеву масу сіллю і вводимо подрібнений в чаші блендера базилік. Після закінчення заданого часу заглибним блендером подрібнюємо все до отримання однорідного соусу. Знову включаємо плиту і, після закипання проварюємо 5 хвилин. Розподіляємо гарячий соус з прожареним в духовці банкам і закатуємо.
Томатний соус з часником і базиліком – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
У широку каструлю наливаємо воду і ставимо її на включену плиту, як тільки вона закипить занурюємо в неї все томати і протягом пари хвилин бланшируем їх. Відкидаємо їх у глибокий друшляк і, коли томати перестануть парувати, відокремлюємо їх від потрісканою шкірки, а потім видаляємо плодоніжки. Поділяємо плоди на кілька часточок, які після подрібнюємо у великій чаші блендера.
Тепер цю свіжу томатну масу виливаємо в глибоке металеве сито і все протираємо. Виставляємо масу на конфорки плити, а коли томат закипить, вводимо в нього кухонну сіль разом з дрібним цукровим піском і, зменшивши полум'я продовжуємо його варити 20 хвилин.
Вимитий і трохи просушений пучок свіжого базиліка нарізаємо на 2-3 частини і поміщаємо його в підготовлену чашу блендера, на дно якої кладуть зубки очищеного часничку. Подрібнюємо і збиваємо все, а потім викладаємо цю ароматну суміш в ємність з томатом на плиті. Слідом вливаємо сюди оцет, даємо проваритися соусу 10 хвилин. Розливаємо його по стерильної тарі (банкам), яку відразу ж укупориваем, закутуємо на 6-7 годин.
Томатний соус з базиліком та орегано на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищені цибулини дрібненько шаткуємо і разом пропущеним через спеціальний прес часником, обсмажуємо все в глибокій сковороді на прогрітому оливковій олії до легкої золотавості. В томатну пасту вливаємо трохи питної води, розмішуємо до однорідної, але трохи густої консистенції і додаємо в сковороду. Додаємо сюди сіль і, щоб прибрати виражену кислоту, присипаємо вміст сковороди цукром.
Тепер вводимо ароматну зелень сушеного меленого орегано і дуже дрібно нарізаний свіжий базилік. Перемішуємо соус з усіма спеціями і зеленню, накриваємо його і на самому мінімальному вогні тушкуємо близько півгодини. За 10 хвилин до приготування вливаємо оцет. Розподіляємо весь вміст сковороди по невеликих баночках, правильно підготовленим до консервації. Далі укупориваем томатний соус з орегано та базиліком металевими кришками.
Італійський томатний соус з базиліком на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Томати переробляємо в пюре. У глибоку і широку каструлю викладаємо нарізану великими кубиками ріпчасту цибулю і буквально пару хвилин обсмажуємо на оливковій олії, яке попередньо прогріли. Слідом вводимо сюди терту на максимально великій тертці моркву і не сильно великі кубики стебла селери. Тушкуємо ці овочі 4-5 хвилин, потім вливаємо до них свіже томатне пюре і на слабкому вогні продовжуємо гасіння близько 15 годин.
За півгодини до того, як все буде готово, присипаємо овочеву масу сіллю і вводимо подрібнений в чаші блендера базилік. Після закінчення заданого часу заглибним блендером подрібнюємо все до отримання однорідного соусу. Знову включаємо плиту і, після закипання проварюємо 5 хвилин. Розподіляємо гарячий соус з прожареним в духовці банкам і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з кабачків
Соус з кабачків - це прекрасний варіант зимової закрутки або чудове гаряче блюдо, яке подають на обід. Якщо ваш кабачковий урожай дозволяє зробити
Краснодарський соус – рецепт
Знаменитий томатний соус спробуйте відтворити власноруч, так як це зовсім не клопітно, а взимку ви будете забезпечені справді якісною приправою.
Томатний соус з базиліком
Урізноманітнити звичайні соуси допомагають всілякі приправи. Спробуйте розбавити томатний смак свіжими листям базиліка. Ця ароматна зелень чудово
Кетчуп з базиліком на зиму
Урізноманітнити звичний смак домашніх заготовок зазвичай допомагають всілякі спеції, трави. Далі підкажемо, як наповнити незвичайним смаком простий
Солодкий соус чилі
Якщо ви віддаєте перевагу незвичайні поєднання в їжі, цей соус неодмінно вам сподобається. Далі розповімо, як з перців чилі створити солодку
Томатний суп з базиліком - рецепт
Варіантів створення томатних супів досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами ще кількома цікавими рецептиками. Давайте приготуємо томатний суп з