Кетчуп з базиліком на зиму
Жоден, навіть найкращий виробник соусів, не зможе зробити смак цієї приправи по-справжньому домашнім. Тому, не гаючи часу заготовте на зиму кілька баночок чудового кетчупу з освіжаючим ароматом базиліка.
Інгредієнти:
м'ясисті помідори – 24 кг;
ріпчаста цибуля – 3 шт.;
солодкі яблука – 2 шт.;
свіжий базилік – 05 пучка;
стебло селери – 1 шт.;
цукровий пісок – 140 г;
кухонна сіль – 25 ч. ложки;
перець – 05 ч. ложки;
столовий оцет – 220 мл
Приготування
Помідорчики бланшируем в окропі близько 2 хвилин. Далі з легкістю знімаємо з них тонкий шар шкірки, вирізаємо грубі місця від плодоніжки, ділимо плоди часточками і вичищаємо з них насіння. Отриману таким чином м'якоть помідорів прокручуємо через дрібне сито м'ясорубки. Далі подрібнюємо таким же чином цибулю, очищені від шкірки і внутрішніх серцевин солодкі яблучка і довільно нарізаний стебло селери, разом зі свіжими листям базиліка. У ємність з подрібненою зеленню і овочами додаємо цукровий пісок, мелений чорний перець і сіль. Ретельно все перемішуємо лопаткою або великою ложкою і відправляємо на включену плиту. Варимо ароматний кетчуп на мінімальному вогні 60 хвилин, тільки за 7-8 хвилин до закінчення приготування, вливаємо в ємність оцет.
Розливаємо весь вміст каструлі двічі ошпаренным крутим окропом банкам і укупориваем їх прокип'яченими бляшаними кришками.
Інгредієнти:
помідори – 18 кг;
молодий часник – 5 зубків;
базилік (зелений) – 1 пучок;
соняшникова олія – 160 мл;
цукровий пісок – 3 ст. ложки;
кухонна сіль – 2 ч. ложки;
суміш перців – за смаком.
Приготування
Очищаємо і позбавляє від насіння все потрібне кількість помідорів. Далі поміщаємо цю м'якоть у велику чашу блендера і подрібнюємо все до однорідного пюре. Переливаємо його в чисту каструлю, а в блендер викладаємо розрізану на кілька частин вимитий і просушений свіжий базилік. Подрібнюємо і збиваємо його до вязковатой кашки, яку переміщаємо в томатне пюре. В цю ж каструлю продавлюємо через спеціальний прес зубки молодого часнику, додаємо кухонну сіль, суміш з різних перців і цукор. Перемішуємо вміст ємності і відправляємо її на включену плиту. Варимо смачний кетчуп на режимі середнього вогню близько 1 години 20 хвилин, а потім розподіляємо його по прожареним в духовці банкам і герметично закочує їх підсмаженою кришками.
Рецепт томатного кетчупу з базиліком і селерою на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Помідорчики бланшируем в окропі близько 2 хвилин. Далі з легкістю знімаємо з них тонкий шар шкірки, вирізаємо грубі місця від плодоніжки, ділимо плоди часточками і вичищаємо з них насіння. Отриману таким чином м'якоть помідорів прокручуємо через дрібне сито м'ясорубки. Далі подрібнюємо таким же чином цибулю, очищені від шкірки і внутрішніх серцевин солодкі яблучка і довільно нарізаний стебло селери, разом зі свіжими листям базиліка. У ємність з подрібненою зеленню і овочами додаємо цукровий пісок, мелений чорний перець і сіль. Ретельно все перемішуємо лопаткою або великою ложкою і відправляємо на включену плиту. Варимо ароматний кетчуп на мінімальному вогні 60 хвилин, тільки за 7-8 хвилин до закінчення приготування, вливаємо в ємність оцет.
Розливаємо весь вміст каструлі двічі ошпаренным крутим окропом банкам і укупориваем їх прокип'яченими бляшаними кришками.
Рецепт домашнього кетчупу з помідорів з базиліком на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо і позбавляє від насіння все потрібне кількість помідорів. Далі поміщаємо цю м'якоть у велику чашу блендера і подрібнюємо все до однорідного пюре. Переливаємо його в чисту каструлю, а в блендер викладаємо розрізану на кілька частин вимитий і просушений свіжий базилік. Подрібнюємо і збиваємо його до вязковатой кашки, яку переміщаємо в томатне пюре. В цю ж каструлю продавлюємо через спеціальний прес зубки молодого часнику, додаємо кухонну сіль, суміш з різних перців і цукор. Перемішуємо вміст ємності і відправляємо її на включену плиту. Варимо смачний кетчуп на режимі середнього вогню близько 1 години 20 хвилин, а потім розподіляємо його по прожареним в духовці банкам і герметично закочує їх підсмаженою кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний соус з базиліком на зиму
Поєднання томатів і базиліка - ідеально в будь-якому блюді! В цих рецептах ці два інгредієнти складуть основу соусу, яку ви зможете доповнювати щодо
Томатний соус з базиліком
Урізноманітнити звичайні соуси допомагають всілякі приправи. Спробуйте розбавити томатний смак свіжими листям базиліка. Ця ароматна зелень чудово
Ікра з болгарського перцю
З безлічі різноманітних варіацій овочевих салатів, паштетів та інших заготовок, ікра - найпоширеніше частування, рецептів якого неймовірно багато.
Ікра з перцю
Сьогодні ви дізнаєтеся, як готувати чудову закуску на базі різних перців. Далі підкажемо, якими компонентами наповнити це чудове блюдо, щоб смак став
Кетчуп на зиму в домашніх умовах
Кетчуп – самий популярний соус, яким доповнюють майже будь-яку страву. Але, погодьтеся, продукт смачніше, приготований власноруч, ніж пропонований в
Домашній кетчуп - рецепт з яблуками
Ми звикли, що кетчуп роблять з томатів, але дивовижно смачний кетчуп можна зробити і з суміші помідор з яблуками. І сьогодні ми поділимося з вами