Жоден, навіть найкращий виробник соусів, не зможе зробити смак цієї приправи по-справжньому домашнім. Тому, не гаючи часу заготовте на зиму кілька баночок чудового кетчупу з освіжаючим ароматом базиліка.
Рецепт томатного кетчупу з базиліком і селерою на зиму
Інгредієнти: м'ясисті помідори – 24 кг; ріпчаста цибуля – 3 шт.; солодкі яблука – 2 шт.; свіжий базилік – 05 пучка; стебло селери – 1 шт.; цукровий пісок – 140 г; кухонна сіль – 25 ч. ложки; перець – 05 ч. ложки; столовий оцет – 220 мл Приготування Помідорчики бланшируем в окропі близько 2 хвилин. Далі з легкістю знімаємо з них тонкий шар шкірки, вирізаємо грубі місця від плодоніжки, ділимо плоди часточками і вичищаємо з них насіння. Отриману таким чином м'якоть помідорів прокручуємо через дрібне сито м'ясорубки. Далі подрібнюємо таким же чином цибулю, очищені від шкірки і внутрішніх серцевин солодкі яблучка і довільно нарізаний стебло селери, разом зі свіжими листям базиліка. У ємність з подрібненою зеленню і овочами додаємо цукровий пісок, мелений чорний перець і сіль. Ретельно все перемішуємо лопаткою або великою ложкою і відправляємо на включену плиту. Варимо ароматний кетчуп на мінімальному вогні 60 хвилин, тільки за 7-8 хвилин до закінчення приготування, вливаємо в ємність оцет.
Розливаємо весь вміст каструлі двічі ошпаренным крутим окропом банкам і укупориваем їх прокип'яченими бляшаними кришками.
Рецепт домашнього кетчупу з помідорів з базиліком на зиму
Інгредієнти: помідори – 18 кг; молодий часник – 5 зубків; базилік (зелений) – 1 пучок; соняшникова олія – 160 мл; цукровий пісок – 3 ст. ложки; кухонна сіль – 2 ч. ложки; суміш перців – за смаком. Приготування Очищаємо і позбавляє від насіння все потрібне кількість помідорів. Далі поміщаємо цю м'якоть у велику чашу блендера і подрібнюємо все до однорідного пюре. Переливаємо його в чисту каструлю, а в блендер викладаємо розрізану на кілька частин вимитий і просушений свіжий базилік. Подрібнюємо і збиваємо його до вязковатой кашки, яку переміщаємо в томатне пюре. В цю ж каструлю продавлюємо через спеціальний прес зубки молодого часнику, додаємо кухонну сіль, суміш з різних перців і цукор. Перемішуємо вміст ємності і відправляємо її на включену плиту. Варимо смачний кетчуп на режимі середнього вогню близько 1 години 20 хвилин, а потім розподіляємо його по прожареним в духовці банкам і герметично закочує їх підсмаженою кришками.