Солодкий соус чилі
Погодьтеся, який би чудовий і дорогий соус ви не купили, він все одно не буде краще того, що ви приготуєте в домашніх умовах. Тому сьогодні, ми пропонуємо приготувати солодкий і пікантно обпалюючий соус чилі, а як його правильно зробити, ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Інгредієнти:
червоний перець чилі – 5 шт.;
питна вода – 220 мл;
солодке рисове вино – 70 мл;
цукровий пісок – 140 г;
часник – 3 зубки;
кукурудзяний крохмаль – 15 ст. ложки;
кухонна сіль – 15 ч. ложки.
Приготування
У щільних м'ясистих перців чилі зрізаємо плодоніжки, а всю іншу частину плодів (можна навіть з насінням) викладаємо в глибоку чашу блендера. Очищаємо зубки молодого часнику і розміщуємо їх в блендер. Включаємо електроприлад і подрібнюємо ці пекучі овочі до однорідної кашки.
У великий ківш або каструлю вливаємо половину питної води, солодке рисове вино і перекладаємо сюди ту кашку, яку ми отримали в блендері. Виставляємо цю ємність на вогонь і після того, як її вміст закипить проварюємо все протягом 4 хвилин. У решти питній воді розчиняємо кукурудзяний крохмаль і вливаємо його в кухлик з соусом. Тепер вводимо сюди сіль і дрібний цукровий пісок, а після цього продовжуємо наш соус варити ще близько 5 хвилин. Потім відставляємо його з вогню і перед тим, як почати його дегустацію охолоджуємо до кімнатної температури.
Інгредієнти:
перець (чилі) – 500 г;
часник – 200 г;
корінь імбиру – 1 шт.;
крохмаль (кукурудзяний) – 5 ст. ложок;
чиста вода – 350 мл;
дрібний цукор – 400 г;
рисовий оцет – 140 р.
Приготування
Очищаємо (у рукавичках) перець чилі від всіх плодоніжок і внутрішніх насіння. Чистимо імбирний корінь і зубки часнику. Далі всі підготовлені інгредієнти прокручуємо через дрібне сито м'ясорубки і, додавши в цю суміш 2/3 частини питної води разом з дрібним цукром отруюємо її на включену плиту. Після того, як соус провариться близько 10 хвилин, що залишилася, 1/3 води повністю розчиняємо крохмаль і вливаємо його в загальну каструлю. Ще через 5 хвилин кипіння соусу, вливаємо в нього рисовий оцет. Після цього проварюємо вміст каструлі пару хвилин, знімаємо її з конфорки і розливаємо соус чилі правильно підготовленим до подальшої консервації скляним банкам, а після герметично укупориваем їх.
Солодкий тайський соус чилі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У щільних м'ясистих перців чилі зрізаємо плодоніжки, а всю іншу частину плодів (можна навіть з насінням) викладаємо в глибоку чашу блендера. Очищаємо зубки молодого часнику і розміщуємо їх в блендер. Включаємо електроприлад і подрібнюємо ці пекучі овочі до однорідної кашки.
У великий ківш або каструлю вливаємо половину питної води, солодке рисове вино і перекладаємо сюди ту кашку, яку ми отримали в блендері. Виставляємо цю ємність на вогонь і після того, як її вміст закипить проварюємо все протягом 4 хвилин. У решти питній воді розчиняємо кукурудзяний крохмаль і вливаємо його в кухлик з соусом. Тепер вводимо сюди сіль і дрібний цукровий пісок, а після цього продовжуємо наш соус варити ще близько 5 хвилин. Потім відставляємо його з вогню і перед тим, як почати його дегустацію охолоджуємо до кімнатної температури.
Кисло-солодкий соус чилі для курки – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо (у рукавичках) перець чилі від всіх плодоніжок і внутрішніх насіння. Чистимо імбирний корінь і зубки часнику. Далі всі підготовлені інгредієнти прокручуємо через дрібне сито м'ясорубки і, додавши в цю суміш 2/3 частини питної води разом з дрібним цукром отруюємо її на включену плиту. Після того, як соус провариться близько 10 хвилин, що залишилася, 1/3 води повністю розчиняємо крохмаль і вливаємо його в загальну каструлю. Ще через 5 хвилин кипіння соусу, вливаємо в нього рисовий оцет. Після цього проварюємо вміст каструлі пару хвилин, знімаємо її з конфорки і розливаємо соус чилі правильно підготовленим до подальшої консервації скляним банкам, а після герметично укупориваем їх.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з терну
Досить кислі і навіть трохи терпкі плоди терну прекрасно уживаються з різноманітними спеціями, тому соуси на їх основі виходять дійсно смачними. Далі
Томатний соус з базиліком на зиму
Поєднання томатів і базиліка - ідеально в будь-якому блюді! В цих рецептах ці два інгредієнти складуть основу соусу, яку ви зможете доповнювати щодо
Соус чилі в домашніх умовах
Для любителів страв погостріше пропонуємо створити чудовий гострий соус, який неодмінно сподобається кожному їдцю. Така приправа з перців чилі
Тайський соус чилі
Тайські страви завжди відрізнялися оригінальністю складних рецептів і, звичайно ж, гостротою. Якщо страва недостатньо гостре, то до нього додатково
Кисло-солодкий соус для курки - рецепт
Якісний соус здатний доповнити будь-яке м'ясне блюдо і приховати незначні огріхи кухаря. Відомо, що курятина поєднується з багатьма продуктами:
Соус чилі
В даний час гострий червоний перець під назвою «чилі» широко застосовується в кулінарії для створення оригінальних страв. Досить часто його