Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисло-солодкий соус для курки - рецепт

Кисло-солодкий соус для курки - рецепт

22-12-2015, 11:05
1 113
Кисло-солодкий соус для курки - рецепт
Кисло-солодкий соус – це традиційний китайський соус, який чудово поєднується з різними м'ясними стравами і овочами. Але сьогодні ми хочемо розповісти вам, як зробити кисло-солодкий соус для курки.

Рецепт китайського кисло-солодкого соусу


Інгредієнти:

  • цибулина – 2 шт.;

  • тертий імбир – 40 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • біле вино – 20 мл;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • соєвий натуральний соус – 2 ст. ложки;

  • яблучний оцет – 10 мл;

  • кетчуп домашній – 3 ст. ложки;

  • цукор тростинний – 2 ст. ложки;

  • фруктовий сік – 125 мл;

  • вода фільтрована – 2 ст. ложки;

  • крохмаль картопляний – щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати кисло-солодкий соус, спочатку чистимо цибулину, корінь імбиру і часник. Викладаємо овочі в сковороду з олією і обсмажуємо до напівпрозорого стану. У невелику каструльку наливаємо соус, оцет, вино, сік, додаємо цукор і кетчуп. Все перемішуємо, ставимо на середній вогонь, викладаємо обжарку, додаємо подрібнений імбир і доводимо суміш до закипання. У склянці розвести крохмаль холодною водою і акуратно виливаємо в киплячий соус. Продовжуємо варити до загустіння, помішуючи, а потім знімаємо з вогню і проціджуємо.

    Рецепт тайського кисло-солодкого соусу


    Інгредієнти:

  • цибулина – 1 шт.;

  • корінь імбиру;

  • цукор – 150 г;

  • соус натуральний соєвий – 2 ст. ложки;

  • кетчуп – 150 мл;

  • оцет – 100 мл;

  • борошно – 30 г;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Цибулю і корінь імбиру чистимо, подрібнюємо і пасеруємо на сковороді з розігрітим рослинним маслом. У каструльці кип'ятимо оцет з цукром, додаємо кетчуп і вводимо соєвий соус. Через кілька хвилин викладаємо обжарку і всипаємо борошно. Уварюємо соус до загусання, а потім знімаємо посуд з плити, проціджуємо вміст через сито і охолодити.

    Рецепт кисло-солодкого соусу для курки


    Інгредієнти:

  • цукор дрібний – 400 г;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • вода фільтрована – 8 ст. ложок;

  • часник – 12 зубчиків;
  • Кисло-солодкий соус для курки - рецепт

  • червоний гострий перець – 6 шт.;

  • оцет – 120 мл;

  • картопляний крохмаль.


  • Приготування
    Гострий перчик розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і перегородки. Подрібнюємо всі інгредієнти для соусу в блендері до однорідності і переливаємо суміш в ковшичек. Ставимо на вогонь, кип'ятимо і уварюємо масу 5 хвилин до загустіння. В окремому посуді картопляний крохмаль розводимо водою і вводимо маленькими порціями в гарячий соус, швиденько перемішуючи.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосовий соус до м'яса
    Абрикосовий соус до м'яса
    Заготовивши абрикосове варення запас, саме час приступити до експериментів з цим чудовим фруктом. Пропонуємо приготувати дуже смачний, ароматний,
    Соус для риби
    Соус для риби
    Риба може бути смачною сама по собі, але ще смачніше вона стане завдяки спеціальним соусів для риби. Соус зробить смак рибного страви набагато
    Китайський кисло-солодкий соус
    Китайський кисло-солодкий соус
    Китайський кисло-солодкий соус являє собою дуже популярне доповнення до м'ясних, рибних і навіть овочевих страв. Приготувати його можна на власній
    Соус до курки - рецепт
    Соус до курки - рецепт
    Курка - це блюдо на кожен день, який може приготувати навіть ледачий. Так ось найбільш ледачим радимо урізноманітнити «куряче меню» простим способом
    Кисло-солодкий соус - рецепт
    Кисло-солодкий соус - рецепт
    Соуси надають страві неповторні відтінки і розкривають його смак в повній мірі. Адже, одне і теж страву, подана з різними соусами, кожен раз
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.