Соус для риби
За допомогою соусу можна урізноманітнити, а то і поліпшити смак будь-якої страви. Зараз ми вам розповімо, як приготувати соус для риби.
Інгредієнти:
вершкове масло – 280 м;
курячі яйця – 5 шт.;
лимон – 1 шт.;
зелень петрушки – 2 пучка;
сіль.
Приготування
Яйця заливаємо водою і ставимо на вогонь, після закипання варимо 10 хвилин, потім окріп зливаємо, а яйця заливаємо холодною водою. Чистимо їх, ріжемо на 4 частини і перекладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо яйця до середньої крихти. Тут важливо не перестаратися, щоб не вийшло яєчного пюре. Зелень петрушки добре миємо, обсушуємо і дрібно-дрібно рубаємо. Вимитий лимончик розрізаємо навпіл і видавлюємо з кожної половинки сік. У сухий сотейник кладемо вершкове масло, ставимо на середній вогонь і розтоплюємо масло, помішуючи, щоб воно не пригоріло. Тепер вогонь зменшуємо і приступаємо безпосередньо до приготування соусу. Як тільки масло закипить, додаємо в нього подрібнену петрушку і яйця. За смак додаємо сіль і виливаємо лимонний сік. Гарненько перемішуємо і проварюємо соус на малому вогні близько 3 хвилин. При цьому його потрібно постійно помішувати. По закінченню вказаного часу сотейник з вогню знімаємо і як тільки польський соус для риби охолоне, переливаємо його в соусницю і ставимо на стіл.
Інгредієнти:
сметана 20% жирності – 200 мл;
пшеничне борошно – 1 ч. ложка;
сіль, мелений чорний перець.
Приготування
На суху сковороду трохи підсушуємо борошно, додаємо сметану, добре розмішуємо, доводимо до кипіння. Приправляємо його меленим чорним перцем, сіллю за смаком і вимикаємо вогонь. Соус готовий.
Інгредієнти:
оливкова олія – 2 ст. ложки;
чорний мелений перець;
сіль;
яблуко середнього розміру – 1 шт.;
французька гірчиця – 2 ст. ложки;
сік половини лимона.
Приготування
Яблуко цілком запікаємо до м'якості в мікрохвильовій печі або духовці. Шкірку і нутрощі прибираємо і розтираємо яблучну масу до однорідності. В отримане яблучне пюре додаємо сіль, перець, французьку гірчицю і гарненько розтираємо все це. Щоб маса набула більш рідку консистенцію, додаємо оливкову олію. І в самому кінці вливаємо сік половини лимона. Чудовий соус для смаженої риби готовий!
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста – 150 г;
корінь імбиру – 40 г;
рослинне масло – 20 мл;
часник – 2 зубчики;
соєвий соус – 20 мл;
шеррі сухий – 2 ст. ложки;
кетчуп – 3 ст. ложки;
оцет – 1 ст. ложка;
цукор коричневий – 2 ст. ложки;
крохмаль – 1 ст. ложка;
апельсиновий сік – 120 мл;
вода – 20 мл
Приготування
Дрібненько нарізаємо часник, цибуля, імбир і обсмажуємо хвилини 2 на олії, помішуючи. З'єднуємо оцет, соєвий соус, шеррі, цукор, кетчуп, апельсиновий сік в каструльці невеликого розміру. Доводимо масу до кипіння. Крохмаль змішуємо з водою і вливаємо суміш у каструлю. Додаємо обсмажені овочі, доводимо масу до кипіння і вимикаємо вогонь, так як кисло-солодкий соус для риби готовий!
Інгредієнти:
лимони сорти майєр – 2 шт.;
жовтки яєчні – 2 шт.;
сухе біле вино – 50 мл;
бульйон рибний – 100 мл;
вершки – 30 мл;
готова гірчиця – 05 ч. ложка;
сіль – 1/4 ч. ложки;
цукор – 1/2 ч. ложки;
чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки.
Приготування
У сотейник вливаємо 30 мл рибного бульйону, додаємо гірчицю і жовтки. Добре розтираємо суміш до однорідної маси. Потім сюди додаємо нарізану дрібненькими шматочками м'якоть лимона і лимонний сік. Майбутній соус знову добре розмішуємо. Вливаємо решті бульйон, додаємо перець, цукор, сіль і ставимо на невеликий вогонь на плиту. Після того, як маса прогріється, вливаємо біле вино і доводимо до кипіння. Після закипання обережно вливаємо вершки і знову прогріваємо, але до кипіння більше доводити не потрібно. А далі за бажанням – можна процідити готовий соус, а можна і залишити в такому вигляді, як є. Лимонний соус чудово підкреслює натуральний смак риби і ніскілечки його не перебиває.
Польський соус для риби – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яйця заливаємо водою і ставимо на вогонь, після закипання варимо 10 хвилин, потім окріп зливаємо, а яйця заливаємо холодною водою. Чистимо їх, ріжемо на 4 частини і перекладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо яйця до середньої крихти. Тут важливо не перестаратися, щоб не вийшло яєчного пюре. Зелень петрушки добре миємо, обсушуємо і дрібно-дрібно рубаємо. Вимитий лимончик розрізаємо навпіл і видавлюємо з кожної половинки сік. У сухий сотейник кладемо вершкове масло, ставимо на середній вогонь і розтоплюємо масло, помішуючи, щоб воно не пригоріло. Тепер вогонь зменшуємо і приступаємо безпосередньо до приготування соусу. Як тільки масло закипить, додаємо в нього подрібнену петрушку і яйця. За смак додаємо сіль і виливаємо лимонний сік. Гарненько перемішуємо і проварюємо соус на малому вогні близько 3 хвилин. При цьому його потрібно постійно помішувати. По закінченню вказаного часу сотейник з вогню знімаємо і як тільки польський соус для риби охолоне, переливаємо його в соусницю і ставимо на стіл.
Сметанний соус для риби
Інгредієнти:
Приготування
На суху сковороду трохи підсушуємо борошно, додаємо сметану, добре розмішуємо, доводимо до кипіння. Приправляємо його меленим чорним перцем, сіллю за смаком і вимикаємо вогонь. Соус готовий.
Соус для смаженої риби
Інгредієнти:
Приготування
Яблуко цілком запікаємо до м'якості в мікрохвильовій печі або духовці. Шкірку і нутрощі прибираємо і розтираємо яблучну масу до однорідності. В отримане яблучне пюре додаємо сіль, перець, французьку гірчицю і гарненько розтираємо все це. Щоб маса набула більш рідку консистенцію, додаємо оливкову олію. І в самому кінці вливаємо сік половини лимона. Чудовий соус для смаженої риби готовий!
Кисло-солодкий соус для риби - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Дрібненько нарізаємо часник, цибуля, імбир і обсмажуємо хвилини 2 на олії, помішуючи. З'єднуємо оцет, соєвий соус, шеррі, цукор, кетчуп, апельсиновий сік в каструльці невеликого розміру. Доводимо масу до кипіння. Крохмаль змішуємо з водою і вливаємо суміш у каструлю. Додаємо обсмажені овочі, доводимо масу до кипіння і вимикаємо вогонь, так як кисло-солодкий соус для риби готовий!
Лимонний соус для риби
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник вливаємо 30 мл рибного бульйону, додаємо гірчицю і жовтки. Добре розтираємо суміш до однорідної маси. Потім сюди додаємо нарізану дрібненькими шматочками м'якоть лимона і лимонний сік. Майбутній соус знову добре розмішуємо. Вливаємо решті бульйон, додаємо перець, цукор, сіль і ставимо на невеликий вогонь на плиту. Після того, як маса прогріється, вливаємо біле вино і доводимо до кипіння. Після закипання обережно вливаємо вершки і знову прогріваємо, але до кипіння більше доводити не потрібно. А далі за бажанням – можна процідити готовий соус, а можна і залишити в такому вигляді, як є. Лимонний соус чудово підкреслює натуральний смак риби і ніскілечки його не перебиває.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус унагі
Соус унагі нам відомий по японській кухні. Найчастіше його подають до суші та ролів, але і до багатьох страв з риби цей соус буде хорошим
Соус до риби
Якщо ви не знаєте, як доповнити страви з риби, то зверніться до рецептів соусів. Сьогодні ми розповімо вам про створення різноманітних заправок:
Білий соус до риби
Якщо ви любите робити вишукані і витончені страви з риби, то радимо вам готувати до них звичайні і не дуже соуси. А які заправки підходять до таких
Апельсиновий соус
Ми звикли до м'яса і риби подавати гострі і вершкові соуси, а до фруктовим ставимося з деяким недовір'ям. І тому в нашій сьогоднішній статті ми
Кисло-солодкий соус - рецепт
Соуси надають страві неповторні відтінки і розкривають його смак в повній мірі. Адже, одне і теж страву, подана з різними соусами, кожен раз
Шведський соус
Соуси доповнюють смак будь-якої страви. І сьогодні мова піде про шведському соусі. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих рецептів цього