Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Соус унагі

21-06-2015, 14:52
1 165
Соус унагі
Соус унагі прийшов до нас з Японії, але, незважаючи на деяку екзотичність, його можна зробити самостійно у себе вдома. Він має насичений копчено-солоний, пікантний, злегка солодкуватий присмак і чудово доповнює рибні страви. Ми розповімо вам, як приготувати соус унагі різними способами, а ви, керуючись своїм смаком, виберіть для себе найбільш підходящий.

Рецепт соусу унагі


Інгредієнти:
біле напівсухе вино – 200 мл;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • соус соєвий – 200 мл;

  • рисове вино «Мірін» – 200 мл;

  • сухий рибний бульйон – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, в каструлю вливаємо біле вино, додаємо до нього натуральний соєвий соус і «Мірін». Перемішуємо всі інгредієнти, додати рибний бульйон і розмішуємо до повного розчинення крупинок. Ставимо ємність на плиту, доводимо до закипання, а потім зменшуємо полум'я і варимо соус 15 години. Коли маса зменшиться майже наполовину і придбає карамельний колір, знімаємо з плити, додаємо трохи цукру і швиденько розмішуємо. З чим їдять соус унагі? Після охолодження перелити масу в пиалку і подаємо до риби, морепродуктів, а також страв з рису. Приготувати соус, ви зможете перетворити повсякденний вечеря в вишуканий і святковий. Зберігаємо готовий соус в холодильнику або при кімнатній температурі.

    Соус унагі з вугром


    Інгредієнти:

  • соєвий натуральний соус – 200 мл;

  • соус «Мірін» – 250 мл;

  • цукор – 160 г;

  • вода фільтрована – 150 мл;

  • крохмаль – 15 г;

  • копчений вугор – 50 р.


  • Приготування
    Беремо невелику каструлю, наливаємо в неї воду, соєвий соус і «Мірін». Потім додаємо цукор і дрібно нарізаний копчений вугор. Запалюємо вогонь, доводимо масу до кипіння і, помішуючи, проварюємо 8 хвилин. Тепер беремо крохмаль розводимо його водою і акуратно виливаємо цю суміш у каструлю. Варимо соус ще 5 хвилин до загустіння, а потім проціджуємо і подаємо до столу.

    Рецепт соусу унагі


    Інгредієнти:

  • мед – 100 г;

  • морква – 1 шт.;

  • біле вино – 180 мл;

  • цибулина -1 шт.

  • саке – 1 ст.;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • соус «Мірін» – 1 ст.;

  • крохмаль – 10 г;

  • вугор копчений – 50 р.


  • Приготування
    Виливаємо В каструлю саке і «Мірін», додаємо трохи меду і подрібнених копченого вугра. Потім всипаємо цукор і кладемо очищені і дрібно порубані овочі. Все перемішуємо і ставимо на самий слабенький вогонь. Після закипання, проварюємо суміш ще 10 хвилин, а потім виймаємо шумівкою цибулю з морквою і викидаємо їх. Якщо ви хочете отримати густоватый соус, додаємо в нього трохи розведеного водою крохмалю і тушкуємо ще 5 хвилин.

    Швидкий рецепт соусу унагі


    Інгредієнти:

  • біле вино – 1 ст.;

  • соус «Мірін» - 1 ст.;

  • соус «Кикоман»- 3 ст. ложки;

  • вода – 5 мл;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • крохмаль – 10 р.


  • Приготування
    Виливаємо В каструлю склянку вина, соус «Мірін», додаємо соус «Кикоман» і трохи води. Потім додаємо цукор, все перемішуємо і ставимо варитися на слабкий вогонь. Після закипання, помішуючи, проварюємо соус ще 10 хвилин і в кінці вводимо розведений водою крохмаль. Приготований таким чином соус, зберігаємо в холодильнику близько тижня.

    Рецепт соусу унагі для вугра


    Інгредієнти:

  • натуральний соєвий соус – 40 мл;

  • свіжий імбир – 5 г;

  • мед – 10 г;

  • олія оливкова – 50 мл;

  • крохмаль – 3 р.
  • Соус унагі


    Приготування
    Для того, щоб приготувати соус унагі в домашніх умовах, нам необхідно підготувати всі потрібні нам продукти. Отже, в сотейник наливаємо оливкова масло, соєвий соус і кладемо мед. Імбир подрібнюємо на тертці і акуратно проціджуємо сік. Після цього і виливаємо його в сотейник. Все ретельно перемішуємо, ставимо посуд на маленький вогонь і додаємо трохи крохмалю. Варимо соус до загусання кілька хвилин, але ні в якому разі не даємо йому закипіти, щоб не зіпсувати смак. Ну, ось і все, соус унагі для вугра готовий! Переливаємо його в соусник і остуджуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для спагетті
    Соус для спагетті
    Що може бути простіше, ніж приготувати спагетті до вечері? Однак, навіть таке просте блюдо як спагетті можна перетворити на справжнє святкове
    Соус для риби
    Соус для риби
    Риба може бути смачною сама по собі, але ще смачніше вона стане завдяки спеціальним соусів для риби. Соус зробить смак рибного страви набагато
    Шведський соус
    Шведський соус
    Соуси доповнюють смак будь-якої страви. І сьогодні мова піде про шведському соусі. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих рецептів цього
    Салат з вугром
    Салат з вугром
    Салат з вугром - відмінне японське блюдо, яке легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви любите незвичайні і незвичні страви, то воно порадує вас
    Роли з вугром
    Роли з вугром
    Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
    Роли «Темпура»
    Роли «Темпура»
    Гарячі роли - страва на любителя, проте багато хто не може відязикати собі в задоволенні поласувати ролами «Темпура» в ніжному хрусткому клярі.