Соус унагі прийшов до нас з Японії, але, незважаючи на деяку екзотичність, його можна зробити самостійно у себе вдома. Він має насичений копчено-солоний, пікантний, злегка солодкуватий присмак і чудово доповнює рибні страви. Ми розповімо вам, як приготувати соус унагі різними способами, а ви, керуючись своїм смаком, виберіть для себе найбільш підходящий.
Рецепт соусу унагі
Інгредієнти: біле напівсухе вино – 200 мл;
цукор – 2 ст. ложки; соус соєвий – 200 мл; рисове вино «Мірін» – 200 мл; сухий рибний бульйон – 1 ч. ложка. Приготування Отже, в каструлю вливаємо біле вино, додаємо до нього натуральний соєвий соус і «Мірін». Перемішуємо всі інгредієнти, додати рибний бульйон і розмішуємо до повного розчинення крупинок. Ставимо ємність на плиту, доводимо до закипання, а потім зменшуємо полум'я і варимо соус 15 години. Коли маса зменшиться майже наполовину і придбає карамельний колір, знімаємо з плити, додаємо трохи цукру і швиденько розмішуємо. З чим їдять соус унагі? Після охолодження перелити масу в пиалку і подаємо до риби, морепродуктів, а також страв з рису. Приготувати соус, ви зможете перетворити повсякденний вечеря в вишуканий і святковий. Зберігаємо готовий соус в холодильнику або при кімнатній температурі.
Соус унагі з вугром
Інгредієнти: соєвий натуральний соус – 200 мл; соус «Мірін» – 250 мл; цукор – 160 г; вода фільтрована – 150 мл; крохмаль – 15 г; копчений вугор – 50 р. Приготування Беремо невелику каструлю, наливаємо в неї воду, соєвий соус і «Мірін». Потім додаємо цукор і дрібно нарізаний копчений вугор. Запалюємо вогонь, доводимо масу до кипіння і, помішуючи, проварюємо 8 хвилин. Тепер беремо крохмаль розводимо його водою і акуратно виливаємо цю суміш у каструлю. Варимо соус ще 5 хвилин до загустіння, а потім проціджуємо і подаємо до столу.
Рецепт соусу унагі
Інгредієнти: мед – 100 г; морква – 1 шт.; біле вино – 180 мл; цибулина -1 шт. саке – 1 ст.; цукор – 1 ст. ложка; соус «Мірін» – 1 ст.; крохмаль – 10 г; вугор копчений – 50 р. Приготування Виливаємо В каструлю саке і «Мірін», додаємо трохи меду і подрібнених копченого вугра. Потім всипаємо цукор і кладемо очищені і дрібно порубані овочі. Все перемішуємо і ставимо на самий слабенький вогонь. Після закипання, проварюємо суміш ще 10 хвилин, а потім виймаємо шумівкою цибулю з морквою і викидаємо їх. Якщо ви хочете отримати густоватый соус, додаємо в нього трохи розведеного водою крохмалю і тушкуємо ще 5 хвилин.
Швидкий рецепт соусу унагі
Інгредієнти: біле вино – 1 ст.; соус «Мірін» - 1 ст.; соус «Кикоман»- 3 ст. ложки; вода – 5 мл; цукор – 3 ст. ложки; крохмаль – 10 р. Приготування Виливаємо В каструлю склянку вина, соус «Мірін», додаємо соус «Кикоман» і трохи води. Потім додаємо цукор, все перемішуємо і ставимо варитися на слабкий вогонь. Після закипання, помішуючи, проварюємо соус ще 10 хвилин і в кінці вводимо розведений водою крохмаль. Приготований таким чином соус, зберігаємо в холодильнику близько тижня.
Рецепт соусу унагі для вугра
Інгредієнти: натуральний соєвий соус – 40 мл; свіжий імбир – 5 г; мед – 10 г; олія оливкова – 50 мл; крохмаль – 3 р. Приготування Для того, щоб приготувати соус унагі в домашніх умовах, нам необхідно підготувати всі потрібні нам продукти. Отже, в сотейник наливаємо оливкова масло, соєвий соус і кладемо мед. Імбир подрібнюємо на тертці і акуратно проціджуємо сік. Після цього і виливаємо його в сотейник. Все ретельно перемішуємо, ставимо посуд на маленький вогонь і додаємо трохи крохмалю. Варимо соус до загусання кілька хвилин, але ні в якому разі не даємо йому закипіти, щоб не зіпсувати смак. Ну, ось і все, соус унагі для вугра готовий! Переливаємо його в соусник і остуджуємо.