Абрикосовий соус до м'яса
Червоне м'ясо, особливо дичину, ідеально поєднується з солодкуватими соусами на фруктової або ягідної основі. Влітку упустити шанс попрактикуватися в приготуванні останніх – даний злочин, а тому, у цьому матеріалі ми будемо розбирати рецепти абрикосового соусу до м'яса.
Інгредієнти:
томатний соус - 455 г;
томатна паста - 185 г;
абрикосова м'якоть - 1/3 ст.;
яблучний оцет - 35 мл;
цукор - за смаком;
вустерський соус - 35 мл;
гострий соус (на кшталт «Табаско») - за смаком;
сушена гірчиця (мелена) - 1 ч. ложка;
мелена паприка - 1 1/2 ч. ложки;
часник сушений - 1 ч. ложка;
бурбон - 30 мл
Приготування
Нарізавши абрикосову м'якоть довільними невеликими скибочками, покладіть її в сотейник і залийте сумішшю з томатного соусу і пасти. Додайте оцет і всі інші інгредієнти, крім бурбона. Дайте соусу побурлить на середньому вогні не менше 15 хвилин, а потім влийте бурбон і проваріть все ще 3-4 хвилини. Тим часом розмістіть банки або будь-які інші ємності для консервування над водяною банею. Обдавши посуд пором, розподіліть по ній абрикосовий соус і закатайте.
Інгредієнти:
сушений тамаринд - 75 г;
сливи - 190 г;
абрикоси - 780 г;
ріпчаста цибуля - 110 г;
тростинний цукор - 145 г;
яблучний оцет - 65 мл;
мед - 35 мл;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
часник - 7-9 зубков;
томатна паста - 35 мл;
гвоздика - 6-7 бутонів;
насіння гірчиці - 5 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати абрикосовий соус, покладіть тамаринд розпаритися в гарячій воді на годину. У сотейник наріжте м'якоть абрикосів та слив, додайте всі інші інгредієнти, включаючи набряклий тамаринд і воду з-під нього. Поставте посуд на мінімальний вогонь і залиште соус варитися не менше трьох годин, час від часу перемішуючи його. По закінченні часу, соус протирають через сито і розливають по чистим судинах, після чого закривають.
Інгредієнти:
абрикосовий джем - 75 мл;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
цукровий пісок - 15 г;
часник - 3-4 зубки;
вода - 55 мл;
гострий перець чилі - за смаком.
Приготування
У сотейнику півхвилини обсмажте подрібнений часник, імбир, гострий перець, потім швидко залийте їх водою, щоб не підгоріли. До вмісту сотейника додайте джем з абрикос, трохи цукру, і проваріть соус пару хвилин перед подачею.
Абрикосовий соус до м'яса на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Нарізавши абрикосову м'якоть довільними невеликими скибочками, покладіть її в сотейник і залийте сумішшю з томатного соусу і пасти. Додайте оцет і всі інші інгредієнти, крім бурбона. Дайте соусу побурлить на середньому вогні не менше 15 хвилин, а потім влийте бурбон і проваріть все ще 3-4 хвилини. Тим часом розмістіть банки або будь-які інші ємності для консервування над водяною банею. Обдавши посуд пором, розподіліть по ній абрикосовий соус і закатайте.
Абрикосовий кисло-солодкий соус
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати абрикосовий соус, покладіть тамаринд розпаритися в гарячій воді на годину. У сотейник наріжте м'якоть абрикосів та слив, додайте всі інші інгредієнти, включаючи набряклий тамаринд і воду з-під нього. Поставте посуд на мінімальний вогонь і залиште соус варитися не менше трьох годин, час від часу перемішуючи його. По закінченні часу, соус протирають через сито і розливають по чистим судинах, після чого закривають.
Гострий абрикосовий соус
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику півхвилини обсмажте подрібнений часник, імбир, гострий перець, потім швидко залийте їх водою, щоб не підгоріли. До вмісту сотейника додайте джем з абрикос, трохи цукру, і проваріть соус пару хвилин перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з аличі на зиму
З яскравою і кисленькой аличі можна готувати не тільки варення або компоти. Цей фрукт дуже гармонійно поєднується з більшістю овочів і спецій. Далі
Абрикосовий джем в мультиварці
Щасливим власницям кухонних помічниці мультиварки, пропонуємо заготовити на зиму чудовий абрикосовий джем. Рецептів з використанням цієї диво-техніки
Абрикосовий джем з желатином
У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.
Абрикосовий джем на зиму
Серед всіх заготовок на поличці в коморі найбільш яскраво виділяються абрикосове варення і джем. Про останньому поговоримо далі в нашій статті.
Абрикосовий соус
Любителі солодких соусів до м'яса, неодмінно оцінять рецепти абрикосового соусу з нашої статті. Такий соус також послужить відмінним доповненням до
Абрикосовий сік
У абрикосі містяться корисні вітаміни, каротиноїди, натуральна фруктоза, сполуки калію і заліза. Це дуже смачний фрукт, який обожнюють багато. І