Вернуться назад Распечатать

Абрикосовий соус до м'яса

Абрикосовий соус до м'яса
Червоне м'ясо, особливо дичину, ідеально поєднується з солодкуватими соусами на фруктової або ягідної основі. Влітку упустити шанс попрактикуватися в приготуванні останніх – даний злочин, а тому, у цьому матеріалі ми будемо розбирати рецепти абрикосового соусу до м'яса.

Абрикосовий соус до м'яса на зиму


Інгредієнти:

  • томатний соус - 455 г;

  • томатна паста - 185 г;

  • абрикосова м'якоть - 1/3 ст.;

  • яблучний оцет - 35 мл;

  • цукор - за смаком;

  • вустерський соус - 35 мл;

  • гострий соус (на кшталт «Табаско») - за смаком;

  • сушена гірчиця (мелена) - 1 ч. ложка;

  • мелена паприка - 1 1/2 ч. ложки;

  • часник сушений - 1 ч. ложка;

  • бурбон - 30 мл


  • Приготування
    Нарізавши абрикосову м'якоть довільними невеликими скибочками, покладіть її в сотейник і залийте сумішшю з томатного соусу і пасти. Додайте оцет і всі інші інгредієнти, крім бурбона. Дайте соусу побурлить на середньому вогні не менше 15 хвилин, а потім влийте бурбон і проваріть все ще 3-4 хвилини. Тим часом розмістіть банки або будь-які інші ємності для консервування над водяною банею. Обдавши посуд пором, розподіліть по ній абрикосовий соус і закатайте.

    Абрикосовий кисло-солодкий соус


    Інгредієнти:

  • сушений тамаринд - 75 г;

  • сливи - 190 г;

  • абрикоси - 780 г;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;

  • тростинний цукор - 145 г;

  • яблучний оцет - 65 мл;

  • мед - 35 мл;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • часник - 7-9 зубков;

  • томатна паста - 35 мл;

  • гвоздика - 6-7 бутонів;

  • насіння гірчиці - 5 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати абрикосовий соус, покладіть тамаринд розпаритися в гарячій воді на годину. У сотейник наріжте м'якоть абрикосів та слив, додайте всі інші інгредієнти, включаючи набряклий тамаринд і воду з-під нього. Поставте посуд на мінімальний вогонь і залиште соус варитися не менше трьох годин, час від часу перемішуючи його. По закінченні часу, соус протирають через сито і розливають по чистим судинах, після чого закривають.

    Гострий абрикосовий соус


    Інгредієнти:

  • абрикосовий джем - 75 мл;
  • Абрикосовий соус до м'яса

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • часник - 3-4 зубки;

  • вода - 55 мл;

  • гострий перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    У сотейнику півхвилини обсмажте подрібнений часник, імбир, гострий перець, потім швидко залийте їх водою, щоб не підгоріли. До вмісту сотейника додайте джем з абрикос, трохи цукру, і проваріть соус пару хвилин перед подачею.