Червоне м'ясо, особливо дичину, ідеально поєднується з солодкуватими соусами на фруктової або ягідної основі. Влітку упустити шанс попрактикуватися в приготуванні останніх – даний злочин, а тому, у цьому матеріалі ми будемо розбирати рецепти абрикосового соусу до м'яса.
Абрикосовий соус до м'яса на зиму
Інгредієнти: томатний соус - 455 г; томатна паста - 185 г; абрикосова м'якоть - 1/3 ст.; яблучний оцет - 35 мл; цукор - за смаком; вустерський соус - 35 мл; гострий соус (на кшталт «Табаско») - за смаком; сушена гірчиця (мелена) - 1 ч. ложка; мелена паприка - 1 1/2 ч. ложки; часник сушений - 1 ч. ложка; бурбон - 30 мл Приготування Нарізавши абрикосову м'якоть довільними невеликими скибочками, покладіть її в сотейник і залийте сумішшю з томатного соусу і пасти. Додайте оцет і всі інші інгредієнти, крім бурбона. Дайте соусу побурлить на середньому вогні не менше 15 хвилин, а потім влийте бурбон і проваріть все ще 3-4 хвилини. Тим часом розмістіть банки або будь-які інші ємності для консервування над водяною банею. Обдавши посуд пором, розподіліть по ній абрикосовий соус і закатайте.
Абрикосовий кисло-солодкий соус
Інгредієнти: сушений тамаринд - 75 г; сливи - 190 г; абрикоси - 780 г; ріпчаста цибуля - 110 г; тростинний цукор - 145 г; яблучний оцет - 65 мл; мед - 35 мл; тертий імбир - 1 ч. ложка; часник - 7-9 зубков; томатна паста - 35 мл; гвоздика - 6-7 бутонів; насіння гірчиці - 5 р. Приготування Перед тим, як приготувати абрикосовий соус, покладіть тамаринд розпаритися в гарячій воді на годину. У сотейник наріжте м'якоть абрикосів та слив, додайте всі інші інгредієнти, включаючи набряклий тамаринд і воду з-під нього. Поставте посуд на мінімальний вогонь і залиште соус варитися не менше трьох годин, час від часу перемішуючи його. По закінченні часу, соус протирають через сито і розливають по чистим судинах, після чого закривають.
Гострий абрикосовий соус
Інгредієнти: абрикосовий джем - 75 мл; тертий імбир - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 15 г; часник - 3-4 зубки; вода - 55 мл; гострий перець чилі - за смаком. Приготування У сотейнику півхвилини обсмажте подрібнений часник, імбир, гострий перець, потім швидко залийте їх водою, щоб не підгоріли. До вмісту сотейника додайте джем з абрикос, трохи цукру, і проваріть соус пару хвилин перед подачею.