Вернуться назад Распечатать

Кисло-солодкий соус для курки - рецепт

Кисло-солодкий соус для курки - рецепт
Кисло-солодкий соус – це традиційний китайський соус, який чудово поєднується з різними м'ясними стравами і овочами. Але сьогодні ми хочемо розповісти вам, як зробити кисло-солодкий соус для курки.

Рецепт китайського кисло-солодкого соусу


Інгредієнти:

  • цибулина – 2 шт.;

  • тертий імбир – 40 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • біле вино – 20 мл;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • соєвий натуральний соус – 2 ст. ложки;

  • яблучний оцет – 10 мл;

  • кетчуп домашній – 3 ст. ложки;

  • цукор тростинний – 2 ст. ложки;

  • фруктовий сік – 125 мл;

  • вода фільтрована – 2 ст. ложки;

  • крохмаль картопляний – щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати кисло-солодкий соус, спочатку чистимо цибулину, корінь імбиру і часник. Викладаємо овочі в сковороду з олією і обсмажуємо до напівпрозорого стану. У невелику каструльку наливаємо соус, оцет, вино, сік, додаємо цукор і кетчуп. Все перемішуємо, ставимо на середній вогонь, викладаємо обжарку, додаємо подрібнений імбир і доводимо суміш до закипання. У склянці розвести крохмаль холодною водою і акуратно виливаємо в киплячий соус. Продовжуємо варити до загустіння, помішуючи, а потім знімаємо з вогню і проціджуємо.

    Рецепт тайського кисло-солодкого соусу


    Інгредієнти:

  • цибулина – 1 шт.;

  • корінь імбиру;

  • цукор – 150 г;

  • соус натуральний соєвий – 2 ст. ложки;

  • кетчуп – 150 мл;

  • оцет – 100 мл;

  • борошно – 30 г;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Цибулю і корінь імбиру чистимо, подрібнюємо і пасеруємо на сковороді з розігрітим рослинним маслом. У каструльці кип'ятимо оцет з цукром, додаємо кетчуп і вводимо соєвий соус. Через кілька хвилин викладаємо обжарку і всипаємо борошно. Уварюємо соус до загусання, а потім знімаємо посуд з плити, проціджуємо вміст через сито і охолодити.

    Рецепт кисло-солодкого соусу для курки


    Інгредієнти:

  • цукор дрібний – 400 г;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • вода фільтрована – 8 ст. ложок;

  • часник – 12 зубчиків;
  • Кисло-солодкий соус для курки - рецепт

  • червоний гострий перець – 6 шт.;

  • оцет – 120 мл;

  • картопляний крохмаль.


  • Приготування
    Гострий перчик розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і перегородки. Подрібнюємо всі інгредієнти для соусу в блендері до однорідності і переливаємо суміш в ковшичек. Ставимо на вогонь, кип'ятимо і уварюємо масу 5 хвилин до загустіння. В окремому посуді картопляний крохмаль розводимо водою і вводимо маленькими порціями в гарячий соус, швиденько перемішуючи.