Кисло-солодкий соус – це традиційний китайський соус, який чудово поєднується з різними м'ясними стравами і овочами. Але сьогодні ми хочемо розповісти вам, як зробити кисло-солодкий соус для курки.
Рецепт китайського кисло-солодкого соусу
Інгредієнти: цибулина – 2 шт.; тертий імбир – 40 г; часник – 2 зубчики; біле вино – 20 мл; масло рослинне – 20 мл; соєвий натуральний соус – 2 ст. ложки; яблучний оцет – 10 мл; кетчуп домашній – 3 ст. ложки; цукор тростинний – 2 ст. ложки; фруктовий сік – 125 мл; вода фільтрована – 2 ст. ложки; крохмаль картопляний – щіпка. Приготування Перед тим, як приготувати кисло-солодкий соус, спочатку чистимо цибулину, корінь імбиру і часник. Викладаємо овочі в сковороду з олією і обсмажуємо до напівпрозорого стану. У невелику каструльку наливаємо соус, оцет, вино, сік, додаємо цукор і кетчуп. Все перемішуємо, ставимо на середній вогонь, викладаємо обжарку, додаємо подрібнений імбир і доводимо суміш до закипання. У склянці розвести крохмаль холодною водою і акуратно виливаємо в киплячий соус. Продовжуємо варити до загустіння, помішуючи, а потім знімаємо з вогню і проціджуємо.
Рецепт тайського кисло-солодкого соусу
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; корінь імбиру; цукор – 150 г; соус натуральний соєвий – 2 ст. ложки; кетчуп – 150 мл; оцет – 100 мл; борошно – 30 г; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Цибулю і корінь імбиру чистимо, подрібнюємо і пасеруємо на сковороді з розігрітим рослинним маслом. У каструльці кип'ятимо оцет з цукром, додаємо кетчуп і вводимо соєвий соус. Через кілька хвилин викладаємо обжарку і всипаємо борошно. Уварюємо соус до загусання, а потім знімаємо посуд з плити, проціджуємо вміст через сито і охолодити.
Рецепт кисло-солодкого соусу для курки
Інгредієнти: цукор дрібний – 400 г; сіль – 2 ст. ложки; вода фільтрована – 8 ст. ложок; часник – 12 зубчиків; червоний гострий перець – 6 шт.; оцет – 120 мл; картопляний крохмаль. Приготування Гострий перчик розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і перегородки. Подрібнюємо всі інгредієнти для соусу в блендері до однорідності і переливаємо суміш в ковшичек. Ставимо на вогонь, кип'ятимо і уварюємо масу 5 хвилин до загустіння. В окремому посуді картопляний крохмаль розводимо водою і вводимо маленькими порціями в гарячий соус, швиденько перемішуючи.