Соус чилі в домашніх умовах
Любителі гостренького зможуть побалувати себе стравами, доповненими смачним гострим соусом чилі, виготовлять його самостійно в домашніх умовах.
Інгредієнти:
стручки перцю чилі – 360 г;
помідори свіжі – 35 кг;
цибуля ріпчаста – 180 г;
солодкі болгарські перці – 220 г;
масло без аромату (оливкова або соняшникова) – 40 мл;
часникові великі головки – 2 шт.;
цукор-пісок – 100 г;
оцет винний (червоний) – 35 мл;
сіль крупна або соус рибний – 45 г або по смаку.
Приготування
Разом з необхідними за списком інгредієнтами необхідно подбає про наявність гумових рукавичок, якими рекомендуємо захистити руки перед обробкою перчика чилі. Стручки необхідно сполоснути, розрізати уздовж навпіл, вичистити насіння і видалити плодоніжку. Точно також чинимо і з болгарськими солодкими перцями. Разом з тим очищаємо ріпчасті цибулини і часникові зубки, а також перемываем томати і розрізаємо на кілька частин. Тепер необхідно подрібнити спочатку в ємності блендера або перекрутивши через м'ясорубку перець чилі і солодкий болгарський, цибуля, часник і гілочки петрушки, після чого викласти масу в прогріте на сковороді соняшникову олію і обсмажити при безперервному помішуванні протягом двох хвилин. В цей час подрібнюємо підготовлені помідори і томатну масу викладаємо в сковороду до перцевої піджарки.
Даємо основі соусу закипіти і витримуємо при помірному кипінні протягом сорока хвилин. Перетираємо отриману масу через ситечко, додаємо сіль, цукровий пісок і уварюємо ще протягом півгодини. Тепер вливаємо винний оцет, даємо заготівлі ще пару хвилин прокипіти і тут же розфасовуємо її за стерильним ємкостей. Укупориваем їх провареними кришками і перевертаємо для самостерилизации під ковдру.
Інгредієнти:
стручки перцю чилі середнього розміру – 8 шт.;
рисове вино Мірін – 100 мл;
вода – 380 мл;
часникові зубки – 4-6 шт.;
цукор-пісок – 200 г;
кукурудзяний крохмаль – 95 г;
сіль велика – 20 р.
Приготування
Даний рецепт соусу з тайської кухні. Його смак суперечливий, але оригінальний і здатний перетворити будь-яку страву з м'яса, риби або морепродуктів.
Приготувати такий соус абсолютно нескладно. Спочатку, надівши рукавички на руки, очищаємо перці чилі від плодоніжок і насіння, чистимо також часникові зубки і перемелюємо компоненти в ємності блендера.
Тепер підігріваємо до кипіння воду і розчиняємо у ній цукрові кристали, сіль і вино Мірін. Додаємо пюрированный перець з часником і після повторного закипання варимо компоненти три хвилини. Далі крохмаль розводимо в малій кількості води і виливаємо тоненькою цівкою в основу соусу, безперервно її при цьому помішуючи. Прогріваємо солодкий соус чилі ще пару хвилин до загустіння, охолодити і можемо подавати.
Як приготувати гострий соус з перцю чилі на зиму в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Разом з необхідними за списком інгредієнтами необхідно подбає про наявність гумових рукавичок, якими рекомендуємо захистити руки перед обробкою перчика чилі. Стручки необхідно сполоснути, розрізати уздовж навпіл, вичистити насіння і видалити плодоніжку. Точно також чинимо і з болгарськими солодкими перцями. Разом з тим очищаємо ріпчасті цибулини і часникові зубки, а також перемываем томати і розрізаємо на кілька частин. Тепер необхідно подрібнити спочатку в ємності блендера або перекрутивши через м'ясорубку перець чилі і солодкий болгарський, цибуля, часник і гілочки петрушки, після чого викласти масу в прогріте на сковороді соняшникову олію і обсмажити при безперервному помішуванні протягом двох хвилин. В цей час подрібнюємо підготовлені помідори і томатну масу викладаємо в сковороду до перцевої піджарки.
Даємо основі соусу закипіти і витримуємо при помірному кипінні протягом сорока хвилин. Перетираємо отриману масу через ситечко, додаємо сіль, цукровий пісок і уварюємо ще протягом півгодини. Тепер вливаємо винний оцет, даємо заготівлі ще пару хвилин прокипіти і тут же розфасовуємо її за стерильним ємкостей. Укупориваем їх провареними кришками і перевертаємо для самостерилизации під ковдру.
Гострий солодкий соус чилі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт соусу з тайської кухні. Його смак суперечливий, але оригінальний і здатний перетворити будь-яку страву з м'яса, риби або морепродуктів.
Приготувати такий соус абсолютно нескладно. Спочатку, надівши рукавички на руки, очищаємо перці чилі від плодоніжок і насіння, чистимо також часникові зубки і перемелюємо компоненти в ємності блендера.
Тепер підігріваємо до кипіння воду і розчиняємо у ній цукрові кристали, сіль і вино Мірін. Додаємо пюрированный перець з часником і після повторного закипання варимо компоненти три хвилини. Далі крохмаль розводимо в малій кількості води і виливаємо тоненькою цівкою в основу соусу, безперервно її при цьому помішуючи. Прогріваємо солодкий соус чилі ще пару хвилин до загустіння, охолодити і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перцевий соус
Завжди успішно доповнити основне блюдо здатні саме соуси і, звичайно, краще їх робити власноруч. Додати особливого смаку вашій стейку допоможе рецепт
Аджика з кетчупом чилі
Якщо вам смак домашньої аджики здається не досить насиченим, заповните це звичайним кетчупом чилі. Далі підкажемо, як зробити чудову приправу із
Аджика з перцю чилі на зиму
Любителям пікантних страв неодмінно сподобаються рецепти аджики, описані далі. Розповімо, як доповнити звичайні рецепти пекучим перцем чилі. Таке
Солодкий соус чилі
Якщо ви віддаєте перевагу незвичайні поєднання в їжі, цей соус неодмінно вам сподобається. Далі розповімо, як з перців чилі створити солодку
Соус з червоної смородини на зиму
Поєднання компонентів у даному рецепті багатьом здасться дивним, проте його неодмінно варто спробувати. Така приправа, приготовлена з червоної
Тайський соус чилі
Тайські страви завжди відрізнялися оригінальністю складних рецептів і, звичайно ж, гостротою. Якщо страва недостатньо гостре, то до нього додатково