» » Тайський соус чилі

Тайський соус чилі

Тайський соус чилі
Тайська кухня відразу асоціюється з чимось екзотичним і обов'язково гострим. Це дійсно так – в ній поєднуються воєдино різні смаки, іноді навіть незрозуміло, який з них переважає. Зараз ми вам розповімо, як приготувати тайський соус чилі.

Тайський солодкий соус чилі


Інгредієнти:

  • вода – 1 склянка;

  • свіжий перець чилі – 4 шт.;

  • солодке рисове вино – 1/4 склянки;

  • часник – 2 зубчики;

  • сіль – 05 ст. ложки;

  • цукор – 05 склянки;

  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    За допомогою блендера перетворюємо часник і перець чилі в однорідну масу. У сотейник вливаємо 3/4 склянки води, вино, сіль, цукор і пюре з часнику і чилі. Доводимо до кипіння і проварюємо хвилини 3. У мисочці змішуємо кукурудзяний крохмаль і 20 мл води. Вливаємо отриману суміш в соус і проварюємо хвилини 2 поки соус почне густіти. Після цього знімемо його з вогню і охолоджуємо.

    Соус чилі в тайському стилі


    Інгредієнти:

  • перець чилі гострий – 6 шт.;

  • оцет – 4 ст. ложки;

  • цукор – 1 склянка;

  • часник - зубчиків;

  • крохмаль – 1 ст. ложка;

  • вода – 1 склянка;

  • соус рибний – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Всі інгредієнти покласти в блендер і перетворюємо на пюре. Виливаємо в каструлю і на невеликому вогні доводимо до кипіння. Проварюємо близько 3 хвилин. Розмішуємо крохмаль у 30 мл води, виливаємо отриману масу в соус і проварюємо ще хвилину. Тепер соус повинен загуснути. Даємо йому охолонути, перекладаємо в підготовлену ємність з кришкою і зберігати в холодному місці.

    Тайський солодкий соус чилі – рецепт


    Інгредієнти:

  • перець чилі червоний – 5 шт.;

  • ананас – 1 /4 шт.;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • оцет – 05 склянки;

  • цукор – 05 склянки.


  • Приготування
    Перець чилі, ананас, часник подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна або блендера. Додаємо оцет і цукор. Ставимо суміш на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо утворилася пінку, потім вимикаємо вогонь і даємо соусу охолонути. За бажанням також можна додати лимонний сік. У Таїланді шашлички з сосисок подають з соусом.

    Соус чилі в тайському стилі


    Інгредієнти:

  • червоний перець чилі – 9 шт.;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • рослинна олія – 7 ст. ложок;

  • часник – 6 зубчиків;

  • корінь імбиру – 20 р;

  • рисовий оцет – 200 мл;

  • вода – 500 мл;

  • цукор – 250 г;

  • соєвий соус – 2 ст. ложки;
  • Тайський соус чилі

  • картопляний або кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перець чилі, часник, імбир нарізаємо шматочками і подрібнюємо блендером, додаємо рослинне масло, сіль і соєвий соус і перемішуємо. У каструльку вливаємо оцет, воду, додаємо цукор, масу з перцю, часнику і імбиру і проварюємо на невеликому вогні 5 хвилин. В 5 столових ложках води розвести крохмаль і отриману суміш тонкою цівкою вливаємо в киплячий соус, перемішуючи, щоб не утворилися грудки. Варимо ще 3 хвилини. Отриманий соус охолодити, розливаємо по банках і відправляємо в холодильник. Зберігати його можна до 2 місяців.
    Додав: admin | 31-01-2016, 16:46
    Переглядів: 531