Тайський соус чилі
Тайська кухня відразу асоціюється з чимось екзотичним і обов'язково гострим. Це дійсно так – в ній поєднуються воєдино різні смаки, іноді навіть незрозуміло, який з них переважає. Зараз ми вам розповімо, як приготувати тайський соус чилі.
Інгредієнти:
вода – 1 склянка;
свіжий перець чилі – 4 шт.;
солодке рисове вино – 1/4 склянки;
часник – 2 зубчики;
сіль – 05 ст. ложки;
цукор – 05 склянки;
кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка.
Приготування
За допомогою блендера перетворюємо часник і перець чилі в однорідну масу. У сотейник вливаємо 3/4 склянки води, вино, сіль, цукор і пюре з часнику і чилі. Доводимо до кипіння і проварюємо хвилини 3. У мисочці змішуємо кукурудзяний крохмаль і 20 мл води. Вливаємо отриману суміш в соус і проварюємо хвилини 2 поки соус почне густіти. Після цього знімемо його з вогню і охолоджуємо.
Інгредієнти:
перець чилі гострий – 6 шт.;
оцет – 4 ст. ложки;
цукор – 1 склянка;
часник - зубчиків;
крохмаль – 1 ст. ложка;
вода – 1 склянка;
соус рибний – 1 ст. ложка.
Приготування
Всі інгредієнти покласти в блендер і перетворюємо на пюре. Виливаємо в каструлю і на невеликому вогні доводимо до кипіння. Проварюємо близько 3 хвилин. Розмішуємо крохмаль у 30 мл води, виливаємо отриману масу в соус і проварюємо ще хвилину. Тепер соус повинен загуснути. Даємо йому охолонути, перекладаємо в підготовлену ємність з кришкою і зберігати в холодному місці.
Інгредієнти:
перець чилі червоний – 5 шт.;
ананас – 1 /4 шт.;
часник – 3-4 зубчики;
оцет – 05 склянки;
цукор – 05 склянки.
Приготування
Перець чилі, ананас, часник подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна або блендера. Додаємо оцет і цукор. Ставимо суміш на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо утворилася пінку, потім вимикаємо вогонь і даємо соусу охолонути. За бажанням також можна додати лимонний сік. У Таїланді шашлички з сосисок подають з соусом.
Інгредієнти:
червоний перець чилі – 9 шт.;
сіль – 1 ст. ложка;
рослинна олія – 7 ст. ложок;
часник – 6 зубчиків;
корінь імбиру – 20 р;
рисовий оцет – 200 мл;
вода – 500 мл;
цукор – 250 г;
соєвий соус – 2 ст. ложки;
картопляний або кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка.
Приготування
Перець чилі, часник, імбир нарізаємо шматочками і подрібнюємо блендером, додаємо рослинне масло, сіль і соєвий соус і перемішуємо. У каструльку вливаємо оцет, воду, додаємо цукор, масу з перцю, часнику і імбиру і проварюємо на невеликому вогні 5 хвилин. В 5 столових ложках води розвести крохмаль і отриману суміш тонкою цівкою вливаємо в киплячий соус, перемішуючи, щоб не утворилися грудки. Варимо ще 3 хвилини. Отриманий соус охолодити, розливаємо по банках і відправляємо в холодильник. Зберігати його можна до 2 місяців.
Тайський солодкий соус чилі
Інгредієнти:
Приготування
За допомогою блендера перетворюємо часник і перець чилі в однорідну масу. У сотейник вливаємо 3/4 склянки води, вино, сіль, цукор і пюре з часнику і чилі. Доводимо до кипіння і проварюємо хвилини 3. У мисочці змішуємо кукурудзяний крохмаль і 20 мл води. Вливаємо отриману суміш в соус і проварюємо хвилини 2 поки соус почне густіти. Після цього знімемо його з вогню і охолоджуємо.
Соус чилі в тайському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти покласти в блендер і перетворюємо на пюре. Виливаємо в каструлю і на невеликому вогні доводимо до кипіння. Проварюємо близько 3 хвилин. Розмішуємо крохмаль у 30 мл води, виливаємо отриману масу в соус і проварюємо ще хвилину. Тепер соус повинен загуснути. Даємо йому охолонути, перекладаємо в підготовлену ємність з кришкою і зберігати в холодному місці.
Тайський солодкий соус чилі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перець чилі, ананас, часник подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна або блендера. Додаємо оцет і цукор. Ставимо суміш на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо утворилася пінку, потім вимикаємо вогонь і даємо соусу охолонути. За бажанням також можна додати лимонний сік. У Таїланді шашлички з сосисок подають з соусом.
Соус чилі в тайському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Перець чилі, часник, імбир нарізаємо шматочками і подрібнюємо блендером, додаємо рослинне масло, сіль і соєвий соус і перемішуємо. У каструльку вливаємо оцет, воду, додаємо цукор, масу з перцю, часнику і імбиру і проварюємо на невеликому вогні 5 хвилин. В 5 столових ложках води розвести крохмаль і отриману суміш тонкою цівкою вливаємо в киплячий соус, перемішуючи, щоб не утворилися грудки. Варимо ще 3 хвилини. Отриманий соус охолодити, розливаємо по банках і відправляємо в холодильник. Зберігати його можна до 2 місяців.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тайський салат з яловичиною – рецепт
Тайська кухня славиться на весь світ своїми незвичайними стравами, досить складними за складом, з багатим, різноманітним смаком. Тайський салат з
Кисло-солодкий соус для курки - рецепт
Якісний соус здатний доповнити будь-яке м'ясне блюдо і приховати незначні огріхи кухаря. Відомо, що курятина поєднується з багатьма продуктами:
Заправка для фунчози
З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
Соус чилі
В даний час гострий червоний перець під назвою «чилі» широко застосовується в кулінарії для створення оригінальних страв. Досить часто його
Шведський соус
Соуси доповнюють смак будь-якої страви. І сьогодні мова піде про шведському соусі. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих рецептів цього
Тайський суп з кокосовим молоком
Тайський суп з кокосовим молоком - дуже неординарна блюдо, яке, можливо, не всім припаде до смаку. А тому, готувати його варто в тому випадку, коли