Тайська кухня відразу асоціюється з чимось екзотичним і обов'язково гострим. Це дійсно так – в ній поєднуються воєдино різні смаки, іноді навіть незрозуміло, який з них переважає. Зараз ми вам розповімо, як приготувати тайський соус чилі.
Тайський солодкий соус чилі
Інгредієнти: вода – 1 склянка; свіжий перець чилі – 4 шт.; солодке рисове вино – 1/4 склянки; часник – 2 зубчики; сіль – 05 ст. ложки; цукор – 05 склянки; кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка. Приготування За допомогою блендера перетворюємо часник і перець чилі в однорідну масу. У сотейник вливаємо 3/4 склянки води, вино, сіль, цукор і пюре з часнику і чилі. Доводимо до кипіння і проварюємо хвилини 3. У мисочці змішуємо кукурудзяний крохмаль і 20 мл води. Вливаємо отриману суміш в соус і проварюємо хвилини 2 поки соус почне густіти. Після цього знімемо його з вогню і охолоджуємо.
Соус чилі в тайському стилі
Інгредієнти: перець чилі гострий – 6 шт.; оцет – 4 ст. ложки; цукор – 1 склянка; часник - зубчиків; крохмаль – 1 ст. ложка; вода – 1 склянка; соус рибний – 1 ст. ложка. Приготування Всі інгредієнти покласти в блендер і перетворюємо на пюре. Виливаємо в каструлю і на невеликому вогні доводимо до кипіння. Проварюємо близько 3 хвилин. Розмішуємо крохмаль у 30 мл води, виливаємо отриману масу в соус і проварюємо ще хвилину. Тепер соус повинен загуснути. Даємо йому охолонути, перекладаємо в підготовлену ємність з кришкою і зберігати в холодному місці.
Тайський солодкий соус чилі – рецепт
Інгредієнти: перець чилі червоний – 5 шт.; ананас – 1 /4 шт.; часник – 3-4 зубчики; оцет – 05 склянки; цукор – 05 склянки. Приготування Перець чилі, ананас, часник подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна або блендера. Додаємо оцет і цукор. Ставимо суміш на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо утворилася пінку, потім вимикаємо вогонь і даємо соусу охолонути. За бажанням також можна додати лимонний сік. У Таїланді шашлички з сосисок подають з соусом.
Соус чилі в тайському стилі
Інгредієнти: червоний перець чилі – 9 шт.; сіль – 1 ст. ложка; рослинна олія – 7 ст. ложок; часник – 6 зубчиків; корінь імбиру – 20 р; рисовий оцет – 200 мл; вода – 500 мл; цукор – 250 г; соєвий соус – 2 ст. ложки; картопляний або кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка. Приготування Перець чилі, часник, імбир нарізаємо шматочками і подрібнюємо блендером, додаємо рослинне масло, сіль і соєвий соус і перемішуємо. У каструльку вливаємо оцет, воду, додаємо цукор, масу з перцю, часнику і імбиру і проварюємо на невеликому вогні 5 хвилин. В 5 столових ложках води розвести крохмаль і отриману суміш тонкою цівкою вливаємо в киплячий соус, перемішуючи, щоб не утворилися грудки. Варимо ще 3 хвилини. Отриманий соус охолодити, розливаємо по банках і відправляємо в холодильник. Зберігати його можна до 2 місяців.