» » Тайський салат з яловичиною – рецепт

Тайський салат з яловичиною – рецепт

Тайський салат з яловичиною – рецепт
Особливість тайської кухні полягає в тому, що в ній в одному блюді з'єднують і кисле, солодке, гостре, і солоне і гірке. І завдяки такому вмілому поєднанню виникає неповторна феєрія смаку. Зараз ми розповімо, як приготувати тайський салат з яловичиною .

Тайський салат з яловичиною і помідорами


Інгредієнти:

  • яловичина – 350 г;

  • огірки – 2 шт.;

  • помідори черрі – 250 г;

  • листя салату – 100 г;

  • кінза – 1 пучок;

  • листя м'яти – 1 пучок;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • лимон – половинка;

  • соус соєвий – 1 ст. ложка;

  • соус рибний – 2 ст. ложки;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • часник – 1 зубчик.


  • Приготування
    Яловичину готуємо на грилі близько 10 хвилин, а потім нарізаємо тонкою соломкою. Листя салату рвемо руками великими шматочками, а решту зелень подрібнюємо ножем. Огірки нарізаємо кружечками і викладаємо в салатник, перемішуємо і поливаємо заправкою, для якої змішуємо соєвий і рибний соус, цукор, лимонний сік і подрібнений часник. Зверху на салат кладемо м'ясо і помідори.

    Теплий тайський салат з яловичиною


    Інгредієнти:

  • вирізка яловичини – 300 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • червоний перчик чилі – 1 шт.;

  • стручковий свіжий горошок – 130 г;

  • свіжий розмарин – 2 шт.;

  • бобові паростки – 50 г;

  • соєві паростки – 50 г;

  • корінь імбиру – 30 г;

  • помідори чилі – 10 шт.;

  • зерниста гірчиця діжонська – 40 г;

  • насіння кудижонская зерниста гірчиця – 40 г;

  • насіння кунжуту – 50 г;

  • кунжутне масло – 30 г;

  • лайм – 1 шт.;

  • свіжа рукола – 120 г;

  • водорості «Чукка» - 70 г;

  • листочки кінзи – 40 г;

  • салат оаклиф - 100 г;

  • лолло россо – 100 р.


  • Приготування
    Салатні листя рвемо руками на великі шматочки, помідори ріжемо навпіл, стручковий горошок ріжемо на 3 частини вздовж. З'єднайте підготовлені інгредієнти з водоростями «Чукка», проростками та кінзою. Все це збризкуємо лаймовим соком, кунжутним маслом і дижонской гірчицею. Солимо, перчимо, перемішуємо і викладаємо на велике блюдо. Яловичу вирізку нарізаємо соломкою, змішуємо з кунжутним маслом, додаємо тертий імбир, перчик чилі, розмарин і смажимо на сильному вогні на розпеченій сковороді близько 1 хвилини. Після цього викладаємо м'ясо поверх салату і подаємо відразу ж до столу.

    Тайський салат з яловичиною


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 300 г;

  • листя салату – 300 г;

  • морква – 2 шт.;

  • огірок – 1 шт.;

  • паростки сої – 100 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • сік лайма – 3 ст. ложки;

  • солодкий соус чилі – 2 ст. ложки;

  • оливкова олія – 2 ст. ложки;

  • кінза, базилік – за смаком;
  • Тайський салат з яловичиною – рецепт

  • сіль, перець – за смаком.


  • Приготування
    Салатні листя рвемо руками і викладаємо на блюдо. Моркву нарізаємо соломкою, а огірок – кубиками. Промиваємо і обсушуємо соєві паростки. На сковороду вливаємо 30 мл води, кладемо туди нарізаний часник, подрібнену зелень кінзи і базиліку. Тушкуємо 30 секунд на невеликому вогні, а потім додаємо нарізану соломкою яловичину, солимо і тушкуємо 3 хвилини. Після цього викладаємо м'ясо на овочі. У цю ж сковороду вливаємо сік лайма, оливкова олія, соус чилі і готуємо близько 1 хвилини, помішуючи. Отриманим соусом поливаємо м'ясо з овочами і подаємо до столу.
    Додав: admin | 31-01-2016, 16:46
    Переглядів: 463