Особливість тайської кухні полягає в тому, що в ній в одному блюді з'єднують і кисле, солодке, гостре, і солоне і гірке. І завдяки такому вмілому поєднанню виникає неповторна феєрія смаку. Зараз ми розповімо, як приготувати тайський салат з яловичиною .
Тайський салат з яловичиною і помідорами
Інгредієнти: яловичина – 350 г; огірки – 2 шт.; помідори черрі – 250 г; листя салату – 100 г; кінза – 1 пучок; листя м'яти – 1 пучок; цибуля зелена – 1 пучок; лимон – половинка; соус соєвий – 1 ст. ложка; соус рибний – 2 ст. ложки; цукор – 1 ч. ложка; часник – 1 зубчик. Приготування Яловичину готуємо на грилі близько 10 хвилин, а потім нарізаємо тонкою соломкою. Листя салату рвемо руками великими шматочками, а решту зелень подрібнюємо ножем. Огірки нарізаємо кружечками і викладаємо в салатник, перемішуємо і поливаємо заправкою, для якої змішуємо соєвий і рибний соус, цукор, лимонний сік і подрібнений часник. Зверху на салат кладемо м'ясо і помідори.
Теплий тайський салат з яловичиною
Інгредієнти: вирізка яловичини – 300 г; часник – 4 зубчики; червоний перчик чилі – 1 шт.; стручковий свіжий горошок – 130 г; свіжий розмарин – 2 шт.; бобові паростки – 50 г; соєві паростки – 50 г; корінь імбиру – 30 г; помідори чилі – 10 шт.; зерниста гірчиця діжонська – 40 г; насіння кудижонская зерниста гірчиця – 40 г; насіння кунжуту – 50 г; кунжутне масло – 30 г; лайм – 1 шт.; свіжа рукола – 120 г; водорості «Чукка» - 70 г; листочки кінзи – 40 г; салат оаклиф - 100 г; лолло россо – 100 р. Приготування Салатні листя рвемо руками на великі шматочки, помідори ріжемо навпіл, стручковий горошок ріжемо на 3 частини вздовж. З'єднайте підготовлені інгредієнти з водоростями «Чукка», проростками та кінзою. Все це збризкуємо лаймовим соком, кунжутним маслом і дижонской гірчицею. Солимо, перчимо, перемішуємо і викладаємо на велике блюдо. Яловичу вирізку нарізаємо соломкою, змішуємо з кунжутним маслом, додаємо тертий імбир, перчик чилі, розмарин і смажимо на сильному вогні на розпеченій сковороді близько 1 хвилини. Після цього викладаємо м'ясо поверх салату і подаємо відразу ж до столу.
Тайський салат з яловичиною
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 300 г; листя салату – 300 г; морква – 2 шт.; огірок – 1 шт.; паростки сої – 100 г; часник – 2 зубчики; сік лайма – 3 ст. ложки; солодкий соус чилі – 2 ст. ложки; оливкова олія – 2 ст. ложки; кінза, базилік – за смаком; сіль, перець – за смаком. Приготування Салатні листя рвемо руками і викладаємо на блюдо. Моркву нарізаємо соломкою, а огірок – кубиками. Промиваємо і обсушуємо соєві паростки. На сковороду вливаємо 30 мл води, кладемо туди нарізаний часник, подрібнену зелень кінзи і базиліку. Тушкуємо 30 секунд на невеликому вогні, а потім додаємо нарізану соломкою яловичину, солимо і тушкуємо 3 хвилини. Після цього викладаємо м'ясо на овочі. У цю ж сковороду вливаємо сік лайма, оливкова олія, соус чилі і готуємо близько 1 хвилини, помішуючи. Отриманим соусом поливаємо м'ясо з овочами і подаємо до столу.