Перцевий соус
Без соусу багато страви здаються недосконалими і втрачають свою привабливість. Головне, щоб додаток був гармонійним на смак і вдало підкреслило гідності основної страви, а не заглушило або їх зіпсувало. Пропонуємо варіації рецептів перцевого соусу, які дозволять отримати саме якісну добавку, здатну перетворити будь-яке м'ясне блюдо і зробити його просто божественним і неповторним.
Інгредієнти:
горошини перцю (чорні, рожеві, зелені і білі) – 15 кг;
цибулина шалот – 50 г;
масло селянське вершкове – 60 г;
коньяк – 95 мл;
вершки жирні (більше 30%) – 70 г;
йодована сіль не велика – за смаком.
Приготування
Для приготування вершково-перцевого соусу до стейку ступку поміщаємо в горошини чотирьох видів перців приблизно в рівних пропорціях і ретельно розтираємо до отримання невеликої перцевої крихти. Цибулину шалот очищаємо, нарізаємо кубиками як можна дрібніше і пасеруємо їх на розтопленому в сковороді або сотейнику вершкове селянському маслі. Далі додаємо до пассеровке підготовлену перцеву крихту, вливаємо коньяк і підпалюємо вміст посудини. Готуємо на плиті ще пару хвилин або до випаровування всього алкоголю, після чого додаємо вершки, підсолюємо соус за смаком, прогріваємо до прояву перших ознак кипіння і знімаємо з плити. Після охолодження перелити соус в підходящий посуд і подаємо до стейку або м'яса.
Інгредієнти:
стручок перцю чилі (великий) – 1 шт.;
солодкі болгарські перці (середнього розміру) – 2 шт.;
лук фіолетовий – 70 г;
аджика класична – 180 г;
оцет винний – 30 мл;
цукровий пісок – 10 г;
йодована сіль не велика – за смаком.
Приготування
Технологія приготування цього соусу принципово відрізняється від попереднього рецепта. Основою приправи будуть не горошини перцю, а стручки чилі, які необхідно очистити від насіння, звільнити від плодоніжок і помістити в ємність блендера. Тим же манером готуємо і солодкі болгарські перці. Їх необхідно додатково розрізати на частини перш ніж додавати до перцю чилі. Туди ж відправляємо очищену і розрізану на часточки фіолетову цибулину. Пробиваємо компоненти пару хвилин до отримання пюреподібної перцевої текстури. Тепер додаємо до овочевої маси аджику і винний оцет, присмачую соус за смаком цукровим піском і сіллю, ретельно перемішуємо і даємо настоятися хвилин тридцять.
Як приготувати вершково-перцевий соус – рецепт для стейка
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування вершково-перцевого соусу до стейку ступку поміщаємо в горошини чотирьох видів перців приблизно в рівних пропорціях і ретельно розтираємо до отримання невеликої перцевої крихти. Цибулину шалот очищаємо, нарізаємо кубиками як можна дрібніше і пасеруємо їх на розтопленому в сковороді або сотейнику вершкове селянському маслі. Далі додаємо до пассеровке підготовлену перцеву крихту, вливаємо коньяк і підпалюємо вміст посудини. Готуємо на плиті ще пару хвилин або до випаровування всього алкоголю, після чого додаємо вершки, підсолюємо соус за смаком, прогріваємо до прояву перших ознак кипіння і знімаємо з плити. Після охолодження перелити соус в підходящий посуд і подаємо до стейку або м'яса.
Гострий перцевий соус – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Технологія приготування цього соусу принципово відрізняється від попереднього рецепта. Основою приправи будуть не горошини перцю, а стручки чилі, які необхідно очистити від насіння, звільнити від плодоніжок і помістити в ємність блендера. Тим же манером готуємо і солодкі болгарські перці. Їх необхідно додатково розрізати на частини перш ніж додавати до перцю чилі. Туди ж відправляємо очищену і розрізану на часточки фіолетову цибулину. Пробиваємо компоненти пару хвилин до отримання пюреподібної перцевої текстури. Тепер додаємо до овочевої маси аджику і винний оцет, присмачую соус за смаком цукровим піском і сіллю, ретельно перемішуємо і даємо настоятися хвилин тридцять.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепти з перцем чилі
Любителям всіляких пекучих приправ ці рецепти неодмінно сподобаються. Розповімо кілька варіантів застосування пекучого перцю чилі, використовуючи
Огірковий соус
У цій статті описано два абсолютно різних рецепта чудового огіркового соусу. Ви дізнаєтеся, як заготовити про запас дивну овочеву консервацію. Також
Аджика з кетчупом чилі
Якщо вам смак домашньої аджики здається не досить насиченим, заповните це звичайним кетчупом чилі. Далі підкажемо, як зробити чудову приправу із
Аджика з перцю чилі на зиму
Любителям пікантних страв неодмінно сподобаються рецепти аджики, описані далі. Розповімо, як доповнити звичайні рецепти пекучим перцем чилі. Таке
Соус чилі в домашніх умовах
Для любителів страв погостріше пропонуємо створити чудовий гострий соус, який неодмінно сподобається кожному їдцю. Така приправа з перців чилі
Лютеница
Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю