Огірковий соус
Огірки можуть стати не тільки компонентом овочевий нарізки або салату. З них можна приготувати дуже смачний огірковий соус. Причому рецепти такої закуски можуть кардинально різнитися, як, наприклад, в нашому випадку. Далі ми запропонуємо варіант соусу з огірків на зиму, а також рецепт доповнення до м'яса з часником замість майонезу.
Інгредієнти:
огірки свіжі – 15 кг;
ріпчасті цибулини – 500 г;
селера черешкова – 500 г;
солодкі перці болгарські – 3 шт. середнього розміру;
стручки гострого перцю – 3 шт. середнього розміру;
гостра гірчиця – 25 г;
очищена вода – 245 мл;
цукровий пісок – 500 г;
йодована сіль не велика – 120 г;
гірчиця зернова – 25 р.
Приготування
Для приготування такого соусу можна взяти не тільки молоді огірочки, але і вже переросли примірники, тільки в цьому випадку необхідно очистити їх від шкірки і насіння. Перетираємо підготовлений овоч через тертку середню і поміщаємо в сито або друшляк над мискою або каструлею для того щоб стік сік. Можна навіть допомогти огіркової маси, трохи віджати вологу трохи руками.
Поки огірки в ситі, готуємо інші компоненти для соусу. Очищаємо черешки селери і перебиваємо їх у ємності блендера. Тим же манером подрібнюємо по черзі очищені цибулини, а також перці солодкі й гострі. З'єднуємо всі овочі і огіркову масу в миску, додаємо сіль, перемішуємо і знову поміщаємо в сито стікати над мискою, попередньо злив чистий огірковий сік. Останній можна заморозити і використовувати в косметичних цілях або ж взяти замість води для приготування маринаду для соусу.
Овочева маса повинна стікати мінімум шість годин, або можна залишити її в ситі на ніч. По закінченні часу з води або огіркового соку, цукру і двох видів гірчиці готуємо маринад, прогрів суміш до кипіння, і закладаємо в нього овочеву масу. Після повторного закипання проварюємо соус протягом п'яти-семи хвилин, після чого розкладаємо його сухим і стерильних банках, укупориваем стерильними кришками і поміщаємо під «шубу» для природної самостерилизации і повільного остигання.
Інгредієнти:
огірок свіжий середнього розміру – 1 шт.;
часникові зубці – 2-3 шт.;
сир м'який вершковий – 100 г;
сметана густа – 90 г;
нарізаний кріп (зелень) – 2 щіпки;
йодована сіль не велика – за смаком;
суміш мелених перців – за смаком.
Приготування
Приготувати огірковий соус до м'яса замість майонезу надзвичайно просто і швидко. Для цього перетираємо вимитий огірок на тертці і віджимаємо сік. До огіркової маси додаємо м'який сир вершковий, видавлені через прес часникові зубці, сметану, нарізаний кріп і за смаком сіль і перець. Розмішуємо компоненти ретельно і даємо настоятися хвилин десять.
Як приготувати огірковий соус – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування такого соусу можна взяти не тільки молоді огірочки, але і вже переросли примірники, тільки в цьому випадку необхідно очистити їх від шкірки і насіння. Перетираємо підготовлений овоч через тертку середню і поміщаємо в сито або друшляк над мискою або каструлею для того щоб стік сік. Можна навіть допомогти огіркової маси, трохи віджати вологу трохи руками.
Поки огірки в ситі, готуємо інші компоненти для соусу. Очищаємо черешки селери і перебиваємо їх у ємності блендера. Тим же манером подрібнюємо по черзі очищені цибулини, а також перці солодкі й гострі. З'єднуємо всі овочі і огіркову масу в миску, додаємо сіль, перемішуємо і знову поміщаємо в сито стікати над мискою, попередньо злив чистий огірковий сік. Останній можна заморозити і використовувати в косметичних цілях або ж взяти замість води для приготування маринаду для соусу.
Овочева маса повинна стікати мінімум шість годин, або можна залишити її в ситі на ніч. По закінченні часу з води або огіркового соку, цукру і двох видів гірчиці готуємо маринад, прогрів суміш до кипіння, і закладаємо в нього овочеву масу. Після повторного закипання проварюємо соус протягом п'яти-семи хвилин, після чого розкладаємо його сухим і стерильних банках, укупориваем стерильними кришками і поміщаємо під «шубу» для природної самостерилизации і повільного остигання.
Огірковий соус з часником до м'яса замість майонезу
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати огірковий соус до м'яса замість майонезу надзвичайно просто і швидко. Для цього перетираємо вимитий огірок на тертці і віджимаємо сік. До огіркової маси додаємо м'який сир вершковий, видавлені через прес часникові зубці, сметану, нарізаний кріп і за смаком сіль і перець. Розмішуємо компоненти ретельно і даємо настоятися хвилин десять.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з базиліка
Приємний, завжди впізнаваний аромат базиліка здатний перетворити будь-яке, навіть саме скромне блюдо. Але ми пропонуємо зробити на основі свіжих
Соус чилі в домашніх умовах
Для любителів страв погостріше пропонуємо створити чудовий гострий соус, який неодмінно сподобається кожному їдцю. Така приправа з перців чилі
Вечеря швидко і смачно
Скористайтеся цікавими ідеями приготування оригінального блюда, відповідного саме для вечері. Далі ви дізнаєтеся, як створити незвичайне частування з
Огірки в гірчичному соусі на зиму
Цю прекрасну заготовку можна назвати впевнено пікантною, адже гірчиця надає огіркам абсолютно незвичайний смак. Далі підкажемо декілька варіантів
Класичний соус для шаверми - рецепт
Не секрет, що унікальною шаверму робить не м'ясо, а саме соус, рецептів якого існує безліч. Далі опишемо варіанти доповнення з найбільш яскравим
Огірковий сік
Часто господині на зиму заготовляють традиційні фруктові або томатні соки. А адже чудові й корисні напої отримують з овочів. І сьогодні ми розповімо,