Огірки можуть стати не тільки компонентом овочевий нарізки або салату. З них можна приготувати дуже смачний огірковий соус. Причому рецепти такої закуски можуть кардинально різнитися, як, наприклад, в нашому випадку. Далі ми запропонуємо варіант соусу з огірків на зиму, а також рецепт доповнення до м'яса з часником замість майонезу.
Як приготувати огірковий соус – рецепт на зиму
Інгредієнти: огірки свіжі – 15 кг; ріпчасті цибулини – 500 г; селера черешкова – 500 г; солодкі перці болгарські – 3 шт. середнього розміру; стручки гострого перцю – 3 шт. середнього розміру; гостра гірчиця – 25 г; очищена вода – 245 мл; цукровий пісок – 500 г; йодована сіль не велика – 120 г; гірчиця зернова – 25 р. Приготування Для приготування такого соусу можна взяти не тільки молоді огірочки, але і вже переросли примірники, тільки в цьому випадку необхідно очистити їх від шкірки і насіння. Перетираємо підготовлений овоч через тертку середню і поміщаємо в сито або друшляк над мискою або каструлею для того щоб стік сік. Можна навіть допомогти огіркової маси, трохи віджати вологу трохи руками.
Поки огірки в ситі, готуємо інші компоненти для соусу. Очищаємо черешки селери і перебиваємо їх у ємності блендера. Тим же манером подрібнюємо по черзі очищені цибулини, а також перці солодкі й гострі. З'єднуємо всі овочі і огіркову масу в миску, додаємо сіль, перемішуємо і знову поміщаємо в сито стікати над мискою, попередньо злив чистий огірковий сік. Останній можна заморозити і використовувати в косметичних цілях або ж взяти замість води для приготування маринаду для соусу.
Овочева маса повинна стікати мінімум шість годин, або можна залишити її в ситі на ніч. По закінченні часу з води або огіркового соку, цукру і двох видів гірчиці готуємо маринад, прогрів суміш до кипіння, і закладаємо в нього овочеву масу. Після повторного закипання проварюємо соус протягом п'яти-семи хвилин, після чого розкладаємо його сухим і стерильних банках, укупориваем стерильними кришками і поміщаємо під «шубу» для природної самостерилизации і повільного остигання.
Огірковий соус з часником до м'яса замість майонезу
Інгредієнти: огірок свіжий середнього розміру – 1 шт.; часникові зубці – 2-3 шт.; сир м'який вершковий – 100 г; сметана густа – 90 г; нарізаний кріп (зелень) – 2 щіпки; йодована сіль не велика – за смаком; суміш мелених перців – за смаком. Приготування Приготувати огірковий соус до м'яса замість майонезу надзвичайно просто і швидко. Для цього перетираємо вимитий огірок на тертці і віджимаємо сік. До огіркової маси додаємо м'який сир вершковий, видавлені через прес часникові зубці, сметану, нарізаний кріп і за смаком сіль і перець. Розмішуємо компоненти ретельно і даємо настоятися хвилин десять.