Рецепти з перцем чилі
Любителям гострих приправ з перцю чилі буде цікаво ознайомитися з рецептами цікавих соусів з різних кухонь світу і приготувати їх самостійно. Кожен із запропонованих варіантів, крім гостроти має приголомшливу смакову композицію, яка дозволить по-новому поглянути на смак звичних страв.
Інгредієнти:
манго середнього розміру – 1 шт.;
зубець часниковий великий – 1 шт.;
масло селянське вершкове – 15 г;
перець червоний чилі – 1 стручок;
оцет яблучний або винний;
порошок карі ;
цукровий пісок;
олія оливкова або соняшникова без аромату;
йодована сіль не велика.
Приготування
Чатні, можна приготувати з різних фруктів або овочів. Ми в даному випадку візьмемо для цього плід манго, який чатні просто непереборний. Його необхідно сполоснути, зрізати м'якоть з кісточки, позбавити від шкірки і нашаткувати невеликими кубиками. Тепер пасеруємо підготовлену м'якоть манго на розтопленому в сковороді вершкове масло протягом декількох хвилин, а потім додаємо нарізану тонкими кільцями перчик чилі і ще через пару хвилин подрібнений часниковий зубчик.
Перемішуємо вміст сковороди, знімаємо з вогню, даємо охолонути і перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Додаємо в отриману масу за смаком сіль, оцет, цукровий пісок і рослинну без аромату масло, приправляємо також порошком каррі і ретельно перемішуємо. Смак чатні вийде одночасно дуже гострим і помірно солодким.
Інгредієнти:
пластівці з висушеного копченого перцю чилі – 1 ст. ложка;
крупа рисова Као Куа – 1 ст. ложка;
пальмовий цукор – 1 ст. ложка;
соус рибний – 2 ст. ложки;
лайм середнього розміру – 1 шт.;
цибулини шалот – 50 г;
гілочки кінзи – 2 шт.
Приготування
Для приготування гострого тайського соусу нам знадобиться копчений висушений перчик чилі. Його можна придбати цілком або вже перетертому в пластівці вигляді в будь-якому тайському магазині або на ринку.
Цілі перчины необхідно спочатку розтерти в ступці, а пластівці використовувати відразу ж, насипавши знову-таки в ступку. Тепер очищаємо і як можна дрібніше рубаємо шалот і відправляємо до перцевим пластівців. Туди ж закладаємо рисову крупу Као Куа, пальмовий цукор, подрібнену кінзу і гарненько розтираємо все товкачем. Додаємо тепер рибний соус і віджимаємо з лайма сік, ще раз ретельно перемішуємо. Можна подати соус відразу ж, але в ідеалі краще дати йому настоятися.
Інгредієнти:
помідори свіжі – 340 г;
зубці часникові великі – 3 шт.;
цибулина ріпчаста – 85 м;
сіль крупна морська – 25-30 г;
перець червоний чилі – 3-4 стручка;
сік лимона – 20 мл;
кінза (зелень) – 1 пучок.
Приготування
Перед приготуванням аджики помідори і перці потрібно як слід помити, обсушити, після чого звільнити від насіння, а томати і від внутрішньої м'якоті. Тепер нарізаємо овочі дрібненько або подрібнюємо в блендері, але особливо не стараючись, щоб залишилися невеликі шматочки.
Позбавляємо від лушпиння цибулю і часник, після чого, як і у випадку з томатами і перцем, дрібненько шаткуємо або ж також скористаємося блендером. З'єднуємо всі підготовлені компоненти в одній посудині, додаємо лимонний сік і велику морську сіль і перемішуємо. Тепер визначаємо ємність з соусом на конфорки плити, додаємо дрібненько нарізану петрушку, проварюємо при помірному кипінні протягом п'яти хвилин і знімаємо з вогню. Аджику можна подавати відразу ж після охолодження або ж перекласти її в баночку і поставити в холодильник для зберігання.
Гостра індійська закуска з перцем чилі і каррі
Інгредієнти:
Приготування
Чатні, можна приготувати з різних фруктів або овочів. Ми в даному випадку візьмемо для цього плід манго, який чатні просто непереборний. Його необхідно сполоснути, зрізати м'якоть з кісточки, позбавити від шкірки і нашаткувати невеликими кубиками. Тепер пасеруємо підготовлену м'якоть манго на розтопленому в сковороді вершкове масло протягом декількох хвилин, а потім додаємо нарізану тонкими кільцями перчик чилі і ще через пару хвилин подрібнений часниковий зубчик.
Перемішуємо вміст сковороди, знімаємо з вогню, даємо охолонути і перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Додаємо в отриману масу за смаком сіль, оцет, цукровий пісок і рослинну без аромату масло, приправляємо також порошком каррі і ретельно перемішуємо. Смак чатні вийде одночасно дуже гострим і помірно солодким.
Гострий тайський соус з сушеного перцю чилі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування гострого тайського соусу нам знадобиться копчений висушений перчик чилі. Його можна придбати цілком або вже перетертому в пластівці вигляді в будь-якому тайському магазині або на ринку.
Цілі перчины необхідно спочатку розтерти в ступці, а пластівці використовувати відразу ж, насипавши знову-таки в ступку. Тепер очищаємо і як можна дрібніше рубаємо шалот і відправляємо до перцевим пластівців. Туди ж закладаємо рисову крупу Као Куа, пальмовий цукор, подрібнену кінзу і гарненько розтираємо все товкачем. Додаємо тепер рибний соус і віджимаємо з лайма сік, ще раз ретельно перемішуємо. Можна подати соус відразу ж, але в ідеалі краще дати йому настоятися.
Гостра аджика з перцю чилі і помідор
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням аджики помідори і перці потрібно як слід помити, обсушити, після чого звільнити від насіння, а томати і від внутрішньої м'якоті. Тепер нарізаємо овочі дрібненько або подрібнюємо в блендері, але особливо не стараючись, щоб залишилися невеликі шматочки.
Позбавляємо від лушпиння цибулю і часник, після чого, як і у випадку з томатами і перцем, дрібненько шаткуємо або ж також скористаємося блендером. З'єднуємо всі підготовлені компоненти в одній посудині, додаємо лимонний сік і велику морську сіль і перемішуємо. Тепер визначаємо ємність з соусом на конфорки плити, додаємо дрібненько нарізану петрушку, проварюємо при помірному кипінні протягом п'яти хвилин і знімаємо з вогню. Аджику можна подавати відразу ж після охолодження або ж перекласти її в баночку і поставити в холодильник для зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перцевий соус
Завжди успішно доповнити основне блюдо здатні саме соуси і, звичайно, краще їх робити власноруч. Додати особливого смаку вашій стейку допоможе рецепт
Аджика з кетчупом чилі
Якщо вам смак домашньої аджики здається не досить насиченим, заповните це звичайним кетчупом чилі. Далі підкажемо, як зробити чудову приправу із
Аджика з перцю чилі на зиму
Любителям пікантних страв неодмінно сподобаються рецепти аджики, описані далі. Розповімо, як доповнити звичайні рецепти пекучим перцем чилі. Таке
Соус чилі в домашніх умовах
Для любителів страв погостріше пропонуємо створити чудовий гострий соус, який неодмінно сподобається кожному їдцю. Така приправа з перців чилі
Тайський соус чилі
Тайські страви завжди відрізнялися оригінальністю складних рецептів і, звичайно ж, гостротою. Якщо страва недостатньо гостре, то до нього додатково
Чатні - рецепт
Чатні - це приголомшливо смачний індійський соус. Готувати його просто, однак перед тим, як знімати пробу, заправка повинна настоятися протягом