Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепти з перцем чилі

Рецепти з перцем чилі

19-11-2016, 08:44
473
Любителям гострих приправ з перцю чилі буде цікаво ознайомитися з рецептами цікавих соусів з різних кухонь світу і приготувати їх самостійно. Кожен із запропонованих варіантів, крім гостроти має приголомшливу смакову композицію, яка дозволить по-новому поглянути на смак звичних страв.

Гостра індійська закуска з перцем чилі і каррі

Рецепти з перцем чилі

Інгредієнти:

  • манго середнього розміру – 1 шт.;

  • зубець часниковий великий – 1 шт.;

  • масло селянське вершкове – 15 г;

  • перець червоний чилі – 1 стручок;

  • оцет яблучний або винний;

  • порошок карі ;

  • цукровий пісок;

  • олія оливкова або соняшникова без аромату;

  • йодована сіль не велика.


  • Приготування
    Чатні, можна приготувати з різних фруктів або овочів. Ми в даному випадку візьмемо для цього плід манго, який чатні просто непереборний. Його необхідно сполоснути, зрізати м'якоть з кісточки, позбавити від шкірки і нашаткувати невеликими кубиками. Тепер пасеруємо підготовлену м'якоть манго на розтопленому в сковороді вершкове масло протягом декількох хвилин, а потім додаємо нарізану тонкими кільцями перчик чилі і ще через пару хвилин подрібнений часниковий зубчик.
    Перемішуємо вміст сковороди, знімаємо з вогню, даємо охолонути і перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Додаємо в отриману масу за смаком сіль, оцет, цукровий пісок і рослинну без аромату масло, приправляємо також порошком каррі і ретельно перемішуємо. Смак чатні вийде одночасно дуже гострим і помірно солодким.

    Гострий тайський соус з сушеного перцю чилі

    Рецепти з перцем чилі

    Інгредієнти:

  • пластівці з висушеного копченого перцю чилі – 1 ст. ложка;

  • крупа рисова Као Куа – 1 ст. ложка;

  • пальмовий цукор – 1 ст. ложка;

  • соус рибний – 2 ст. ложки;

  • лайм середнього розміру – 1 шт.;

  • цибулини шалот – 50 г;

  • гілочки кінзи – 2 шт.


  • Приготування
    Для приготування гострого тайського соусу нам знадобиться копчений висушений перчик чилі. Його можна придбати цілком або вже перетертому в пластівці вигляді в будь-якому тайському магазині або на ринку.
    Цілі перчины необхідно спочатку розтерти в ступці, а пластівці використовувати відразу ж, насипавши знову-таки в ступку. Тепер очищаємо і як можна дрібніше рубаємо шалот і відправляємо до перцевим пластівців. Туди ж закладаємо рисову крупу Као Куа, пальмовий цукор, подрібнену кінзу і гарненько розтираємо все товкачем. Додаємо тепер рибний соус і віджимаємо з лайма сік, ще раз ретельно перемішуємо. Можна подати соус відразу ж, але в ідеалі краще дати йому настоятися.

    Гостра аджика з перцю чилі і помідор

    Рецепти з перцем чилі

    Інгредієнти:

  • помідори свіжі – 340 г;

  • зубці часникові великі – 3 шт.;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • сіль крупна морська – 25-30 г;

  • перець червоний чилі – 3-4 стручка;

  • сік лимона – 20 мл;

  • кінза (зелень) – 1 пучок.


  • Приготування
    Перед приготуванням аджики помідори і перці потрібно як слід помити, обсушити, після чого звільнити від насіння, а томати і від внутрішньої м'якоті. Тепер нарізаємо овочі дрібненько або подрібнюємо в блендері, але особливо не стараючись, щоб залишилися невеликі шматочки.
    Позбавляємо від лушпиння цибулю і часник, після чого, як і у випадку з томатами і перцем, дрібненько шаткуємо або ж також скористаємося блендером. З'єднуємо всі підготовлені компоненти в одній посудині, додаємо лимонний сік і велику морську сіль і перемішуємо. Тепер визначаємо ємність з соусом на конфорки плити, додаємо дрібненько нарізану петрушку, проварюємо при помірному кипінні протягом п'яти хвилин і знімаємо з вогню. Аджику можна подавати відразу ж після охолодження або ж перекласти її в баночку і поставити в холодильник для зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Перцевий соус
    Перцевий соус
    Завжди успішно доповнити основне блюдо здатні саме соуси і, звичайно, краще їх робити власноруч. Додати особливого смаку вашій стейку допоможе рецепт
    Аджика з кетчупом чилі
    Аджика з кетчупом чилі
    Якщо вам смак домашньої аджики здається не досить насиченим, заповните це звичайним кетчупом чилі. Далі підкажемо, як зробити чудову приправу із
    Аджика з перцю чилі на зиму
    Аджика з перцю чилі на зиму
    Любителям пікантних страв неодмінно сподобаються рецепти аджики, описані далі. Розповімо, як доповнити звичайні рецепти пекучим перцем чилі. Таке
    Соус чилі в домашніх умовах
    Соус чилі в домашніх умовах
    Для любителів страв погостріше пропонуємо створити чудовий гострий соус, який неодмінно сподобається кожному їдцю. Така приправа з перців чилі
    Тайський соус чилі
    Тайський соус чилі
    Тайські страви завжди відрізнялися оригінальністю складних рецептів і, звичайно ж, гостротою. Якщо страва недостатньо гостре, то до нього додатково
    Чатні - рецепт
    Чатні - рецепт
    Чатні - це приголомшливо смачний індійський соус. Готувати його просто, однак перед тим, як знімати пробу, заправка повинна настоятися протягом