» » Аджика з кетчупом чилі

Аджика з кетчупом чилі

Аджика з кетчупом чилі
Домашня аджика зробить смак будь-якого м'ясного страви яскравіше, а також стане відмінним доповненням до скибочці хліба або тосту . У запропонованих нижче рецептах ми розповімо, як приготувати аджику з кетчупом чилі.

Як приготувати аджику з кетчупом чилі на зиму – рецепт


Інгредієнти:

  • помідори – 25 кг;

  • перці болгарські – 355 г;

  • морква – 450 г;

  • цибуля – 550 г;

  • яблука – 450 г;

  • часникові головки великі – 2 шт.;

  • олія соняшникова без аромату – 55 мл;

  • сіль кам'яна не йодована – за смаком;

  • кетчуп чилі – 160 р.


  • Приготування
    Для консервації аджики з помідорів з кетчупом чилі і яблуками спочатку підготуємо всі необхідні для заготівлі компоненти. Стиглі, свіжі помідори споліскуємо, обсушуємо й розрізаємо на кілька часточок, вирізавши при цьому плодоніжки. Промиті болгарські перці позбавляємо від насіннєвих коробок і видаляємо плодоніжки, а м'якоть розрізаємо на кілька частин. Очищаємо моркву, яблука і цибулини і також ділимо на часточки. Тепер розбираємо часникові головки за зубки, які в свою чергу очищаємо від лушпиння.
    Всі підготовлені складові для аджики необхідно пропустити через м'ясорубку або ж почергово перемолоти в блендері. Поміщаємо овочеву масу в емальовану каструлю і розташовуємо її на конфорки плити. Прогріваємо вміст до кипіння, вливаємо олію рослинну і уварюємо аджику протягом півтора годин при частому помішуванні. На закінчення додаємо кетчуп чилі, сіль за смаком, прогріваємо заготівлю, даємо їй покипіти ще пару хвилин, після чого розфасовуємо за заздалегідь простерилизованным баночках. Укупориваем негайно герметично кришки, перевертаємо на них ємності, закутуємо їх і залишаємо для поступового охолодження і природної стерилізації.

    Аджика з кетчупом чилі без помідор – рецепт


    Інгредієнти:

  • стручки гострого червоного перцю – 2 шт.;

  • перці болгарські червоні (великі) – 3 шт.;

  • часникова велика головка – 1 шт.;

  • суха грузинська приправа – 15-20 г;

  • петрушка (зелень) – середнього розміру пучок;

  • сіль кам'яна не йодована – 15 г або по смаку;

  • паста томатна – 30 г;

  • кетчуп чилі – 110 р.


  • Приготування
    Аджику з кетчупом чилі можна приготувати і без помідор. Для цього візьмемо солодкі болгарські перці насиченого червоного кольору, очистимо їх і разрежем на часточки. Тим же манером підготуємо і перці чилі. Позбавимо також від лушпиння часникові зубки і складемо всі компоненти в ємність блендера. Залишилося тільки подрібнити овочі з додаванням петрушки, солі, грузинської приправи і томатної пасти і змішати отримане пюре з кетчупом чилі. Перекладаємо аджику в баночку, прикриваємо кришкою і зберігаємо на полиці холодильника.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:45
    Переглядів: 100