Аджика з перцю чилі
Класичний соус з гострих перців в десятки разів гостріше того, що представлений на полицях наших магазинів, оскільки готується з чистої суміші пюрированного чилі з додаванням часнику і трав.
Аджика з перцю чилі може стати ідеальним доповненням до улюблених м'ясних страв або гострою приправою, яку за смаком можна покласти в рагу, супи або інші соуси.
Справжня кавказька аджика готується з одних гострих перців. В залежності від сорту перців варіюється гострота страви. Також підсумкову гостроту можна злегка пом'якшити, видаливши насіння з стручків.
Інгредієнти:
гострий перець – 560 г;
часник – 2 головки;
сіль – 65 г;
хмелі-сунелі – 1 ст. ложка;
пучок кінзи.
Приготування
Гострота часнику і гострого перцю забезпечується речовинами, що володіють антибактеріальними властивостями, тому готову аджику можна сміливо розкладати по чистим банкам і закривати без стерилізації.
Вимиті перці відокремлюємо від плодоніжок і прокручуємо через м'ясорубку разом з очищеними часниковими зубками. Отриманий соус з'єднайте з сіллю, дрібно нарізаною кінзою і хмелі-сунелі. Аджику розкладіть в чисті банки і зберігати в холоді.
Для густоти і кремообразности соусу до суміші з гострого перцю кладуть ядра волоських горіхів. Це не автентичний рецепт, але точно підходить тим, хто не любить класичну, збиває з ніг гостроту аджики.
Інгредієнти:
гострий перець – 480 м;
часник – 1 головка;
по жмені зелені базиліка і кінзи;
горіхи волоські – 60 г;
сіль – 15 р.
Приготування
Щоб нейтралізувати сильну гостроту, перці слід замочити на 3 години під пресом перед початком приготування. Далі стручки перекладають у ступу і розтирають в пасту з зеленню і очищеними часниковими зубками. Альтернатива – прокрутити складові або збити блендером.
Готову аджику можна просто розкласти в чисті банки і відправити в холод. Завдяки в'язкості, яку додають горіхи, така аджика може використовуватися для додання густоти іншим соусам і підливаючи.
Ароматна зелена аджика – хороша альтернатива класичному червоного соусу, який готується з використанням великої кількості зелені.
Інгредієнти:
гострий перець – 470 г;
жменя свіжої м'яти;
за пучка кінзи, базиліка;
сіль – 10 г;
рослинне масло – 20 мл
Приготування
Перед тим, як зробити аджику з перцю чилі, стручки можна очистити від насіння. Стінки плодів потім пюрируют, пропускаючи через м'ясорубку разом з усією зеленню зі списку. Отриману суміш доповнюють сіллю, розподіляють у чистій тарі і заливають рослинним маслом, яке допоможе продовжити зберігання.
Для всіх, хто не звик до вираженої гостроті соусу, суміш стручків чилі і томатів стане ідеальним варіантом для подачі з м'ясними стравами. В залежності від бажаної вираженості гостроти, можна міняти пропорції перців і помідорів, в рецепті нижче ми залишили їх рівними.
Інгредієнти:
гострий перець чилі – 230 г;
томати – 230 г;
головка часнику;
оцет – 15 мл;
паприка, мелений коріандр – 1 ч. ложка;
жменя зелені базиліка;
рослинне масло – 45 мл
Приготування
Оскільки така версія соусу характеризується не надто вираженої гостротою, то банки для неї можна поставити на стерилізацію. Стручки перцю слід прокрутити разом з томатами і часником, доповнити оцтом, прянощами і зеленню. Готову суміш проварюють, доводячи до кипіння, а потім розливають по стерильним банкам, заливаючи рослинним маслом зверху.
Аджика з перцю чилі може стати ідеальним доповненням до улюблених м'ясних страв або гострою приправою, яку за смаком можна покласти в рагу, супи або інші соуси.
Гостра аджика з перцю чилі
Справжня кавказька аджика готується з одних гострих перців. В залежності від сорту перців варіюється гострота страви. Також підсумкову гостроту можна злегка пом'якшити, видаливши насіння з стручків.
Інгредієнти:
Приготування
Гострота часнику і гострого перцю забезпечується речовинами, що володіють антибактеріальними властивостями, тому готову аджику можна сміливо розкладати по чистим банкам і закривати без стерилізації.
Вимиті перці відокремлюємо від плодоніжок і прокручуємо через м'ясорубку разом з очищеними часниковими зубками. Отриманий соус з'єднайте з сіллю, дрібно нарізаною кінзою і хмелі-сунелі. Аджику розкладіть в чисті банки і зберігати в холоді.
Аджика з перцю чилі і часнику без варіння
Для густоти і кремообразности соусу до суміші з гострого перцю кладуть ядра волоських горіхів. Це не автентичний рецепт, але точно підходить тим, хто не любить класичну, збиває з ніг гостроту аджики.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб нейтралізувати сильну гостроту, перці слід замочити на 3 години під пресом перед початком приготування. Далі стручки перекладають у ступу і розтирають в пасту з зеленню і очищеними часниковими зубками. Альтернатива – прокрутити складові або збити блендером.
Готову аджику можна просто розкласти в чисті банки і відправити в холод. Завдяки в'язкості, яку додають горіхи, така аджика може використовуватися для додання густоти іншим соусам і підливаючи.
Рецепт аджики з перцю чилі
Ароматна зелена аджика – хороша альтернатива класичному червоного соусу, який готується з використанням великої кількості зелені.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити аджику з перцю чилі, стручки можна очистити від насіння. Стінки плодів потім пюрируют, пропускаючи через м'ясорубку разом з усією зеленню зі списку. Отриману суміш доповнюють сіллю, розподіляють у чистій тарі і заливають рослинним маслом, яке допоможе продовжити зберігання.
Аджика з перцем чилі і помідорами
Для всіх, хто не звик до вираженої гостроті соусу, суміш стручків чилі і томатів стане ідеальним варіантом для подачі з м'ясними стравами. В залежності від бажаної вираженості гостроти, можна міняти пропорції перців і помідорів, в рецепті нижче ми залишили їх рівними.
Інгредієнти:
Приготування
Оскільки така версія соусу характеризується не надто вираженої гостротою, то банки для неї можна поставити на стерилізацію. Стручки перцю слід прокрутити разом з томатами і часником, доповнити оцтом, прянощами і зеленню. Готову суміш проварюють, доводячи до кипіння, а потім розливають по стерильним банкам, заливаючи рослинним маслом зверху.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перець чилі на зиму – рецепти
Заготовлювати гострі перці можна абсолютно різними способами: висушувати, заморожувати, маринувати, консервувати в маслі або закривати у вигляді
Аджика з кетчупом чилі
Якщо вам смак домашньої аджики здається не досить насиченим, заповните це звичайним кетчупом чилі. Далі підкажемо, як зробити чудову приправу із
Аджика з перцю чилі на зиму
Любителям пікантних страв неодмінно сподобаються рецепти аджики, описані далі. Розповімо, як доповнити звичайні рецепти пекучим перцем чилі. Таке
Грузинська аджика – рецепт
Справжня грузинська аджика - це неймовірно гострий, навіть гострий соус, який використовують в якості основи маринадів або різного роду доповнення до
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
Аджика з болгарського перцю
Аджику з болгарського і гіркого перцю можна готувати без томатів. Вона виходить насичено червоного кольору, має приємну шовковисту консистенцію і