Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грузинська аджика – рецепт

Грузинська аджика – рецепт

31-01-2016, 14:21
930
Грузинська аджика – рецепт
Автентична грузинська аджика – це правильне поєднання солі, прянощів і трав, яке здатне підкреслити смакову палітру будь-якої страви з м'яса. Крім використання безпосередньо в якості соусу, гостра аджика може виступати в ролі швидкого і смачного маринаду, який можна легко заготовити про запас. Про деяких рецептах грузинської аджики ми поговоримо далі.

Справжня грузинська аджика – рецепт


Оригінальний рецепт аджики не розрахований на людей зі слабкими нервами або страждають від проблем з травленням, оскільки він на левову частку складається з гострого перцю, доповненого великою кількістю часнику і солі. Зберігатися така вогниста заправка може навіть без додаткової стерилізації тари: розклали по чистим банкам, залили тонким шаром масла і залишайте в прохолоді до моменту потреби.
Інгредієнти:

  • гострий перець чилі - 980 р;

  • часникові зубки - 90 г;

  • оцет - 35 мл;

  • жменя зелені кінзи;

  • солодкий червоний перець - 440 г;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;

  • морська сіль - 235 р.


  • Приготування
    За три дні до початку приготування, гострі перці слід викласти на сонце і залишити злегка злегка зів'янути. По закінченні часу очистіть стручки від плодоніжок і видаліть насіння, не забувши неодмінно захищати руки гумовими рукавичками. Стінки очищених плодів довільно наріжте разом з солодким перцем і відправте в чашу блендера. Слідом покладіть очищені зубки часнику, додайте коріандр, сіль і добру жменю кінзи. Влийте оцет і перетворіть всі складові в кашку. Подібну процедуру можна зробити і за допомогою блендера, або вручну, якщо вистачить сил і терпіння.

    Грузинська аджика з горіхами на зиму - рецепт


    Інгредієнти:

  • гострий перець - 510 г;

  • часник - 5-6 головок;

  • волоські горіхи - 120 г;

  • зелень кінзи - 340 г;

  • коріандр мелений - 1 ч. ложка;

  • морська сіль - 35 р.


  • Приготування
    Надягши гумові рукавички, зріжте з перців плодоніжки і видаліть насіння. Стінки плодів покладіть в чашу блендера, додайте часникові зубки, підсушені і ретельно очищені волоські горіхи, а також зелень і коріандр з сіллю. Подрібніть все в пасту.
    Обдайте банки для заготовок окропом і розкладіть по них гострий соус. Покрийте аджику рослинним маслом на сантиметр, потім загорніть банки і зберігайте в прохолоді.

    Гостра грузинська аджика з помідорами – рецепт


    Додавання томатів у традиційний рецепт неприпустимо, однак, якщо ви хочете приготувати соус з м'якою гостротою, то така опція стане ідеальною.
    Інгредієнти:

  • томати - 980 р;

  • часникові зубчики - 12-15 шт.;

  • гострий перець - 420 г;

  • солодкий перець - 220 г;

  • сіль - 15 р.


  • Приготування
    Очистіть солодкий перець та томати від насіння, а стінки плодів пюрируйте будь-яким зручним способом разом з гострим перцем і часником. Додайте в овочеве пюре сіль і перелийте його в широкий посуд. Залиште аджику бродити на 4-5 днів, щодня перемішуючи, щоб дати вихід газу. Перебродив соус розлийте по банках, покрийте шаром масла і зберігайте, накривши кришкою, при будь-якому температурному режимі.

    Зелена грузинська аджика – рецепт


    Інгредієнти:

  • зелений перець (солодкий) - 440 г;

  • зелений перець (гострий) - 25 г;

  • часник - 7-8 зубков;
  • Грузинська аджика – рецепт

  • ядра волоських горіхів - 30 г;

  • зелень базиліка, кінзи, кропу - по жмені;

  • оцет - 10 мл;

  • хмелі-сунелі - щіпка.


  • Приготування
    Очистивши обидва види перцю, подрібніть стінки плодів, пропустивши їх через м'ясорубку. До кашки з перців додайте пюрированные часникові зубки, подрібнену зелень, розтерті в ступі горіхи, оцет і хмелі-сунелі з сіллю. Повторно збийте всі складові разом і розлийте аджику по чистій тарі. Через пару днів соус можна буде пробувати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Аджика по-грузинськи - традиційний рецепт
    Аджика по-грузинськи - традиційний рецепт
    Традиційний рецепт грузинської аджики не розрахований на тих хто не любить гостре, оскільки основним компонентом є гіркий перець. Аджика виходить
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    Аджика з зелених помідорів на зиму
    В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
    Абхазька аджика
    Абхазька аджика
    Абхазька аджика відмінна від інших варіантів такого соусу, тим, що вона дуже солона і досить пекуча. І в цьому її перевага, завдяки якій вона може
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном і помідорами
    Аджика з хріном хоч і далека від традиційної кавказької варіанти, але гарантовано не менш смачна. Гостра приправа до гарячих страв, доповнення супів
    Аджика з болгарського перцю
    Аджика з болгарського перцю
    Аджику з болгарського і гіркого перцю можна готувати без томатів. Вона виходить насичено червоного кольору, має приємну шовковисту консистенцію і
    Аджика з агрусу
    Аджика з агрусу
    Якщо врожай агрусу досяг великих обсягів і їсти ягоди у свіжому вигляді вже несила, рекомендуємо пустити їх на приготування гострого часникового