Аджика по-грузинськи - традиційний рецепт
Для справжніх цінителів грузинської кухні пропонуємо традиційні рецепти аджики по-грузинськи. Ця пряна заготовка має божественний аромат і дуже гострий смак. Її можна додавати в перші страви, до м'яса або подавати в якості самостійної приправи.
Інгредієнти:
перець гострий – 05 кг;
зелень кінзи і петрушки – 04 кг;
часник – 4 головки;
горіхи волоські – 01 кг;
хмелі-сунелі – 50 г;
насіння коріандру – 25 г;
сіль – 3 ст. ложки.
Приготування
Щоб убезпечити себе від пекучих» наслідків роботи з перцями, перед приготуванням аджики по-грузинськи за традиційним рецептом обов'язково надягаємо гумові рукавички.
Першим ділом промиваємо гострий перець і зелень і хорошенечко просушуємо. Потім позбавляємо перці від плодоніжок і за бажанням від насіння, волоські горіхи підсушуємо на сухій сковорідці. Часник очищаємо від лушпиння і при необхідності промиваємо і просушуємо.
Два три рази пропускаємо перці, зубці часнику і волоські горіхи через м'ясорубку. Потім додаємо сіль, хмелі-сунелі, подрібнені в ступі насіння коріандру і дуже дрібно нарізану зелень кінзи і петрушки. Все ретельно перемішуємо до розчинення солі, розкладаємо по стерильним баночках, прикривають кришками і визначаємо в холодильник.
Інгредієнти:
гострий перець – 07 кг;
насіння коріандру – 75 г;
хмелі-сунелі – 75 г;
сіль крупна, не йодована.
Приготування
Гострі перці промиваємо, нанизуємо на нитку і підвішуємо в добре провітрюваному приміщенні на два тижні. Коли пекучі стручки підсохнуть, зрізаємо з них плодоніжки, а іншу частину пропускаємо кілька разів через м'ясорубку. Додаємо хмелі-сунелі, розтерті в ступі насіння коріандру, сіль за смаком. Добре перемішуємо масу, розкладаємо тонким шаром на чистий аркуш паперу і даємо підсохнути кілька днів. Потім складаємо в будь-яку зручну ємність або пакет і визначаємо на зберігання в прохолодне місце.
Інгредієнти:
гострий червоний перець – 220 г;
часник – 1 велика головка;
сушений базилік – 2 ст. ложки;
сушений кріп – 1 ст. ложка;
уцхо-сунелі – 15 ст. ложки;
мелений коріандр – 15 ст. ложки;
свіжа зелень базиліка – 1 пучок;
свіжа зелень кінзи – 1 пучок;
сіль крупна, не йодована.
Приготування
Надягаємо гумові рукавички і приступаємо до приготування аджики по-грузинськи. Промиваємо гострі перці, обсушуємо і очищаємо їх від плодоніжок і насіння. Чистимо часник, а насіння коріандру подрібнюємо в кавомолці або розтираємо в ступці.
При наявності блендера складаємо очищені перці і часточки часнику в чашу, засипаємо всі спеції, закладаємо попередньо вимиту і просушену зелень кінзи і базиліку і перемелюємо все хорошенечко.
Для подрібнення компонентів можна також скористатися м'ясорубкою, пропустивши через неї кілька разів перці, часник і свіжу зелень, а потім додати всі спеції і перемішати.
Тепер залишилося додати сіль. Вона повинна бути великою і не йодованої, щоб забезпечити більш тривале зберігання аджики. Кількість солі залежить від того, скільки аджика зможе розчинити її в своїй масі. Всипаємо для початку дві столові ложки і перемішуємо. Якщо кристали повністю розчинилися, додаємо ще трохи. І так робимо до тих пір, поки сіль перестане розчинятися.
Інгредієнти:
зелень селери – 300 г;
зелень кінзи – 200 г;
зелень петрушки – 100 г;
м'ята – 2-3 гілочки;
зелений гострий перець – 200 р;
часник – 2 головки;
горіхи волоські – 50 г;
сіль – 40-45 г;
мелений чорний перець – за смаком.
Приготування
Гострий перець і всю зелень промиваємо, просушуємо, і подрібнюємо у блендері або м'ясорубці з очищеним часником і горіхами. Не забуваємо, попередньо, позбавити перці від плодоніжок і насіння. Приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, добре перемішуємо, розкладаємо по банках і відправляємо в холодильник на зберігання.
Справжня класична грузинська аджика - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб убезпечити себе від пекучих» наслідків роботи з перцями, перед приготуванням аджики по-грузинськи за традиційним рецептом обов'язково надягаємо гумові рукавички.
Першим ділом промиваємо гострий перець і зелень і хорошенечко просушуємо. Потім позбавляємо перці від плодоніжок і за бажанням від насіння, волоські горіхи підсушуємо на сухій сковорідці. Часник очищаємо від лушпиння і при необхідності промиваємо і просушуємо.
Два три рази пропускаємо перці, зубці часнику і волоські горіхи через м'ясорубку. Потім додаємо сіль, хмелі-сунелі, подрібнені в ступі насіння коріандру і дуже дрібно нарізану зелень кінзи і петрушки. Все ретельно перемішуємо до розчинення солі, розкладаємо по стерильним баночках, прикривають кришками і визначаємо в холодильник.
Суха грузинська аджика
Інгредієнти:
Приготування
Гострі перці промиваємо, нанизуємо на нитку і підвішуємо в добре провітрюваному приміщенні на два тижні. Коли пекучі стручки підсохнуть, зрізаємо з них плодоніжки, а іншу частину пропускаємо кілька разів через м'ясорубку. Додаємо хмелі-сунелі, розтерті в ступі насіння коріандру, сіль за смаком. Добре перемішуємо масу, розкладаємо тонким шаром на чистий аркуш паперу і даємо підсохнути кілька днів. Потім складаємо в будь-яку зручну ємність або пакет і визначаємо на зберігання в прохолодне місце.
Гостра грузинська аджика з базиліком
Інгредієнти:
Приготування
Надягаємо гумові рукавички і приступаємо до приготування аджики по-грузинськи. Промиваємо гострі перці, обсушуємо і очищаємо їх від плодоніжок і насіння. Чистимо часник, а насіння коріандру подрібнюємо в кавомолці або розтираємо в ступці.
При наявності блендера складаємо очищені перці і часточки часнику в чашу, засипаємо всі спеції, закладаємо попередньо вимиту і просушену зелень кінзи і базиліку і перемелюємо все хорошенечко.
Для подрібнення компонентів можна також скористатися м'ясорубкою, пропустивши через неї кілька разів перці, часник і свіжу зелень, а потім додати всі спеції і перемішати.
Тепер залишилося додати сіль. Вона повинна бути великою і не йодованої, щоб забезпечити більш тривале зберігання аджики. Кількість солі залежить від того, скільки аджика зможе розчинити її в своїй масі. Всипаємо для початку дві столові ложки і перемішуємо. Якщо кристали повністю розчинилися, додаємо ще трохи. І так робимо до тих пір, поки сіль перестане розчинятися.
Зелена грузинська аджика - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Гострий перець і всю зелень промиваємо, просушуємо, і подрібнюємо у блендері або м'ясорубці з очищеним часником і горіхами. Не забуваємо, попередньо, позбавити перці від плодоніжок і насіння. Приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, добре перемішуємо, розкладаємо по банках і відправляємо в холодильник на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грузинська аджика – рецепт
Справжня грузинська аджика - це неймовірно гострий, навіть гострий соус, який використовують в якості основи маринадів або різного роду доповнення до
Зелена аджика на зиму - рецепт
Смачна, ароматна, неймовірно аджика пекуча у вас вийде, якщо скористаєтеся деякими нашими порадами. Зробити такий соус самостійно зовсім не складно,
Рецепти аджики з агрусу на зиму
Сьогодні багато хто любить експерименти з продуктами, поєднують, здавалося б, зовсім несумісні інгредієнти. До таких страв можна сміливо віднести
Гостра аджика
Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити
Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з