Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Перець чилі на зиму – рецепти

Перець чилі на зиму – рецепти

18-11-2016, 21:34
3 418
Перець чилі на зиму – рецепти
Любителі гострих страв напевно будуть не проти запастися стручками пекучих перців на зиму. У цьому матеріалі ми обговоримо технологію консервації перцю чилі на зиму за простими рецептами.

Аджика з перцю чилі на зиму


Гостру аджику можна закривати за двома різними рецептами: в рамках одного смак перців пом'якшують томати, а в межах іншого стручки чилі навпаки виходять на перший план, а їх гостроту доповнюють часникові зубки. Ми зупинимося на останньому рецепті, який вважається класичним.
Інгредієнти:

  • гострий перець – 11 кг;

  • часник – 520 г;

  • сіль – 155 г;

  • суміш спецій для аджики (коріандр, кріп, хмелі-сунелі) – 1/2 ст.


  • Приготування
    З гострих перців вийміть насінні коробки. Під час всієї роботи з перцем необхідно обов'язково використовувати рукавички, інакше суміш може легко обпалити шкіру. Очищені стручки гострого перцю збийте разом з зубками часнику в пасту. Можна скористатися блендером або інгредієнти пропустити через м'ясорубку. До отриманої пасті додайте сіль і мелені спеції. Розподіліть соус по чистим банкам і залийте парою столових ложок олії зверху. Ніякої додаткової стерилізації не потрібно, оскільки досить гострий перець для того, щоб простояти так всю зиму.

    Як маринувати перець чилі на зиму?


    Гострота перцю чилі може бути дуже багатогранною, особливо, якщо закрити шматочки перцю в маринаді з ароматними травами і часником.
    Інгредієнти:

  • гострий перець – 11 кг;

  • білий оцет – 690 мл;

  • яблучний оцет – 230 мл;

  • цукор – 45 г;

  • вода – 720 мл;

  • сіль – 45 г;

  • часник – 6 зубчиків;

  • орегано – 6 гілочок;

  • насіння куміна – 1 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Якщо ви бажаєте зберегти максимум гостроти, то не видаляйте насіння, в іншому випадку зріжте хвостики, вирізати насіння, а м'якоть обдайте окропом. З'єднайте оцет разом з цукром, сіллю і кумином, слідом влийте воду. Доведіть маринад до кипіння.
    Поки маринад на плиті, розкладіть перці, гілочки орегано і роздавлені часникові зубки по банкам. Зверху покладіть перець і залийте все киплячим маринадом. Для консервування перцю чилі на зиму накрийте банки кришками, але не закручуйте. Надішліть тару з перцями на стерилізацію, а потім закривайте.

    Перець чилі в олії на зиму


    Ще одним способом того як зберегти перець чилі на зиму, є його заливання маслом. Не рідко перед такою заготівлею перці запікають, але можна залишити стручки свіжими при бажанні. У масло додають ароматні трави і спеції, бо навіть після того, як ви з'їсте перці, саме масло можна пускати в хід для приготування найрізноманітніших страв.
    Ніякої стерилізації не потрібно, оскільки масло повністю витісняє повітря, виключаючи розвиток плісняви на поверхні заготовки.
    Перці обпаліть на конфорці, поки шкірка не почорніє. Саму зніміть шкірку, видаліть насіння, а м'якоть наріжте смужками і розподіліть в чистих банках. Слідом можна покласти лавр, часник, цибулю чи трави. Залийте перці оливковою олією, повністю заповнюючи банку і покриваючи шматочки перцю. Заготовки закрийте чистими кришками і зберігайте в холодильнику.

    Заготівля з перцю чилі на зиму


    Інгредієнти:

  • гострий перець – 480 м;

  • вода – 1 л;

  • сіль – 55 р.


  • Приготування
    Перець наріжте кільцями і утрамбуйте в чистих банках. Залийте шматочки перцю розчином солі і залиште під пресом на 5-7 днів при кімнатній температурі. За цей час перці заквасятся як капуста, вийдуть кислуватими. Коли перці будуть готові, гніт знімають, банки закручують і зберігають заготовку в холоді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зберегти перець чилі на зиму?
    Як зберегти перець чилі на зиму?
    Любителі гострих страв напевно встигли запастися великою кількістю стручків гострого перцю чилі, які тепер необхідно якось заготовити про запас.
    Маринований перець чилі на зиму
    Маринований перець чилі на зиму
    Для любителів гострих закусок ми зібрали прекрасні рецепти маринування перчика чилі. Далі підкажемо, як власноруч консервувати перці кількома
    Маринований перець чилі
    Маринований перець чилі
    Кожен любитель гострих страв неодмінно по достоїнству оцінить маринований перець чилі в складі закусок і гарячого. Далі підкажемо декілька базових
    Аджика з перцю чилі на зиму
    Аджика з перцю чилі на зиму
    Любителям пікантних страв неодмінно сподобаються рецепти аджики, описані далі. Розповімо, як доповнити звичайні рецепти пекучим перцем чилі. Таке
    Аджика з перцю чилі
    Аджика з перцю чилі
    Те, що зазвичай продають в наших супермаркетах під виглядом справжньої аджики, насправді нею не є. У цій статті розповімо, як зробити справжню
    Маринований перець на зиму
    Маринований перець на зиму
    Після заготовок на основі огірків і помідорів, почесне третє місце за популярністю на столах наших їдців займають мариновані перці. Далі підкажемо,