» » Маринований перець чилі

Маринований перець чилі

Маринований перець чилі
Спробувавши гострі перці в домашньому виконанні, вам більше не захочеться повертатися до купівельними аналогам, маринади для яких не надто багаті різноманітним смаком.
Перець чилі, маринована в оцті
Базовий маринад включає в себе оцет, цукор, сіль і воду. Це просте поєднання в повній мірі розкриває смак зеленого перцю чилі і акцентує увагу на його гостроті.
Інгредієнти:

  • перець чилі – 115 г;

  • рисовий оцет – 230 мл;

  • сіль – 5 р;

  • цукор – 5 г;

  • вода – 230 мл


  • Приготування
    Щоб зберегти ще більше гостроти ви можете залишити насіння в перцях, але ми рекомендуємо вам видалити їх, так як заготівля і так вийде досить гострою.
    Перець наріжте кільцями і залийте окропом. Помістіть маринад на вогонь і проварити всі 10 секунд. Дайте перцям полежати в окропі аналогічний період часу. Вийміть перці і залийте їх сумішшю оцту з сіллю і цукром. Розподіліть шматочки чилі в маринаді по банкам і закрийте банки ошпареними кришками.
    Маринований перець чилі – рецепт
    Якщо ви хочете концентруватися не тільки на гостроті перців, але і на смак маринаду, то доповніть його складу парою простих прянощів. Ця заготівля виходить особливо гострою, оскільки в її складі використовуються цілі перці.
    Інгредієнти:

  • вода – 240 мл;

  • оцет – 240 мл;

  • цукор – 10 г;

  • гострий перець – 480 м;

  • сіль – 15 г;

  • насіння коріандру – 1 ч. ложка;

  • перець горошком – 10 шт.;

  • листя лавра – 2 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як маринувати гострий перець чилі цілком, наколіть кожен з перців зубочисткою 4-5 разів. Цей простий крок буде сприяти проникненню маринаду в стручки. Змішайте воду з оцтом, цукром, сіллю і прянощами. Киплячим маринадом залийте утрамбовані в чисті банки перці і загвинтіть всі ошпаренной кришкою. Через тиждень можна знімати першу пробу.
    Дрібні мариновані перці чилі
    Як правило, чим менше розмір гострого перцю, тим сильніше його гострота, тому якщо ви вирішили використовувати зовсім гострі, дрібні перці, краще попередньо добре обполоснути їх теплою водою або навіть бланшувати шматочки.
    Інгредієнти:

  • дрібні червоні перці;

  • вода – 155 мл;

  • оцет рисовий – 110 мл;

  • сіль – 25 г;

  • цукор – 35 р.


  • Приготування
    Поки банки і кришки знаходяться на стерилізації, тонко наріжте гострі перчики і обполосніть їх гарячою водою, видаліть насіння. Приготуйте базовий маринад із суміші інгредієнтів зі списку. Дочекавшись закипання суміші, розкладіть перці по стерильним банкам і залийте киплячим маринадом, після чого загорніть.
    Перець чилі, маринований з медом
    Інгредієнти:

  • перці чилі – 490 г;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • по дрібці базиліка, чебрецю і орегано;

  • оцет – 470 мл;

  • вода – 450 мл;

  • мед – 45 мл;

  • сіль – 75 р.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю розділіть на кільця середньої товщини. Часникові зубки роздушіть, щоб збагатити маринад їх смаком. Самі перці можна закрити цілком, попередньо нарубав стручки по 4-5 разів. Приготуйте простий маринад, з'єднавши оцет з водою, сіллю і медом. Додайте в маринад оливкове масло і трави.
    Розподіліть перці, часник і цибулю в чистих банках, залийте все киплячим маринадом, накрийте кришками і відправте на стерилізацію. Час стерилізації визначається обсягом банок і вибраної технології.
    Як маринувати перець чилі?
    Інгредієнти:

  • гострі перці – 280 м;

  • солодкий перець – 190 г;

  • яблучний оцет – 235 мл;

  • вода – 235 мл;

  • цукор – 35 г;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    З перців виріжте насіння і наріжте кільцями стручки. Подрібніть солодкі перці і укладіть їх у чисті банки разом з гострими перцями і часником. Інші інгредієнти використовуйте для приготування маринаду. Залийте банки киплячим маринадом і закрийте.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:38
    Переглядів: 142