Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринований перець чилі на зиму

Маринований перець чилі на зиму

18-11-2016, 21:39
1 276
Маринований перець чилі на зиму
Для фанатів пекучих закусок представляємо рецепти маринованого на зиму перцю чилі. Заготовивши такої у себе вдома, ви не тільки отримаєте справжню насолоду від його дегустації, але й забезпечите себе відмінним профілактичним засобом від застуди і поганого настрою.

Маринований перець чилі на зиму – простий рецепт


Інгредієнти:

  • стручки перцю чилі – скільки є в наявності;

  • зубки часникові;

  • тархун (зелень);

  • горошини перцю чорного і духмяного);

  • гілочки базиліка;

  • парасольки кропу;


  • Для маринаду:

  • очищена вода – 1 л;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 30 г;

  • оцет 9% (на одну літрову банку перцю) – 5 мл


  • Приготування
    Для маринування вибираємо рівненькі і стиглі перці чилі, споліскуємо їх і при бажанні, щоб знизити градус гостроти готової закуски, замочуємо в гарячій воді на годину. Укладаємо тепер плоди в підготовлені сухі і заздалегідь простерилізовану баночки, кладемо на дно кожної з гілочки тархуну, базиліка, кропу, а також по кілька горошин перець і очищених часникових зубчиків.
    З води, солі і цукрового піску варимо маринад, прокип'ятити компоненти до розчинення всіх кристалів. Заливаємо отриманої киплячою рідиною чилі в банках і залишаємо хвилин на двадцять. Після закінчення часу маринад зливаємо і повторюємо процедуру заливання ще два рази. Перед тим як заповнювати ємкості з перцем гарячим маринадом в третій раз, додаємо в банки оцет. Укупориваем судини прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо ретельно чим-небудь теплим для природної стерилізації і повільного остигання.

    Перець чилі, маринований на зиму у виноградному оцті


    Інгредієнти:
    Розрахунок на банку 800 мл:

  • стручки перцю чилі – 350 г;

  • кінза кріп (зелень) – по 3 гілочки;

  • мята (зелень) – 1 гілочка;

  • оцет виноградний білий – 100 мл;

  • часникова головка – 1 шт.;

  • вода очищена – до 100 мл;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 10 г;

  • горошини перцю запашного і чорного – 2 і 5 шт. відповідно;

  • лаврові листки середнього розміру – 2 шт.;

  • бутон гвоздики – 1 шт.;

  • коріандр (горошини) – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Для початку перці чилі необхідно тричі по п'ять хвилин витримати в окропі, після чого перекласти їх в каструлю, залити чистою водою, довести до кипіння і проварити кілька хвилин.
    В окрему ємність вливаємо воду і закладаємо в неї неочищені, але вимиті часникові зубки, всю зелень, горошини запашного чорного перцю і коріандру, а також бутон гвоздики і лаврові листи. Після закипання проварюємо маринад пару хвилин, після чого вливаємо оцет і даємо вмісту посудини настоятися хвилин п'ятнадцять. Тепер перекладаємо на дно сухої стерильної баночки всі прянощі, спеції, часникові зубки зелень з маринаду. Проварені перці також виймаємо акуратно і дбайливо з каструлі, намагаючись зберегти їх цілісність, і укладаємо в банку слідом за спеціями. Заливаємо чилі гарячим маринадом, укупориваем герметично кришками і закутуємо ковдрою або пледом для природної стерилізації та поступового повільного остигання.

    Перець чилі, маринований на зиму з маслом


    Інгредієнти:

  • стручки перцю чилі – 6-8 шт.;

  • олія оливкова без запаху – 260 мл;

  • часникова головка – 2 шт.;

  • гілочки розмарину – 2-3 шт.;

  • лаврові листки середнього розміру – 2 шт.


  • Приготування
    Ця заготовка з перцю чилі дозволяє одночасно отримати смачну закуску і ароматне масло, яке можна використовувати в якості заправки до салатів або добавки до соусів. Крім усього іншого смачним виходить і часник. Спробуйте зробити таку закуску будинку, і ви неодмінно залишитеся задоволені результатом.
    Часникові зубці не очищаємо, а тільки проколюємо зубочисткою або ножем і кладемо в сотейник або каструльку. Туди ж покласти гілочки розмарину і заливаємо все оливковою олією. Прогріваємо вміст до появи перших ознак кипіння, тут же зменшуємо вогонь (кипіти не даємо) і тушкуємо часник з розмарином двадцять хвилин. Тепер перекладаємо гілочки і часникові зубки в стерильну банку, і повторюємо ті ж дії зі стручками чилі. Перекладаємо в банку і їх, після чого заливаємо ароматним маслом, прикриваємо кришкою і зберігаємо після охолодження в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Помідори з базиліком на зиму – рецепти
    Помідори з базиліком на зиму – рецепти
    Наповнити особливим смаком звичайну помідорну консервацію допоможуть наші цікаві рецепти. Рекомендуємо додати в кожну баночку по кілька гілочок
    Консервовані помідори з базиліком
    Консервовані помідори з базиліком
    Наповнити новим смаком звичайну помідорну закатку допоможуть всілякі добавки. Далі підкажемо, як урізноманітнити рецепт консервованих томатів
    Маринований фізаліс
    Маринований фізаліс
    Якщо у вашому розпорядженні є невелика кількість фізалісу, скористайтеся можливістю замаринувати його. Далі підкажемо пару цікавих способів заготівлі
    Аджика з кетчупом чилі
    Аджика з кетчупом чилі
    Якщо вам смак домашньої аджики здається не досить насиченим, заповните це звичайним кетчупом чилі. Далі підкажемо, як зробити чудову приправу із
    Аджика з перцю чилі на зиму
    Аджика з перцю чилі на зиму
    Любителям пікантних страв неодмінно сподобаються рецепти аджики, описані далі. Розповімо, як доповнити звичайні рецепти пекучим перцем чилі. Таке
    Гіркий перець, маринована на зиму
    Гіркий перець, маринована на зиму
    Неодмінно заготовте баночку-другу дивно пікантною закуски з гіркого перцю. Розповімо, як замаринувати стручки по двом традиційним кавказьким