Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринований фізаліс

Маринований фізаліс

18-11-2016, 21:34
1 973
Маринований фізаліс
Для любителів незвичайних заготовок пропонуємо замаринувати фізаліс. Плоди виходять пряними на смак і дуже апетитними.

Маринований фізаліс з часником – рецепт приготування на зиму без стерилізації


Інгредієнти:
Розрахунок на чотири баночки об'ємом 05 л:

  • фізаліс – 12 кг;

  • зубці часникові великі – 4 шт.;

  • цукор-пісок – 40 г;

  • йодована сіль не велика – 20 г;

  • оцет (9%) – 20 мл;

  • горошини чорного і запашного перцю – по 4 шт.;

  • бутони гвоздики – 12 шт.;

  • невеликі укропные парасольки – 4 шт.;

  • лист хрону – 1 шт.;

  • лаврові листи середнього розміру – 4 шт.;

  • листи вишні і смородини – по 4 шт.;

  • вода фільтрована – 1-12 л.


  • Приготування
    Для маринування можна використовувати будь-який сорт їстівного фізалісу, але найчастіше для цього беруть овочеві плоди. Їх необхідно позбавити від «ліхтариків» і після цього ретельно вимити в теплій воді від липкого маслянистого нальоту.
    Готуємо тару для заготівлі. Півлітрові ємності моєму ретельно і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно кожної баночки кидаємо очищений і розрізаний навпіл часниковий зубчик, горошини чорного і запашного перець, лавровий лист, парасолька кроповий, по листку вишні і смородини і скибочку листків хрону. Додаємо три бутона гвоздики і заповнюємо судини щільно підготовленими плодами фізалісу. У кожну банку додаємо сіль та цукровий пісок і заливаємо все окропом. Прикриваємо заготовки кришками, заздалегідь прокип'яченими в киплячій воді протягом п'яти хвилин і залишаємо для настоювання хвилин на двадцять. По закінченні часу воду зливаємо, доводимо до кипіння і знову виливаємо в банки. Ще раз зливаємо розсіл і кип'ятимо, після чого додаємо в кожну баночку оцет і знову заливаємо розсолом. На цей раз ємності укупориваем і закутуємо «шубою» для природної стерилізації та поступового охолодження.

    Як маринувати фізаліс овочевий з томатом без оцту?


    Інгредієнти:
    Розрахунок на чотири баночки об'ємом 05 л:

  • фізаліс – 12 кг;

  • зубці часникові великі – 4 шт.;

  • цукор-пісок – 40 г;

  • йодована сіль не велика – 40 г;

  • горошини чорного і запашного перцю – по 4 шт.;

  • гілочки селери – 4 шт.;

  • невеликі укропные парасольки – 4 шт.;

  • корінь хрону – за смаком;

  • лаврові листи середнього розміру – 4 шт.;

  • листи смородини – 4 шт.;

  • сік томатний – 14 л.


  • Приготування
    В даному випадку готуємо маринад відразу ж з свіжовичавленого томатного соку, який додаємо сіль та цукровий пісок, кидаємо горошки перцю запашного і чорного, лаврові листи і проварюємо все при помішуванні протягом десяти хвилин.
    На дно стерильних баночок викладаємо зелень, корінь хрону і часник, потім заповнюємо ємності підготовленими плодами фізалісу. Їх необхідно очистити, помити і додатково витримати в окропі кілька хвилин. Тепер заливаємо фізаліс киплячим томатом, укупориваем стерильними кришками і залишаємо стерилізуватися дном догори під «шубою».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований перець чилі на зиму
    Маринований перець чилі на зиму
    Для любителів гострих закусок ми зібрали прекрасні рецепти маринування перчика чилі. Далі підкажемо, як власноруч консервувати перці кількома
    Фізаліс на зиму – рецепти приготування
    Фізаліс на зиму – рецепти приготування
    Незважаючи на те, що фізаліс недостатньо популярний на наших теренах, з нього роблять чудові страви і навіть заготовляють пару баночок про запас.
    Фізаліс овочевий на зиму – рецепти приготування
    Фізаліс овочевий на зиму – рецепти приготування
    З овочевого фізалісу готують багато цікавих страв, але сьогодні поговоримо, як ці чудернацькі овочі заготовити про запас. Розповімо, як зробити
    Фізаліс на зиму
    Фізаліс на зиму
    З не особливо популярного в наших краях фізалісу можна готовити безліч різноманітних блюд або закруток. Далі підкажемо, як з цих чудових плодів
    Маринований часник зубчиками на зиму
    Маринований часник зубчиками на зиму
    Рецепт цієї дивовижної закуски настільки простий, що навіть невміла господиня зможе заготовити пару баночок власноруч. Далі підкажемо, як
    Мариновані томати на зиму
    Мариновані томати на зиму
    У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить