» » Маринований фізаліс

Маринований фізаліс

Маринований фізаліс
Для любителів незвичайних заготовок пропонуємо замаринувати фізаліс. Плоди виходять пряними на смак і дуже апетитними.

Маринований фізаліс з часником – рецепт приготування на зиму без стерилізації


Інгредієнти:
Розрахунок на чотири баночки об'ємом 05 л:

  • фізаліс – 12 кг;

  • зубці часникові великі – 4 шт.;

  • цукор-пісок – 40 г;

  • йодована сіль не велика – 20 г;

  • оцет (9%) – 20 мл;

  • горошини чорного і запашного перцю – по 4 шт.;

  • бутони гвоздики – 12 шт.;

  • невеликі укропные парасольки – 4 шт.;

  • лист хрону – 1 шт.;

  • лаврові листи середнього розміру – 4 шт.;

  • листи вишні і смородини – по 4 шт.;

  • вода фільтрована – 1-12 л.


  • Приготування
    Для маринування можна використовувати будь-який сорт їстівного фізалісу, але найчастіше для цього беруть овочеві плоди. Їх необхідно позбавити від «ліхтариків» і після цього ретельно вимити в теплій воді від липкого маслянистого нальоту.
    Готуємо тару для заготівлі. Півлітрові ємності моєму ретельно і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно кожної баночки кидаємо очищений і розрізаний навпіл часниковий зубчик, горошини чорного і запашного перець, лавровий лист, парасолька кроповий, по листку вишні і смородини і скибочку листків хрону. Додаємо три бутона гвоздики і заповнюємо судини щільно підготовленими плодами фізалісу. У кожну банку додаємо сіль та цукровий пісок і заливаємо все окропом. Прикриваємо заготовки кришками, заздалегідь прокип'яченими в киплячій воді протягом п'яти хвилин і залишаємо для настоювання хвилин на двадцять. По закінченні часу воду зливаємо, доводимо до кипіння і знову виливаємо в банки. Ще раз зливаємо розсіл і кип'ятимо, після чого додаємо в кожну баночку оцет і знову заливаємо розсолом. На цей раз ємності укупориваем і закутуємо «шубою» для природної стерилізації та поступового охолодження.

    Як маринувати фізаліс овочевий з томатом без оцту?


    Інгредієнти:
    Розрахунок на чотири баночки об'ємом 05 л:

  • фізаліс – 12 кг;

  • зубці часникові великі – 4 шт.;

  • цукор-пісок – 40 г;

  • йодована сіль не велика – 40 г;

  • горошини чорного і запашного перцю – по 4 шт.;

  • гілочки селери – 4 шт.;

  • невеликі укропные парасольки – 4 шт.;

  • корінь хрону – за смаком;

  • лаврові листи середнього розміру – 4 шт.;

  • листи смородини – 4 шт.;

  • сік томатний – 14 л.


  • Приготування
    В даному випадку готуємо маринад відразу ж з свіжовичавленого томатного соку, який додаємо сіль та цукровий пісок, кидаємо горошки перцю запашного і чорного, лаврові листи і проварюємо все при помішуванні протягом десяти хвилин.
    На дно стерильних баночок викладаємо зелень, корінь хрону і часник, потім заповнюємо ємності підготовленими плодами фізалісу. Їх необхідно очистити, помити і додатково витримати в окропі кілька хвилин. Тепер заливаємо фізаліс киплячим томатом, укупориваем стерильними кришками і залишаємо стерилізуватися дном догори під «шубою».
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:34
    Переглядів: 87