Фізаліс овочевий на зиму – рецепти приготування
Не знаєте, що приготувати з овочевого фізалісу на зиму? Ознайомтеся тоді з запропонованими нижче рецептами і поповніть свої запаси незвичайними, але смачними і апетитними заготовками.
Інгредієнти:
фізаліс овочевий – 19 кг;
цибуля – 980 р;
морква – 980 р;
зубці часникові великі – 5-6 шт.;
кріп і петрушка (зелень) – 1 великий збірний пучок;
цукор-пісок – 55 г;
йодована сіль не велика -55 г;
оцет (9%) – 35 мл;
чорний перець свежеперемолотый – 2 щіпки;
олія соняшникова без запаху – 480 мл
Приготування
Стиглий фізаліс овочевий звільняємо від «чохлів», ретельно промиваємо в теплій воді і на дві хвилини опускаємо в киплячу воду для бланшування. Після цієї процедури охолоджені плоди нарізаємо шматочками і викладаємо на розігріту в сотейнику або глибокій сковороді соняшникова без аромату масло. Обсмажуємо овочеву масу до розм'якшення скибочок. Обсмажуємо також окремо в олії підготовлений заздалегідь очищений і нарізаний лук і перетерту через тертку моркву до м'якості.
Подрібнюємо обсмажені овочі в блендері або пропускаємо через м'ясорубку і викладаємо після цього в казан, сотейник або каструлю з товстим дном. Тепер підігріваємо при частому помішуванні компоненти ікри до кипіння і варимо до отримання бажаної текстури і часткового випаровування вологи.
Хвилин за п'ять до кінця варіння приправляємо заготівлю сіллю, цукром, вливаємо оцет, додаємо видавлені через прес або перетерті на тертці часникові зубки і закладаємо дрібненько нарізану свіжу зелень кропу і петрушки.
Далі також як інші подібного роду заготовки розфасовуємо готову ікру з сухим простерилизовапнным баночках, укупориваем їх кришками і ставимо догори дном під «шубу» для природної стерилізації та поступового охолодження.
Інгредієнти:
фізаліс овочевий – 980 р;
огірки свіжі – 980 р;
цибуля – 480 м;
морква – 480 м;
часникові головки великі – 3-4 шт.;
кріп і петрушка (зелень) – 1 великий збірний пучок;
цукор-пісок – 105 г;
йодована сіль не велика – 40 г;
оцет виноградний або яблучний – 95 мл;
чорний перець (горошини) – 12 шт.
Приготування
Фізаліс овочевий для салату готуємо спочатку точно також як і для ікри, очистивши плоди від «чохлів», помивши їх і витримавши їх в киплячій воді протягом двох хвилин. Тепер розрізаємо підготовлені примірники на часточки. Вимиті огірки і очищену моркву при тому шаткуємо гуртками, а цибулини нарізаємо кільцями. Рубаємо пластинами також і очищені часникові зубці. Змішуємо компоненти салату у великій мисці, додаємо сіль велику не йодовану, цукор, горошини перцю і вливаємо фруктовий оцет. Залишаємо овочі для відділення соку хвилин на п'ятнадцять, після чого маємо ємність на конфорки плити і варимо з моменту початку кипіння протягом десяти хвилин. Залишилося тільки розфасувати салатик з стерильним судинах, закатати їх провареними кришками і поставити під «шубу» до охолодження.
Інгредієнти:
фізаліс овочевий – 980 р;
помідори – 980 р;
цибуля – 480 м;
перець болгарський – 380 г;
часникові головки великі – 2 шт.;
стручок перцю чилі – 1-2 шт. (за смаком);
паста томатна – 120 г;
цукор-пісок – 120 г;
йодована сіль не велика – 40 г або по смаку;
оцет фруктовий – 45 мл;
чорний перець свежеперемолотый – 2 щіпки;
олія соняшникова без запаху – 120 мл
Приготування
Очищений, вимитий і бланшований в окропі фізаліс нарізаємо дрібно і обсмажуємо трохи олії. Підрум'янюємо також окремо нарізану цибулю і болгарський перець. Тепер перекручуємо обсмажені компоненти, свіжі помідори і гострий перець через м'ясорубку, визначаємо масу в каструлю або сотейник і варимо при помішуванні протягом тридцяти хвилин. Тепер додаємо сіль, томатну пасту, цукровий пісок і варимо ще хвилин п'ятнадцять. У завершенні вливаємо оцет, додаємо подрібнений часник, даємо прокипіти ще п'ять хвилин і розфасовуємо за стерильною і сухій тарі. Укупорив ємності провареними кришками, розташовуємо їх догори дном під «шубою» і поступово даємо охолонути.
Заготівля ікри з овочевого фізалісу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Стиглий фізаліс овочевий звільняємо від «чохлів», ретельно промиваємо в теплій воді і на дві хвилини опускаємо в киплячу воду для бланшування. Після цієї процедури охолоджені плоди нарізаємо шматочками і викладаємо на розігріту в сотейнику або глибокій сковороді соняшникова без аромату масло. Обсмажуємо овочеву масу до розм'якшення скибочок. Обсмажуємо також окремо в олії підготовлений заздалегідь очищений і нарізаний лук і перетерту через тертку моркву до м'якості.
Подрібнюємо обсмажені овочі в блендері або пропускаємо через м'ясорубку і викладаємо після цього в казан, сотейник або каструлю з товстим дном. Тепер підігріваємо при частому помішуванні компоненти ікри до кипіння і варимо до отримання бажаної текстури і часткового випаровування вологи.
Хвилин за п'ять до кінця варіння приправляємо заготівлю сіллю, цукром, вливаємо оцет, додаємо видавлені через прес або перетерті на тертці часникові зубки і закладаємо дрібненько нарізану свіжу зелень кропу і петрушки.
Далі також як інші подібного роду заготовки розфасовуємо готову ікру з сухим простерилизовапнным баночках, укупориваем їх кришками і ставимо догори дном під «шубу» для природної стерилізації та поступового охолодження.
Салат з овочевого фізалісу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Фізаліс овочевий для салату готуємо спочатку точно також як і для ікри, очистивши плоди від «чохлів», помивши їх і витримавши їх в киплячій воді протягом двох хвилин. Тепер розрізаємо підготовлені примірники на часточки. Вимиті огірки і очищену моркву при тому шаткуємо гуртками, а цибулини нарізаємо кільцями. Рубаємо пластинами також і очищені часникові зубці. Змішуємо компоненти салату у великій мисці, додаємо сіль велику не йодовану, цукор, горошини перцю і вливаємо фруктовий оцет. Залишаємо овочі для відділення соку хвилин на п'ятнадцять, після чого маємо ємність на конфорки плити і варимо з моменту початку кипіння протягом десяти хвилин. Залишилося тільки розфасувати салатик з стерильним судинах, закатати їх провареними кришками і поставити під «шубу» до охолодження.
Аджика з овочевого фізалісу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищений, вимитий і бланшований в окропі фізаліс нарізаємо дрібно і обсмажуємо трохи олії. Підрум'янюємо також окремо нарізану цибулю і болгарський перець. Тепер перекручуємо обсмажені компоненти, свіжі помідори і гострий перець через м'ясорубку, визначаємо масу в каструлю або сотейник і варимо при помішуванні протягом тридцяти хвилин. Тепер додаємо сіль, томатну пасту, цукровий пісок і варимо ще хвилин п'ятнадцять. У завершенні вливаємо оцет, додаємо подрібнений часник, даємо прокипіти ще п'ять хвилин і розфасовуємо за стерильною і сухій тарі. Укупорив ємності провареними кришками, розташовуємо їх догори дном під «шубою» і поступово даємо охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати з фізалісу?
Рецептів з фізалісу досить багато, але далі ми зупинимося лише на найбільш цікавих. Розповімо, як з овочевих плодів створити дивну ікру і ситний і
Фізаліс на зиму – рецепти приготування
Незважаючи на те, що фізаліс недостатньо популярний на наших теренах, з нього роблять чудові страви і навіть заготовляють пару баночок про запас.
Маринований фізаліс
Якщо у вашому розпорядженні є невелика кількість фізалісу, скористайтеся можливістю замаринувати його. Далі підкажемо пару цікавих способів заготівлі
Фізаліс на зиму
З не особливо популярного в наших краях фізалісу можна готовити безліч різноманітних блюд або закруток. Далі підкажемо, як з цих чудових плодів
Варення з овочевого фізалісу
Якщо ви думаєте, що фізаліс овочевий згодиться лише для маринування або соління, то сильно помиляєтеся. З цих химерних плодів виходить чудове
Варення з фізалісу на зиму
Незрівнянним варення з фізалісу виходить і сама по собі, але ми все-таки пропонуємо урізноманітнити простакуватий смак додаванням інших компонентів,