» » Варення з овочевого фізалісу

Варення з овочевого фізалісу

Варення з овочевого фізалісу
Овочевий фізаліс хороший не тільки в несолодких заготовках. Варення, зварене з цього овоча, виходить також на висоті, особливо якщо доповнити його або іншими цитрусовими фруктами.

Як варити варення з овочевого фізалісу – рецепт з лимоном


Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 990 м;

  • цукор-пісок – 990 м;

  • лимон – 130 г;

  • вода фільтрована – 290 мл


  • Приготування
    Перш ніж використовувати фізаліс овочевий для приготування варення, його необхідно очистити від «чохлів», ретельно вимити в теплій воді і витримати в окропі додатково протягом двох хвилин.
    Плоди можна розрізати на часточки або ж за бажанням залишити цілими, але в останньому випадку їх потрібно проколоти в декількох місцях наскрізь зубочисткою. З половини порції цукрового піску і води варимо цукровий сироп, додавши при цьому нарізаний разом з шкіркою лимон, і заливаємо солодкої ароматною, трохи прохолола рідиною підготовлений фізаліс. Маємо заготовку на плиті, додаємо цукор, що залишився і прогріваємо при частому помішуванні до кипіння. Проварюємо варення протягом п'яти хвилин, вимикаємо вогонь і даємо ласощів охолонути. Повторюємо процес п'ятихвилинного кип'ятіння та охолодження до отримання бажаної густоти варення, після чого розфасовуємо його за сухим простерилизованным баночках і залишаємо під «шубою» до охолодження.
    Аналогічним чином вариться варення з овочевого фізалісу з апельсином, який додається в бажаному кількості замість лимона при варінні сиропу. Обов'язково позбавляємося при цьому від кісточок, які часто супроводжують цитрусові, щоб властива їм гіркоту не зіпсувала смак ласощів.

    Варення з овочевого фізалісу зі сливою і яблуками


    Інгредієнти:

  • фізаліс – 995 г;

  • цукор-пісок – 13 кг;

  • яблука – 320 г;

  • сливи – 320 г;

  • вода фільтрована – 280 мл;

  • кислота лимонна – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Фізаліс овочевий відмінно поєднується при приготуванні варення з яблуками або сливами. В даному випадку ми приготуємо ласощі і з тими і з іншими.
    Готуємо фізаліс, очистивши його і змив ретельно липкий наліт. Витримуємо плоди в киплячій воді пару хвилин, а потім остуджуємо і ріжемо на чотири частини. Сливи миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, а половинки ділимо ще на дві частини. Яблучка також чистимо, вирізаємо серединки, а м'якоть шаткуємо часточками, які розрізаємо додатково навпіл.
    Цукор з'єднуємо в каструльці з водою, прогріваємо при безперервному помішуванні до кипіння, після чого заливаємо їм скибочки фізалісу з фруктами і залишаємо на пару годин. Тепер прогріваємо заготовку до кипіння, проварюємо пару хвилин і знову залишаємо до охолодження. Повторюємо процедуру до отримання бажаної густоти варення, після чого гарячим розливаємо його по стерильної тарі, укупориваем герметично і ставимо під «шубу» для природної самостерилизации.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:03
    Переглядів: 62