» » Варення з фізалісу

Варення з фізалісу

Варення з фізалісу
Фізаліс – солодка ягода, привезена до нас з Америки. Зазвичай ми використовуємо її в якості прикраси десертів і коктейлів. А чи знаєте ви, що з фізалісу можна зварити неймовірно смачне варення? Давайте разом розберемося, як це зробити.

Варення з фізалісу з апельсином


Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 950 г;

  • цукор-пісок – 950;

  • апельсин – 1 шт.;

  • кориця – за смаком.


  • Приготування

  • Фізаліс промиємо, опрацюємо, перекладемо в каструлю і засиплемо цукром. Дамо настоятися приблизно на добу, щоб ягода виділила сік.

  • Потім поставимо варення на середній вогонь і доведемо до закипання. Періодично масу перемішати і знімемо утворюється пінку.

  • Апельсин промиємо, обсушим і наріжемо невеликими кубиками разом з цедрою. Змішаємо цитрусові скибочки з остившім варенням і кинемо за бажанням корицю. Ретельно все розмішуєм і залишимо на добу.

  • Потім знову доведемо варення до кипіння, остудимо і розіллємося ласощі по стерилізованим баночках. Туго закрутимо кришками і приберемо готове варення в льох на зберігання.


  • Варення з овочевого фізалісу


    Інгредієнти:

  • фізаліс – 900 г;

  • цукор – 1 кг;

  • лимон – 130 г;

  • апельсин – 220 г;

  • свіжий імбир – шматочок;

  • вода – 1 ст.


  • Приготування

  • Перед тим, як почати варити варення, фізаліс очистимо і ретельно промиємо. Далі кожен плід проколем зубочисткою у кількох місцях і опустити в гарячий цукровий сироп.

  • Апельсини і лимон ошпарим окропом, витремо насухо і разрежем цитруси на часточки, видаляючи кісточки. Тепер перемелем в блендері разом з цедрою, додавши при цьому шматочок очищеного кореня імбиру.

  • Викладемо цитрусову масу до физалису і проваримо все разом 5-7 хвилин. Далі посуд прикриємо кришкою і повністю остудимо вміст. Повторимо процедуру нагрівання і охолодження кілька разів, до отримання бажаної консистенції варення.

  • Расфасуем ласощі по стерильним баночках, закупорим і будемо зберігаємо після охолодження в будь-якому прохолодному місці.


  • Варення з фізалісу і лимона


    Інгредієнти:

  • фізаліс суничний – 540 г;

  • цукор – 455 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • вода – 75 мл;

  • кориця – 05 палички.


  • Приготування

  • Фізаліс промиємо, опрацюємо і проколем кожну ягідку зубочисткою.

  • Для приготування сиропу, наллємо в каструлю воду, всипаємо цукор і прогреем, помішуючи, до повного розчинення кристалів. Тепер додамо корицю і нарізаний кружечками лимон. Проваримо все разом хвилин 10 після чого всипаємо підготовлений фізаліс.

  • Прокип'ятимо ласощі 20 хвилин, і вимкнемо вогонь. Акуратно виймаємо паличку кориці, прикриємо посуд кришкою і залишимо варення до повного охолодження. Повторимо цей процес ще кілька разів, після чого расфасуем гаряче ласощі по стерильним баночках, закупорим і після охолодження винесемо на зберігання в комору.


  • Рецепт варення з фізалісу з яблуками


    Інгредієнти:

  • цукор – 3 кг;

  • фізаліс стиглий – 2 кг;

  • яблуко зелене – 1 кг;

  • лимонна кислота – 05 ч. ложки.


  • Приготування

  • Фізаліс очистимо від сухих листочків, промиємо і обдадим окропом.

  • Яблука теж вимиємо, разрежем на скибочки і видалимо серцевину.

  • Наріжемо всі плоди дрібними шматочками і складемо в тазик.

  • Засипаємо вміст цукром, перемішати дерев'яною ложкою і залишимо на кілька годин настоюватися, до виділення великої кількості соку.

  • Далі проваримо ласощі на повільному вогні, помішуючи, до красивого золотистого відтінку.

  • Готовність варення перевіримо наступним чином: капніть його на блюдечко, не розтікається – готово.

  • В самому кінці кинемо щіпку лимонної кислоти і розіллємося по стерилізованим банкам. Закотимо кришками, укутаем і поставимо варення з фізалісу на зберігання в прохолодне і темне місце – підвал або комору.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:01
    Переглядів: 53