» » Фізаліс на зиму – рецепти приготування

Фізаліс на зиму – рецепти приготування

Фізаліс на зиму – рецепти приготування
Для тих, хто підшуковує рецепти заготовок з фізалісу на зиму, ми розповімо, як його маринувати, а також запропонуємо варіант приготування з цих плодів варення і компоту.

Маринований фізаліс – рецепт приготування на зиму


Інгредієнти:
Розрахунок на одну півлітрову банку:

  • фізаліс – 840 г;

  • цукор-пісок – 20 г;

  • йодована сіль не велика – 10 г;

  • оцет (9%) – 5 мл;

  • великий часниковий зубчик – 1 шт.;

  • бутони гвоздики – 4-6 шт.;

  • листи лаврушки, перець чорний і духмяний (горошини) – за смаком;

  • укропные парасольки, листя вишні , смородини, хрону – за смаком;

  • вода фільтрована – 700 мл.


  • Приготування
    Для маринування ідеально підходять плоди перуанського фізалісу, які необхідно очистити від оболонок і ретельно вимити. Кожен примірник щоб уникнути порушення його цілісності при маринуванні проколюємо в двох місцях зубочисткою. На дно кожної півлітрової баночки укладаємо прянощі, очищений часник і зелень, після чого заповнюємо її підготовленим физалисом. У кожну посудину насипати сіль та цукровий пісок в необхідній кількості, яка зазначена в інгредієнтах, і заливаємо все окропом. Прикриваємо банки стерильними кришками і даємо постояти хвилин двадцять. По закінченні часу зливаємо розсіл, кип'ятимо, знову заливаємо в банку і залишаємо ще хвилин на двадцять. Повторюємо заливку і наполягання ще раз, після чого востаннє заливаємо фізаліс киплячим розсолом, попередньо додавши в кожну судину оцет.
    Укупориваем ємності простерилизованными кришками, ставимо їх дном догори і закутуємо грунтовно для поступового охолодження і природної самостерилизации.

    Як зварити варення з фізалісу на зиму?


    Інгредієнти:

  • фізаліс – 820 г;

  • цукор-пісок – 820 г;

  • кислота лимонна – 10 г;

  • вода фільтрована – 190 мл


  • Приготування
    Крім маринування фізаліс можна також використовувати для приготування варення. Причому ласощі виходить незвичайно смачним, ароматним і апетитним. Особливо приємний смак варення виходить з ягідного дрібного фізалісу, але якщо такого немає, то і овочевий цілком згодиться. Для реалізації рецепта фізаліс очищаємо і ретельно моєму в теплій воді, змиваючи восковий наліт. Тепер плоди нарізаємо на дольки, а з цукрового піску і води варимо в каструльці цукровий пісок, прогріваючи суміш при безперервному помішуванні до кипіння і проваріть її протягом десяти хвилин.
    Опускаємо в киплячий сироп карамельного кольору підготовлений фізаліс, додаємо лимонну кислоту, даємо заготівлі прокипіти кілька хвилин і залишаємо до повного охолодження.
    Знову ставимо ємність з варенням на плиту і на помірному вогні даємо вмісту закипіти. Уварюємо ласощі до бажаної густоти і розфасовуємо за сухим, заздалегідь простерилизованным баночках. Укупориваем ємності стерильними кришечками і визначаємо під теплу ковдру для природної самостерилизации.

    Компот з фізалісу на зиму


    Інгредієнти:

  • фізаліс – 400 г;

  • цукор-пісок – 220 г;

  • вода фільтрована – 200 мл


  • Приготування
    Компот краще варити з ягідного фізалісу, який пахучіше, солодший і не має гіркуватого присмаку. Очищені і вимиті плоди необхідно опустити на хвилину в окріп, а потім перекласти їх у холодну воду, в яку додати цукровий пісок. Прогріваємо компот до кипіння, проварюємо до м'якості плодів і розливаємо по стерильним і сухим баночках. При недостатній кислотності можна доповнити компот лимонкою, додавши дрібку наприкінці варіння напою.
    Стерилізувати банки не обов'язково. Досить просто закупорити їх у гарячому вигляді провареними заздалегідь кришками і дати охолонути повільно під теплою «шубою».
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:34
    Переглядів: 78