Для тих, хто підшуковує рецепти заготовок з фізалісу на зиму, ми розповімо, як його маринувати, а також запропонуємо варіант приготування з цих плодів варення і компоту.
Маринований фізаліс – рецепт приготування на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на одну півлітрову банку:
фізаліс – 840 г; цукор-пісок – 20 г; йодована сіль не велика – 10 г; оцет (9%) – 5 мл; великий часниковий зубчик – 1 шт.; бутони гвоздики – 4-6 шт.; листи лаврушки, перець чорний і духмяний (горошини) – за смаком; укропные парасольки, листя вишні , смородини, хрону – за смаком; вода фільтрована – 700 мл. Приготування Для маринування ідеально підходять плоди перуанського фізалісу, які необхідно очистити від оболонок і ретельно вимити. Кожен примірник щоб уникнути порушення його цілісності при маринуванні проколюємо в двох місцях зубочисткою. На дно кожної півлітрової баночки укладаємо прянощі, очищений часник і зелень, після чого заповнюємо її підготовленим физалисом. У кожну посудину насипати сіль та цукровий пісок в необхідній кількості, яка зазначена в інгредієнтах, і заливаємо все окропом. Прикриваємо банки стерильними кришками і даємо постояти хвилин двадцять. По закінченні часу зливаємо розсіл, кип'ятимо, знову заливаємо в банку і залишаємо ще хвилин на двадцять. Повторюємо заливку і наполягання ще раз, після чого востаннє заливаємо фізаліс киплячим розсолом, попередньо додавши в кожну судину оцет.
Укупориваем ємності простерилизованными кришками, ставимо їх дном догори і закутуємо грунтовно для поступового охолодження і природної самостерилизации.
Як зварити варення з фізалісу на зиму?
Інгредієнти: фізаліс – 820 г; цукор-пісок – 820 г; кислота лимонна – 10 г; вода фільтрована – 190 мл Приготування Крім маринування фізаліс можна також використовувати для приготування варення. Причому ласощі виходить незвичайно смачним, ароматним і апетитним. Особливо приємний смак варення виходить з ягідного дрібного фізалісу, але якщо такого немає, то і овочевий цілком згодиться. Для реалізації рецепта фізаліс очищаємо і ретельно моєму в теплій воді, змиваючи восковий наліт. Тепер плоди нарізаємо на дольки, а з цукрового піску і води варимо в каструльці цукровий пісок, прогріваючи суміш при безперервному помішуванні до кипіння і проваріть її протягом десяти хвилин.
Опускаємо в киплячий сироп карамельного кольору підготовлений фізаліс, додаємо лимонну кислоту, даємо заготівлі прокипіти кілька хвилин і залишаємо до повного охолодження.
Знову ставимо ємність з варенням на плиту і на помірному вогні даємо вмісту закипіти. Уварюємо ласощі до бажаної густоти і розфасовуємо за сухим, заздалегідь простерилизованным баночках. Укупориваем ємності стерильними кришечками і визначаємо під теплу ковдру для природної самостерилизации.
Компот з фізалісу на зиму
Інгредієнти: фізаліс – 400 г; цукор-пісок – 220 г; вода фільтрована – 200 мл Приготування Компот краще варити з ягідного фізалісу, який пахучіше, солодший і не має гіркуватого присмаку. Очищені і вимиті плоди необхідно опустити на хвилину в окріп, а потім перекласти їх у холодну воду, в яку додати цукровий пісок. Прогріваємо компот до кипіння, проварюємо до м'якості плодів і розливаємо по стерильним і сухим баночках. При недостатній кислотності можна доповнити компот лимонкою, додавши дрібку наприкінці варіння напою.
Стерилізувати банки не обов'язково. Досить просто закупорити їх у гарячому вигляді провареними заздалегідь кришками і дати охолонути повільно під теплою «шубою».