Варення з фізалісу і лимона
Цим екзотичним ласощами у нас вважається варення, зварене з фізалісу. Плоди ці маловідомі на наших теренах, рідко вирощуються, а ще рідше застосовуються в кулінарії. Але, зізнатися, зварене з нього варення настільки смачне, що може цілком зрівнятися з більш поширеними солодкими заготовками.
Інгредієнти:
фізаліс – 540 г;
цукор-пісок – 420 г;
лимон – 60 г;
вода фільтрована – 70 мл;
паличка кориці – 1/2 шт.
Приготування
Ідеально для приготування варення підійде суничний, або ананасовий фізаліс. Він дрібніше овочевого, але володіє приємним ягідним ароматом, що не може позитивно не позначитися на смаку і ароматі заготовки. Ще однією перевагою такого фізалісу є відсутність воскового нальоту на ягодах, що значно спрощує їх підготовку до варінні ласощі. Достатньо лише очистити відібрані екземпляри від так званих «ліхтариків» і сполоснути чистою водою.
Щоб кожна ягідка добре просочилася сиропом і залишилася цілою, необхідно проколоти її голкою або зубочисткою. Тепер займемося сиропом. Наливаємо в каструльку воду, додаємо цукровий пісок і починаємо нагрівати вміст при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів. Тепер закладаємо в гарячий сироп половинку палички кориці і нарізаний кружками лимон, обов'язково потримавши його попередньо хвилину в окропі і звільнивши від кісточок. Проварюємо компоненти хвилин десять, після чого всипаємо підготовлений фізаліс, даємо прокипіти масі хвилин двадцять і вимикаємо вогонь. Витягаємо паличку кориці, прикриваємо ємність кришкою і залишаємо основу варення до повного охолодження. Повторюємо процес нагрівання, двадцатиминутного томління і остигання ще два рази, після чого розфасовуємо гаряче ласощі по стерильним ємкостей, укупориваем і після охолодження маємо до комори на зберігання.
Інгредієнти:
фізаліс – 995 г;
цукор-пісок – 995 г;
апельсини – 680 г;
лимон – 130 г;
вода фільтрована – 280 мл;
імбир свіжий перетертий – невеликий шматочок.
Приготування
Варення можна зварити і з овочевого фізалісу. Але в цьому випадку крім лимона ми доповнимо заготівлю апельсином і імбиром. Фізаліс овочевий очищаємо від зовнішніх «ліхтариків» і ретельно промиваємо. Тепер проколюємо кожну ягоду в двох місцях і занурюємо в сироп. Для його приготування змішуємо цукор-пісок і воду, маємо на конфорки плити і прогріваємо до розчинення всіх кристалів. Апельсини і лимон витримуємо пару хвилин в киплячій воді, після чого розрізаємо плоди на часточки, позбавляє від кісточок і перемелюємо в блендері разом з шкіркою, додавши при цьому перетертий імбир.
Викладаємо цитрусову масу з імбиром до физалису і проварюємо все разом протягом п'яти-восьми хвилин. Далі прикриваємо посудину кришкою і даємо вмісту повністю охолонути. Повторюємо цикли нагрівання і охолодження до отримання бажаного по густоті варення, а потім розфасовуємо по стерильним судинах, укупориваем і зберігаємо після охолодження в прохолодному місці.
Варення з фізалісу – рецепт з лимоном і корицею
Інгредієнти:
Приготування
Ідеально для приготування варення підійде суничний, або ананасовий фізаліс. Він дрібніше овочевого, але володіє приємним ягідним ароматом, що не може позитивно не позначитися на смаку і ароматі заготовки. Ще однією перевагою такого фізалісу є відсутність воскового нальоту на ягодах, що значно спрощує їх підготовку до варінні ласощі. Достатньо лише очистити відібрані екземпляри від так званих «ліхтариків» і сполоснути чистою водою.
Щоб кожна ягідка добре просочилася сиропом і залишилася цілою, необхідно проколоти її голкою або зубочисткою. Тепер займемося сиропом. Наливаємо в каструльку воду, додаємо цукровий пісок і починаємо нагрівати вміст при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів. Тепер закладаємо в гарячий сироп половинку палички кориці і нарізаний кружками лимон, обов'язково потримавши його попередньо хвилину в окропі і звільнивши від кісточок. Проварюємо компоненти хвилин десять, після чого всипаємо підготовлений фізаліс, даємо прокипіти масі хвилин двадцять і вимикаємо вогонь. Витягаємо паличку кориці, прикриваємо ємність кришкою і залишаємо основу варення до повного охолодження. Повторюємо процес нагрівання, двадцатиминутного томління і остигання ще два рази, після чого розфасовуємо гаряче ласощі по стерильним ємкостей, укупориваем і після охолодження маємо до комори на зберігання.
Варення з овочевого фізалісу з лимоном, апельсином і імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Варення можна зварити і з овочевого фізалісу. Але в цьому випадку крім лимона ми доповнимо заготівлю апельсином і імбиром. Фізаліс овочевий очищаємо від зовнішніх «ліхтариків» і ретельно промиваємо. Тепер проколюємо кожну ягоду в двох місцях і занурюємо в сироп. Для його приготування змішуємо цукор-пісок і воду, маємо на конфорки плити і прогріваємо до розчинення всіх кристалів. Апельсини і лимон витримуємо пару хвилин в киплячій воді, після чого розрізаємо плоди на часточки, позбавляє від кісточок і перемелюємо в блендері разом з шкіркою, додавши при цьому перетертий імбир.
Викладаємо цитрусову масу з імбиром до физалису і проварюємо все разом протягом п'яти-восьми хвилин. Далі прикриваємо посудину кришкою і даємо вмісту повністю охолонути. Повторюємо цикли нагрівання і охолодження до отримання бажаного по густоті варення, а потім розфасовуємо по стерильним судинах, укупориваем і зберігаємо після охолодження в прохолодному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати з фізалісу?
Рецептів з фізалісу досить багато, але далі ми зупинимося лише на найбільш цікавих. Розповімо, як з овочевих плодів створити дивну ікру і ситний і
Що можна приготувати з фізалісу – рецепти
Часто господині, виростивши на ділянці фізаліс, не знають, що з нього далі робити. Тому пропонуємо скористатися нашими рекомендаціями і створити з
Фізаліс на зиму – рецепти приготування
Незважаючи на те, що фізаліс недостатньо популярний на наших теренах, з нього роблять чудові страви і навіть заготовляють пару баночок про запас.
Варення з овочевого фізалісу
Якщо ви думаєте, що фізаліс овочевий згодиться лише для маринування або соління, то сильно помиляєтеся. З цих химерних плодів виходить чудове
Варення з фізалісу на зиму
Незрівнянним варення з фізалісу виходить і сама по собі, але ми все-таки пропонуємо урізноманітнити простакуватий смак додаванням інших компонентів,
Варення з фізалісу
Фізаліс ще не досить поширений в наших краях, а рецептів з його участю вже досить багато. Сьогодні поговоримо, як зробити чудове варення на основі