Що можна приготувати з фізалісу – рецепти
Фізаліс – цікава ягода, з якої виходять смачні ласощі. Рецепти того, що можна приготувати з фізалісу, читайте нижче.
Інгредієнти:
фізаліс – 500 г;
лавровий лист – 1 шт.;
бутони гвоздики – 3 шт.;
сіль поварена не йодована – 50 г;
очищена вода – 1 літр;
оцет – 10 мл;
цукор – 100 г;
гіркий перець.
Приготування
Вимитий і очищений фізаліс щільно укладаємо в банки, кладемо гвоздику, лавровий лист і трохи гіркого перцю. Заливаємо все це маринадом, приготованим з води, цукру і солі. Потім вливаємо оцет. Поміщаємо баночки в каструлю з водою і стерилізуємо близько півгодини і закатуємо.
Інгредієнти:
фізаліс – 1 кг;
пісок цукровий – 13 кг;
вода – 200 мл;
корінь імбиру – 20 р.
Приготування
Плоди фізалісу спочатку чистимо, обдаємо окропом, обсушуємо і наколюємо виделкою. Імбир очищаємо, ріжемо тоненькими шматочками, заливаємо окропом, близько хвилини проварюємо, невеликими порціями всипаємо цукровий пісок і готуємо сироп. Потім знімаємо його з вогню, додаємо фізаліс, витримуємо близько години, а потім варимо на малому вогні близько години, доки плоди не стануть прозорими. Гаряче варення розподіляємо по баночках і закатуємо.
Рецепт моченого фізалісу
Інгредієнти:
фізаліс;
вода – 1 літр;
сіль – 10 г;
цукор – 40 р.
Приготування
Плоди фізалісу чистимо від оболонки, наповнюємо їм підготовлені банки і заливаємо розсолом, звареним з води з додаванням цукру і солі. Зверху ставимо гніт. Днів через 10 перевіряємо розсіл на смак. Якщо він кислий, то це означає, що бродіння пройшло добре. Гніт прибираємо, банки закриваємо кришками і зберігати при температурі 6-8 градусів.
Інгредієнти:
фізаліс – 500 г;
питна вода – 200 мл;
паличка кориці – 1 шт.;
лимон – чверть;
цукор – 400 р.
Приготування
Фізаліс чистимо і промиваємо. Фізаліс суничний без липкого покриття, тому досить легко миється. Потім його добре обсушуємо. Тепер кожну ягоду проколюємо за допомогою зубочистки. Це робимо, щоб вони краще просочилися сиропом. Для його приготування в посуд всипаємо цукор, вливаємо воду і починаємо прогрівати. Коли цукор повністю розчиниться, кладемо корицю та нарізаний шматочками лимон. Прогріваємо суміш до кипіння, проварюємо близько 15 хвилин. Після цього закладаємо фізаліс і, помішуючи, даємо закипіти. Потім вогонь робимо менше і варимо варення близько 20 хвилин. Вогонь вимикаємо. Посуд накриваємо кришкою і остуджуємо. На цьому етапі паличку кориці витягуємо. На наступний день варення знову проварюємо хвилин 20 знову відставляємо і через добу повторюємо ще раз. Після цього розподіляємо його по банках і укупориваем.
Що приготувати з овочевого фізалісу на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Вимитий і очищений фізаліс щільно укладаємо в банки, кладемо гвоздику, лавровий лист і трохи гіркого перцю. Заливаємо все це маринадом, приготованим з води, цукру і солі. Потім вливаємо оцет. Поміщаємо баночки в каструлю з водою і стерилізуємо близько півгодини і закатуємо.
Як приготувати варення з фізалісу?
Інгредієнти:
Приготування
Плоди фізалісу спочатку чистимо, обдаємо окропом, обсушуємо і наколюємо виделкою. Імбир очищаємо, ріжемо тоненькими шматочками, заливаємо окропом, близько хвилини проварюємо, невеликими порціями всипаємо цукровий пісок і готуємо сироп. Потім знімаємо його з вогню, додаємо фізаліс, витримуємо близько години, а потім варимо на малому вогні близько години, доки плоди не стануть прозорими. Гаряче варення розподіляємо по баночках і закатуємо.
Рецепт моченого фізалісу
Інгредієнти:
Приготування
Плоди фізалісу чистимо від оболонки, наповнюємо їм підготовлені банки і заливаємо розсолом, звареним з води з додаванням цукру і солі. Зверху ставимо гніт. Днів через 10 перевіряємо розсіл на смак. Якщо він кислий, то це означає, що бродіння пройшло добре. Гніт прибираємо, банки закриваємо кришками і зберігати при температурі 6-8 градусів.
Що можна приготувати з суничного фізалісу?
Інгредієнти:
Приготування
Фізаліс чистимо і промиваємо. Фізаліс суничний без липкого покриття, тому досить легко миється. Потім його добре обсушуємо. Тепер кожну ягоду проколюємо за допомогою зубочистки. Це робимо, щоб вони краще просочилися сиропом. Для його приготування в посуд всипаємо цукор, вливаємо воду і починаємо прогрівати. Коли цукор повністю розчиниться, кладемо корицю та нарізаний шматочками лимон. Прогріваємо суміш до кипіння, проварюємо близько 15 хвилин. Після цього закладаємо фізаліс і, помішуючи, даємо закипіти. Потім вогонь робимо менше і варимо варення близько 20 хвилин. Вогонь вимикаємо. Посуд накриваємо кришкою і остуджуємо. На цьому етапі паличку кориці витягуємо. На наступний день варення знову проварюємо хвилин 20 знову відставляємо і через добу повторюємо ще раз. Після цього розподіляємо його по банках і укупориваем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фізаліс на зиму – рецепти приготування
Незважаючи на те, що фізаліс недостатньо популярний на наших теренах, з нього роблять чудові страви і навіть заготовляють пару баночок про запас.
Маринований фізаліс
Якщо у вашому розпорядженні є невелика кількість фізалісу, скористайтеся можливістю замаринувати його. Далі підкажемо пару цікавих способів заготівлі
Фізаліс на зиму
З не особливо популярного в наших краях фізалісу можна готовити безліч різноманітних блюд або закруток. Далі підкажемо, як з цих чудових плодів
Варення з фізалісу і лимона
Обов'язково заготуйте баночку цього незвичайного ласощі. Варення з фізалісу має чудовий незабутній смак, який у даному рецепті пропонуємо доповнити
Варення з овочевого фізалісу
Якщо ви думаєте, що фізаліс овочевий згодиться лише для маринування або соління, то сильно помиляєтеся. З цих химерних плодів виходить чудове
Фізаліс овочевий – рецепти приготування
Враховуючи, що фізаліс рідкісний гість у звичному меню, існує безліч рецептів з його участю. Далі докладно опишемо, як створити з цих химерних овочів