Фізаліс овочевий – рецепти приготування
У цій статті описані цікаві рецепти приготування незвичайного, але дуже цікавого на смак овочевого фізалісу і рекомендуємо ними скористатися.
Інгредієнти:
фізаліс овочевий – 750 г;
зірочки анісу – 3 шт.;
зерна коріандру – 15 ч. ложки;
запашний перець – 6 шт.;
питна вода – 700 мл;
цукор, сіль – по 1 десертній ложці;
винний оцет – 4 ст. ложки.
Приготування
За ошпаренным окропом скляних баночках, обсягом не більше 05 літра, розподіляємо по зірочці анісу, кілька горошин запашного перцю і по 05 чайної ложки зерен коріандру. Простір, що залишився в ємностях заповнюємо начисто вимитим овочевим физалисом і повністю заливаємо його закипевшим на плиті розсолом з кухонної солі, цукру й винного оцту. Далі баночки відправляємо стерилізуватися на плиту протягом 14-15 хвилин, після чого укупориваем їх прокип'яченими кришками. До ранку ховаємо наш маринований овоч під теплий плед.
Інгредієнти:
фізаліс овочевий – 800 г;
цукровий пісок – 900 г;
чиста вода – 400 мл
Приготування
Чисті, висушені плоди стиглого фізалісу ділимо на 4 часточки і складаємо в металеву миску. Засипаємо овоч половиною цукрового піску і даємо постояти йому в такому вигляді близько години. З другої половини цукру і чистої води варимо близько солодкий сироп. Гарячим вливаємо його в миску з варенням і виставляємо на конфорку. Варимо ласощі протягом 15 хвилин, а потім розкладаємо по прожареним в духовці банкам і укупориваем їх.
Інгредієнти:
фізаліс (овочевий) – 600 г;
дрібний цукор – 600 г;
лимонний сік – 30 мл;
питна вода – 250 мл
Приготування
Фізаліс обдаємо окропом, потім переміщаємо його в металеву ємність. З дрібного цукру, питної води та свіжого лимонного соку варимо солодкий сироп. Переливаємо його до физалису, який відразу ж виставляємо на конфорку і варимо не менше 15 хвилин. Потім відкидаємо варення на друшляк і коли з плодів стече сироп, розкладаємо овоч по листу і відправляємо його в духову шафу. При температурі не більше 40 градусів висушуємо наші смачні цукати протягом 10-11 годин.
Інгредієнти:
фізаліс овочевий – 700 г;
цибуля – 300 г;
морква – 300 г;
цукор, сіль – по 2/3 ст. ложки;
соняшникова олія – 90 мл
Приготування
Очищені овочі подрібнюємо зручним способом. Окремо трохи обсмажуємо їх на тефлоновій сковороді, а потім з'єднуємо всі в одній каструлі. Додаємо цукровий пісок з кухонною сіллю і тушкуємо ікру близько 25 хвилин. Розподіляємо її по правильно підготовленим скляних ємностей і герметично укупориваем їх.
Як маринувати фізаліс овочевий – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
За ошпаренным окропом скляних баночках, обсягом не більше 05 літра, розподіляємо по зірочці анісу, кілька горошин запашного перцю і по 05 чайної ложки зерен коріандру. Простір, що залишився в ємностях заповнюємо начисто вимитим овочевим физалисом і повністю заливаємо його закипевшим на плиті розсолом з кухонної солі, цукру й винного оцту. Далі баночки відправляємо стерилізуватися на плиту протягом 14-15 хвилин, після чого укупориваем їх прокип'яченими кришками. До ранку ховаємо наш маринований овоч під теплий плед.
Варення з овочевого фізалісу – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Чисті, висушені плоди стиглого фізалісу ділимо на 4 часточки і складаємо в металеву миску. Засипаємо овоч половиною цукрового піску і даємо постояти йому в такому вигляді близько години. З другої половини цукру і чистої води варимо близько солодкий сироп. Гарячим вливаємо його в миску з варенням і виставляємо на конфорку. Варимо ласощі протягом 15 хвилин, а потім розкладаємо по прожареним в духовці банкам і укупориваем їх.
Цукати з овочевого фізалісу
Інгредієнти:
Приготування
Фізаліс обдаємо окропом, потім переміщаємо його в металеву ємність. З дрібного цукру, питної води та свіжого лимонного соку варимо солодкий сироп. Переливаємо його до физалису, який відразу ж виставляємо на конфорку і варимо не менше 15 хвилин. Потім відкидаємо варення на друшляк і коли з плодів стече сироп, розкладаємо овоч по листу і відправляємо його в духову шафу. При температурі не більше 40 градусів висушуємо наші смачні цукати протягом 10-11 годин.
Ікра з овочевого фізалісу
Інгредієнти:
Приготування
Очищені овочі подрібнюємо зручним способом. Окремо трохи обсмажуємо їх на тефлоновій сковороді, а потім з'єднуємо всі в одній каструлі. Додаємо цукровий пісок з кухонною сіллю і тушкуємо ікру близько 25 хвилин. Розподіляємо її по правильно підготовленим скляних ємностей і герметично укупориваем їх.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати з фізалісу?
Рецептів з фізалісу досить багато, але далі ми зупинимося лише на найбільш цікавих. Розповімо, як з овочевих плодів створити дивну ікру і ситний і
Що можна приготувати з фізалісу – рецепти
Часто господині, виростивши на ділянці фізаліс, не знають, що з нього далі робити. Тому пропонуємо скористатися нашими рекомендаціями і створити з
Фізаліс на зиму – рецепти приготування
Незважаючи на те, що фізаліс недостатньо популярний на наших теренах, з нього роблять чудові страви і навіть заготовляють пару баночок про запас.
Маринований фізаліс
Якщо у вашому розпорядженні є невелика кількість фізалісу, скористайтеся можливістю замаринувати його. Далі підкажемо пару цікавих способів заготівлі
Фізаліс на зиму
З не особливо популярного в наших краях фізалісу можна готовити безліч різноманітних блюд або закруток. Далі підкажемо, як з цих чудових плодів
Варення з овочевого фізалісу
Якщо ви думаєте, що фізаліс овочевий згодиться лише для маринування або соління, то сильно помиляєтеся. З цих химерних плодів виходить чудове