У цій статті описані цікаві рецепти приготування незвичайного, але дуже цікавого на смак овочевого фізалісу і рекомендуємо ними скористатися.
Як маринувати фізаліс овочевий – рецепт
Інгредієнти: фізаліс овочевий – 750 г; зірочки анісу – 3 шт.; зерна коріандру – 15 ч. ложки; запашний перець – 6 шт.; питна вода – 700 мл; цукор, сіль – по 1 десертній ложці; винний оцет – 4 ст. ложки. Приготування За ошпаренным окропом скляних баночках, обсягом не більше 05 літра, розподіляємо по зірочці анісу, кілька горошин запашного перцю і по 05 чайної ложки зерен коріандру. Простір, що залишився в ємностях заповнюємо начисто вимитим овочевим физалисом і повністю заливаємо його закипевшим на плиті розсолом з кухонної солі, цукру й винного оцту. Далі баночки відправляємо стерилізуватися на плиту протягом 14-15 хвилин, після чого укупориваем їх прокип'яченими кришками. До ранку ховаємо наш маринований овоч під теплий плед.
Варення з овочевого фізалісу – рецепт
Інгредієнти: фізаліс овочевий – 800 г; цукровий пісок – 900 г; чиста вода – 400 мл Приготування Чисті, висушені плоди стиглого фізалісу ділимо на 4 часточки і складаємо в металеву миску. Засипаємо овоч половиною цукрового піску і даємо постояти йому в такому вигляді близько години. З другої половини цукру і чистої води варимо близько солодкий сироп. Гарячим вливаємо його в миску з варенням і виставляємо на конфорку. Варимо ласощі протягом 15 хвилин, а потім розкладаємо по прожареним в духовці банкам і укупориваем їх.
Цукати з овочевого фізалісу
Інгредієнти: фізаліс (овочевий) – 600 г; дрібний цукор – 600 г; лимонний сік – 30 мл; питна вода – 250 мл Приготування Фізаліс обдаємо окропом, потім переміщаємо його в металеву ємність. З дрібного цукру, питної води та свіжого лимонного соку варимо солодкий сироп. Переливаємо його до физалису, який відразу ж виставляємо на конфорку і варимо не менше 15 хвилин. Потім відкидаємо варення на друшляк і коли з плодів стече сироп, розкладаємо овоч по листу і відправляємо його в духову шафу. При температурі не більше 40 градусів висушуємо наші смачні цукати протягом 10-11 годин.
Ікра з овочевого фізалісу
Інгредієнти: фізаліс овочевий – 700 г; цибуля – 300 г; морква – 300 г; цукор, сіль – по 2/3 ст. ложки; соняшникова олія – 90 мл Приготування Очищені овочі подрібнюємо зручним способом. Окремо трохи обсмажуємо їх на тефлоновій сковороді, а потім з'єднуємо всі в одній каструлі. Додаємо цукровий пісок з кухонною сіллю і тушкуємо ікру близько 25 хвилин. Розподіляємо її по правильно підготовленим скляних ємностей і герметично укупориваем їх.