Вернуться назад Распечатать

Фізаліс овочевий – рецепти приготування

Фізаліс овочевий – рецепти приготування
У цій статті описані цікаві рецепти приготування незвичайного, але дуже цікавого на смак овочевого фізалісу і рекомендуємо ними скористатися.

Як маринувати фізаліс овочевий – рецепт

Фізаліс овочевий – рецепти приготування

Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 750 г;

  • зірочки анісу – 3 шт.;

  • зерна коріандру – 15 ч. ложки;

  • запашний перець – 6 шт.;

  • питна вода – 700 мл;

  • цукор, сіль – по 1 десертній ложці;

  • винний оцет – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    За ошпаренным окропом скляних баночках, обсягом не більше 05 літра, розподіляємо по зірочці анісу, кілька горошин запашного перцю і по 05 чайної ложки зерен коріандру. Простір, що залишився в ємностях заповнюємо начисто вимитим овочевим физалисом і повністю заливаємо його закипевшим на плиті розсолом з кухонної солі, цукру й винного оцту. Далі баночки відправляємо стерилізуватися на плиту протягом 14-15 хвилин, після чого укупориваем їх прокип'яченими кришками. До ранку ховаємо наш маринований овоч під теплий плед.

    Варення з овочевого фізалісу – рецепт

    Фізаліс овочевий – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 800 г;

  • цукровий пісок – 900 г;

  • чиста вода – 400 мл


  • Приготування
    Чисті, висушені плоди стиглого фізалісу ділимо на 4 часточки і складаємо в металеву миску. Засипаємо овоч половиною цукрового піску і даємо постояти йому в такому вигляді близько години. З другої половини цукру і чистої води варимо близько солодкий сироп. Гарячим вливаємо його в миску з варенням і виставляємо на конфорку. Варимо ласощі протягом 15 хвилин, а потім розкладаємо по прожареним в духовці банкам і укупориваем їх.

    Цукати з овочевого фізалісу

    Фізаліс овочевий – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • фізаліс (овочевий) – 600 г;

  • дрібний цукор – 600 г;

  • лимонний сік – 30 мл;

  • питна вода – 250 мл


  • Приготування
    Фізаліс обдаємо окропом, потім переміщаємо його в металеву ємність. З дрібного цукру, питної води та свіжого лимонного соку варимо солодкий сироп. Переливаємо його до физалису, який відразу ж виставляємо на конфорку і варимо не менше 15 хвилин. Потім відкидаємо варення на друшляк і коли з плодів стече сироп, розкладаємо овоч по листу і відправляємо його в духову шафу. При температурі не більше 40 градусів висушуємо наші смачні цукати протягом 10-11 годин.

    Ікра з овочевого фізалісу

    Фізаліс овочевий – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 700 г;

  • цибуля – 300 г;

  • морква – 300 г;

  • цукор, сіль – по 2/3 ст. ложки;

  • соняшникова олія – 90 мл


  • Приготування
    Очищені овочі подрібнюємо зручним способом. Окремо трохи обсмажуємо їх на тефлоновій сковороді, а потім з'єднуємо всі в одній каструлі. Додаємо цукровий пісок з кухонною сіллю і тушкуємо ікру близько 25 хвилин. Розподіляємо її по правильно підготовленим скляних ємностей і герметично укупориваем їх.