» » Що приготувати з фізалісу?

Що приготувати з фізалісу?

Що приготувати з фізалісу?
Для тих, хто знаходиться в пошуку рецептів страв з фізалісу, ми розповімо, що можна приготувати з цих плодів на зиму і кілька запропонуємо варіантів смачних і апетитних заготовок.

Що приготувати на зиму з плодів овочевого фізалісу?


Найбільш популярним у наших краях є фізаліс овочевий. З нього виходять дивовижні самостійні страви або закуски.
Ікра з овочевого фізалісу
Що приготувати з фізалісу?

Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 990 м;

  • цибуля – 490 г;

  • морква – 490 г;

  • зубки часникові великі – 3 шт.;

  • зелені гілочки кропу і петрушки – середнього розміру пучок;

  • цукор-пісок – 30 г;

  • сіль не йодована кухонна – 25 г;

  • оцет яблучний – 25 мл;

  • перець чорний свіжозмелену – щіпка;

  • соняшникова олія без аромату – 230 мл


  • Приготування
    Для приготування ікри вибираємо тільки стиглий фізаліс овочевий, позбавляємо його від «чохлів», споліскуємо ретельно, а потім витримуємо в киплячій воді пару-трійку хвилин. Далі шаткуємо бланшований фізаліс довільними шматочками і обсмажуємо до м'якості з невеликою кількістю соняшникової олії.
    Очищений і нарізаний лук і перетерту моркву теж пасеруємо протягом десяти хвилин, після чого змішуємо з обсмаженою физалисом і пробиваємо до стану пюре в блендері або пропускаємо через м'ясорубку.
    Тепер присмачую овочеву масу за смаком сіллю, цукровим піском і перчиком, додаємо подрібнений часник і дрібненько нарізану свіжу зелень і тушкуємо після закипання на помірному вогні до випаровування зайвої вологи.
    У завершенні вмішуємо в ікру оцет, розфасовуємо її за стерильною тарі , яку тут же укупориваем стерильними кришками і залишаємо під «шубою» для природної стерилізації.
    Салат з фізалісу
    Що приготувати з фізалісу?

    Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 440 г;

  • огірки свіжі – 440 г;

  • цибуля – 220 г;

  • морква – 220 г;

  • головка часникова велика – 1 шт.;

  • зелені гілочки кропу і петрушки – середнього розміру пучок;

  • цукор-пісок – 45 г;

  • йодована сіль не велика – 20 г;

  • оцет яблучний – 45 мл;

  • перець чорний (горошком) – 12 шт.


  • Приготування
    Зробити заготовку з овочевого фізалісу у вигляді салату надзвичайно просто. Для цього підготовлені бланшовані і розрізані на часточки плоди фізалісу змішуємо в підходящої посудині з гуртками огірків і моркви. Додаємо при цьому також кільця цибулі, пластини часнику, подрібнену зелень і присмачую салат цукром, сіллю і перчиком. Після того як компоненти пустять сік (хвилин через тридцять), ставимо посудину з салатом на плиту, проварюємо після закипання десять хвилин, вливаємо оцет і розфасовуємо салат по стерильним баночках. Перевернувши закупорені ємності дном догори, закутуємо їх грунтовно і залишаємо в такому вигляді стерилізуватися і повільно остигати.

    Що можна приготувати з суничного фізалісу?


    Фізаліс суничний має приємний ягідний аромат і в кращому вигляді підходить для приготування солодких заготовок, таких як варення.
    Як приготувати варення з суничного фізалісу – рецепт
    Що приготувати з фізалісу?

    Інгредієнти:

  • фізаліс суничний – 950 г;

  • цукор-пісок – 850 г;

  • вода очищена – 140 мл;

  • лимони – 80 г;

  • кориця (паличка) – 1 шт.


  • Приготування
    Фізаліс суничний дрібніше овочевого і вимагатиме більше часу для очищення його від «чехликов». Витрачений на це час компенсується швидким миттям. Адже плоди цього сорту не мають липкого нальоту, що значною мірою полегшує їх підготовку на даному етапі.
    Кожен плід фізалісу проколюємо зубочисткою. На плиту ставимо ємність з водою, в яку кидаємо гуртки лимона (без кісточок) і паличку кориці. Прогріваємо вміст до кипіння, додаємо цукровий пісок, даємо йому розчинитися, і закладаємо підготовлений фізаліс. Даємо заготівлі закипіти, проварюємо п'ять хвилин, і знімаємо з вогню, видаливши паличку кориці. Після охолодження повторюємо нагрівання і кип'ятимо компоненти варення двадцять хвилин. Знову даємо ласощів охолонути і ще раз проварюємо хвилин двадцять. Повторюємо остигання і кип'ятіння до отримання бажаної густоти заготовки, після чого розливаємо кипляче ароматне варення за стерильною тарі і герметично її укупориваем. Після поступового охолодження посудин під «шубою» переміщаємо їх в комору для зберігання.
    Додав: admin | 18-11-2016, 22:43
    Переглядів: 81