Фізаліс на зиму
Різноманітність рецептів приготування цих плодів ще не особливо велика. Тому, так як на носі зима, ми пропонуємо вам зробити заготовки з чудового овочевого фізалісу, тим самим ви зможете розширити асортимент своєї консервації.
Інгредієнти:
плоди овочевого фізалісу – 12 кг;
дрібний білий цукор – 900 г;
чиста вода – 450 мл
Приготування
Вимиті, висушені плоди стиглого овочевого фізалісу нарізаємо на 4-5 часточок і поміщаємо їх у металеву ємність. Пересипаємо часточки половиною цукру і залишаємо фізаліс в такому вигляді на годину. З останків цукру і води, протягом 6 хвилин, варимо звичайний солодкий сироп. Заливаємо їм плоди в мисці і відправляємо ємність на конфорку. Варимо дуже смачне варення на газовій плиті близько 15 хвилин, а далі розкладаємо його ретельно прожареним в духовій шафі банкам і надійно укупориваем їх.
Інгредієнти:
фізаліс овочевий – 950 г;
бутони гвоздики – 6 шт.;
лист хрону – 1 шт.;
палички кориці – 2 шт.;
питна вода – 900 мл;
сіль, цукор – по 1 ст. ложці;
оцет – 5 ст. ложок.
Приготування
По тричі ошпаренным крутим окропом банкам, об'ємом 07 літра, викладаємо по паличці ароматною кориці, по 3 бутона гвоздики і по парі нарізаних шматочків листків хрону.
Решта простір в скляних ємностях заповнюємо ретельно вимитим физалисом і до крайньої межі горлечка заливаємо його щойно знятим з плити розсолом з дрібної солі, цукру та оцту. Відправляємо фізаліс для стерилізації на газову плиту і спостерігаємо за цим процесом протягом 15 хвилин. Далі укупориваем всі ємності прокип'яченими кришками і ховаємо їх під товстий плед до ранку.
Інгредієнти:
стиглий фізаліс овочевий – 800 г;
огірки – 450 г;
цибуля – 300 г;
запашний перець – 6 шт.;
лист лавра – 4 шт.;
вода – 1 л.;
цукор, сіль – по 1 десертній ложці.
Приготування
Всі очищені овочі нарізаємо півкільцями. За підготовленим належним чином літровим ємкостей розподіляємо горошини запашного перцю і листя лавра. Далі першим шаром розкладаємо по банках цибуля, за ним фізаліс овочевий і вже зверху розподіляємо огірки. В хорошу воду додаємо цукор і, звичайно ж, сіль. Довівши наш розсіл до стадії закипання варимо його на мить і відразу ж заливаємо їм салат. Піддаємо його процесу стерилізації в ємностях з водою і, через 18-20 хвилин герметично закатуємо всі банки бляшаними кришками.
Інгредієнти:
фізаліс – 450 г;
дрібний цукор – 220 г;
питна вода – 28 л.
Приготування
Фізаліс ошпарюємо окропом, а потім переміщуємо овоч оброблену 3-х літрову банку. Заливаємо все плоди окропом, а через півгодини зливаємо вже добре охолоджену воду і, всипати в неї дрібний цукор відправляємо знову на конфорку. Солодкий сироп вливаємо назад в скляну банку і швиденько скачуємо її. Приблизно на 20 годин ставимо компот під ватну ковдру.
Як варити варення з фізалісу на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті, висушені плоди стиглого овочевого фізалісу нарізаємо на 4-5 часточок і поміщаємо їх у металеву ємність. Пересипаємо часточки половиною цукру і залишаємо фізаліс в такому вигляді на годину. З останків цукру і води, протягом 6 хвилин, варимо звичайний солодкий сироп. Заливаємо їм плоди в мисці і відправляємо ємність на конфорку. Варимо дуже смачне варення на газовій плиті близько 15 хвилин, а далі розкладаємо його ретельно прожареним в духовій шафі банкам і надійно укупориваем їх.
Рецепт приготування маринованої фізалісу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
По тричі ошпаренным крутим окропом банкам, об'ємом 07 літра, викладаємо по паличці ароматною кориці, по 3 бутона гвоздики і по парі нарізаних шматочків листків хрону.
Решта простір в скляних ємностях заповнюємо ретельно вимитим физалисом і до крайньої межі горлечка заливаємо його щойно знятим з плити розсолом з дрібної солі, цукру та оцту. Відправляємо фізаліс для стерилізації на газову плиту і спостерігаємо за цим процесом протягом 15 хвилин. Далі укупориваем всі ємності прокип'яченими кришками і ховаємо їх під товстий плед до ранку.
Салат з овочевого фізалісу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Всі очищені овочі нарізаємо півкільцями. За підготовленим належним чином літровим ємкостей розподіляємо горошини запашного перцю і листя лавра. Далі першим шаром розкладаємо по банках цибуля, за ним фізаліс овочевий і вже зверху розподіляємо огірки. В хорошу воду додаємо цукор і, звичайно ж, сіль. Довівши наш розсіл до стадії закипання варимо його на мить і відразу ж заливаємо їм салат. Піддаємо його процесу стерилізації в ємностях з водою і, через 18-20 хвилин герметично закатуємо всі банки бляшаними кришками.
Компот з фізалісу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Фізаліс ошпарюємо окропом, а потім переміщуємо овоч оброблену 3-х літрову банку. Заливаємо все плоди окропом, а через півгодини зливаємо вже добре охолоджену воду і, всипати в неї дрібний цукор відправляємо знову на конфорку. Солодкий сироп вливаємо назад в скляну банку і швиденько скачуємо її. Приблизно на 20 годин ставимо компот під ватну ковдру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що можна приготувати з фізалісу – рецепти
Часто господині, виростивши на ділянці фізаліс, не знають, що з нього далі робити. Тому пропонуємо скористатися нашими рекомендаціями і створити з
Фізаліс на зиму – рецепти приготування
Незважаючи на те, що фізаліс недостатньо популярний на наших теренах, з нього роблять чудові страви і навіть заготовляють пару баночок про запас.
Маринований фізаліс
Якщо у вашому розпорядженні є невелика кількість фізалісу, скористайтеся можливістю замаринувати його. Далі підкажемо пару цікавих способів заготівлі
Фізаліс – рецепти
Дивлячись на загадкові парасольки фізалісу, що більше нагадують якісь інопланетні фрукти, не можна навіть уявити, що з нього можна приготувати звичні
Варення з овочевого фізалісу
Якщо ви думаєте, що фізаліс овочевий згодиться лише для маринування або соління, то сильно помиляєтеся. З цих химерних плодів виходить чудове
Фізаліс овочевий – рецепти приготування
Враховуючи, що фізаліс рідкісний гість у звичному меню, існує безліч рецептів з його участю. Далі докладно опишемо, як створити з цих химерних овочів