» » Фізаліс на зиму

Фізаліс на зиму

Фізаліс на зиму
Різноманітність рецептів приготування цих плодів ще не особливо велика. Тому, так як на носі зима, ми пропонуємо вам зробити заготовки з чудового овочевого фізалісу, тим самим ви зможете розширити асортимент своєї консервації.

Як варити варення з фізалісу на зиму?

Фізаліс на зиму

Інгредієнти:

  • плоди овочевого фізалісу – 12 кг;

  • дрібний білий цукор – 900 г;

  • чиста вода – 450 мл


  • Приготування
    Вимиті, висушені плоди стиглого овочевого фізалісу нарізаємо на 4-5 часточок і поміщаємо їх у металеву ємність. Пересипаємо часточки половиною цукру і залишаємо фізаліс в такому вигляді на годину. З останків цукру і води, протягом 6 хвилин, варимо звичайний солодкий сироп. Заливаємо їм плоди в мисці і відправляємо ємність на конфорку. Варимо дуже смачне варення на газовій плиті близько 15 хвилин, а далі розкладаємо його ретельно прожареним в духовій шафі банкам і надійно укупориваем їх.

    Рецепт приготування маринованої фізалісу на зиму

    Фізаліс на зиму

    Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 950 г;

  • бутони гвоздики – 6 шт.;

  • лист хрону – 1 шт.;

  • палички кориці – 2 шт.;

  • питна вода – 900 мл;

  • сіль, цукор – по 1 ст. ложці;

  • оцет – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    По тричі ошпаренным крутим окропом банкам, об'ємом 07 літра, викладаємо по паличці ароматною кориці, по 3 бутона гвоздики і по парі нарізаних шматочків листків хрону.
    Решта простір в скляних ємностях заповнюємо ретельно вимитим физалисом і до крайньої межі горлечка заливаємо його щойно знятим з плити розсолом з дрібної солі, цукру та оцту. Відправляємо фізаліс для стерилізації на газову плиту і спостерігаємо за цим процесом протягом 15 хвилин. Далі укупориваем всі ємності прокип'яченими кришками і ховаємо їх під товстий плед до ранку.

    Салат з овочевого фізалісу на зиму

    Фізаліс на зиму

    Інгредієнти:

  • стиглий фізаліс овочевий – 800 г;

  • огірки – 450 г;

  • цибуля – 300 г;

  • запашний перець – 6 шт.;

  • лист лавра – 4 шт.;

  • вода – 1 л.;

  • цукор, сіль – по 1 десертній ложці.


  • Приготування
    Всі очищені овочі нарізаємо півкільцями. За підготовленим належним чином літровим ємкостей розподіляємо горошини запашного перцю і листя лавра. Далі першим шаром розкладаємо по банках цибуля, за ним фізаліс овочевий і вже зверху розподіляємо огірки. В хорошу воду додаємо цукор і, звичайно ж, сіль. Довівши наш розсіл до стадії закипання варимо його на мить і відразу ж заливаємо їм салат. Піддаємо його процесу стерилізації в ємностях з водою і, через 18-20 хвилин герметично закатуємо всі банки бляшаними кришками.

    Компот з фізалісу на зиму

    Фізаліс на зиму

    Інгредієнти:

  • фізаліс – 450 г;

  • дрібний цукор – 220 г;

  • питна вода – 28 л.


  • Приготування
    Фізаліс ошпарюємо окропом, а потім переміщуємо овоч оброблену 3-х літрову банку. Заливаємо все плоди окропом, а через півгодини зливаємо вже добре охолоджену воду і, всипати в неї дрібний цукор відправляємо знову на конфорку. Солодкий сироп вливаємо назад в скляну банку і швиденько скачуємо її. Приблизно на 20 годин ставимо компот під ватну ковдру.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:33
    Переглядів: 82