Різноманітність рецептів приготування цих плодів ще не особливо велика. Тому, так як на носі зима, ми пропонуємо вам зробити заготовки з чудового овочевого фізалісу, тим самим ви зможете розширити асортимент своєї консервації.
Як варити варення з фізалісу на зиму?
Інгредієнти: плоди овочевого фізалісу – 12 кг; дрібний білий цукор – 900 г; чиста вода – 450 мл Приготування Вимиті, висушені плоди стиглого овочевого фізалісу нарізаємо на 4-5 часточок і поміщаємо їх у металеву ємність. Пересипаємо часточки половиною цукру і залишаємо фізаліс в такому вигляді на годину. З останків цукру і води, протягом 6 хвилин, варимо звичайний солодкий сироп. Заливаємо їм плоди в мисці і відправляємо ємність на конфорку. Варимо дуже смачне варення на газовій плиті близько 15 хвилин, а далі розкладаємо його ретельно прожареним в духовій шафі банкам і надійно укупориваем їх.
Рецепт приготування маринованої фізалісу на зиму
Інгредієнти: фізаліс овочевий – 950 г; бутони гвоздики – 6 шт.; лист хрону – 1 шт.; палички кориці – 2 шт.; питна вода – 900 мл; сіль, цукор – по 1 ст. ложці; оцет – 5 ст. ложок. Приготування По тричі ошпаренным крутим окропом банкам, об'ємом 07 літра, викладаємо по паличці ароматною кориці, по 3 бутона гвоздики і по парі нарізаних шматочків листків хрону.
Решта простір в скляних ємностях заповнюємо ретельно вимитим физалисом і до крайньої межі горлечка заливаємо його щойно знятим з плити розсолом з дрібної солі, цукру та оцту. Відправляємо фізаліс для стерилізації на газову плиту і спостерігаємо за цим процесом протягом 15 хвилин. Далі укупориваем всі ємності прокип'яченими кришками і ховаємо їх під товстий плед до ранку.
Салат з овочевого фізалісу на зиму
Інгредієнти: стиглий фізаліс овочевий – 800 г; огірки – 450 г; цибуля – 300 г; запашний перець – 6 шт.; лист лавра – 4 шт.; вода – 1 л.; цукор, сіль – по 1 десертній ложці. Приготування Всі очищені овочі нарізаємо півкільцями. За підготовленим належним чином літровим ємкостей розподіляємо горошини запашного перцю і листя лавра. Далі першим шаром розкладаємо по банках цибуля, за ним фізаліс овочевий і вже зверху розподіляємо огірки. В хорошу воду додаємо цукор і, звичайно ж, сіль. Довівши наш розсіл до стадії закипання варимо його на мить і відразу ж заливаємо їм салат. Піддаємо його процесу стерилізації в ємностях з водою і, через 18-20 хвилин герметично закатуємо всі банки бляшаними кришками.
Компот з фізалісу на зиму
Інгредієнти: фізаліс – 450 г; дрібний цукор – 220 г; питна вода – 28 л. Приготування Фізаліс ошпарюємо окропом, а потім переміщуємо овоч оброблену 3-х літрову банку. Заливаємо все плоди окропом, а через півгодини зливаємо вже добре охолоджену воду і, всипати в неї дрібний цукор відправляємо знову на конфорку. Солодкий сироп вливаємо назад в скляну банку і швиденько скачуємо її. Приблизно на 20 годин ставимо компот під ватну ковдру.