Варення з фізалісу на зиму
З фізалісу можна зробити масу смачних і корисних заготовок, серед яких особливе місце займають різні варіації варення з цих плодів. Далі ми запропонуємо пару рецептів приготування солодкого ласощі з фізалісу з додаванням гарбуза і яблук. Докладні рекомендації допоможуть вам впоратися із завданням і приготувати варення, яке неодмінно вас здивує і порадує відмінним смаком.
Інгредієнти:
фізаліс овочевий – 550 г;
гарбуз – 990 м;
цукор-пісок – 990 м;
очищена вода – 160 мл;
бутони гвоздики – 2 шт.;
імбир свіжий або сушений мелений – за смаком.
Приготування
Найчастіше варення варять з фізалісу ягідних сортів, які солодший і ароматніший. Але якщо у вас є тільки фізаліс овочевий, доповніть його м'якоттю гарбуза, а також додайте в ласощі трохи гвоздики й імбиру і його смак буде нітрохи не гірше, ніж у інших заготовок подібного роду.
Перш ніж використовувати фізаліс овочевий для приготування варення, його необхідно очистити від «чохлів», ретельно вимити і бланшувати в киплячій воді протягом двох-трьох хвилин. Термічна обробка обов'язкова, так як тільки завдяки їй можна остаточно позбутися залишків липкого нальоту, який характерний саме для фізалісу овочевих сортів. Готуємо як слід і м'якоть гарбуза. Овоч необхідно звільнити від насіння з волокнистої м'якоттю і очистити від жорсткої шкірки.
Фізаліс можна розрізати для приготування варення часточками або ж використовувати плоди цілком, тільки в цьому випадку їх необхідно буде проколоти наскрізь в декількох місцях зубочисткою. Гарбуз у будь-якому випадку доведеться нашаткувати. Розмір і форму скибочок визначаємо за бажанням і смаком.
З води і цукрового піску тепер варимо сироп цукровий і заливаємо їх скибочки гарбуза з физалисом, перемішавши компоненти попередньо між собою. Після того як заготівля охолоне і трохи настоїться, маємо її на вогні, даємо закипіти, проварюємо три-п'ять хвилин, а потім вимикаємо вогонь і залишаємо варення до охолодження. Повторюємо варіння і охолодження до отримання бажаної густоти готового варення і гарячим розфасовуємо ласощі по завчасно простерилизованным баночках. Укупорив ємності, розташовуємо їх під «шубою» і даємо повільно охолонути.
Інгредієнти:
сливовий фізаліс – 560 г;
яблука – 560 г;
цукор-пісок – 980 р;
вода очищена – 140 мл;
кориця (мелена або паличка) за бажанням – за смаком.
Приготування
В даному випадку варення ми будемо готувати з сливового фізалісу і доповнимо його заготівлі яблучками, які додадуть ласощів відсутню кислинку і облагородять його смак.
Очищені від «чохлів» плоди замочуємо для початку на пару годин у воді, після чого проколюємо кожен примірник зубочисткою, змішуємо з яблуками, які попередньо очищаємо і нарізаємо кубиками або часточками і заливаємо гарячим цукровим сиропом. Для його приготування з'єднуємо в каструлі цукровий пісок і воду і проварюємо хвилин десять.
Витримуємо фізаліс з яблуками в сиропі три години, а потім ставимо ємність на конфорки плити, доводимо вміст до кипіння і проварюємо при ледь помітному кипінні протягом п'яти хвилин. Даємо ласощів повністю охолонути, і знову нагріваємо і кип'ятимо його п'ять хвилин. Повторюємо процедуру кипіння і охолодження до отримання бажаної густоти заготовки, після чого розфасовуємо її по стерильним баночках, укупориваем їх, перевертаємо догори дном і закутуємо грунтовно для самостерилизации і поступового охолодження.
Як зварити варення з зеленого овочевого фізалісу і гарбуза – рецепт приготування на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Найчастіше варення варять з фізалісу ягідних сортів, які солодший і ароматніший. Але якщо у вас є тільки фізаліс овочевий, доповніть його м'якоттю гарбуза, а також додайте в ласощі трохи гвоздики й імбиру і його смак буде нітрохи не гірше, ніж у інших заготовок подібного роду.
Перш ніж використовувати фізаліс овочевий для приготування варення, його необхідно очистити від «чохлів», ретельно вимити і бланшувати в киплячій воді протягом двох-трьох хвилин. Термічна обробка обов'язкова, так як тільки завдяки їй можна остаточно позбутися залишків липкого нальоту, який характерний саме для фізалісу овочевих сортів. Готуємо як слід і м'якоть гарбуза. Овоч необхідно звільнити від насіння з волокнистої м'якоттю і очистити від жорсткої шкірки.
Фізаліс можна розрізати для приготування варення часточками або ж використовувати плоди цілком, тільки в цьому випадку їх необхідно буде проколоти наскрізь в декількох місцях зубочисткою. Гарбуз у будь-якому випадку доведеться нашаткувати. Розмір і форму скибочок визначаємо за бажанням і смаком.
З води і цукрового піску тепер варимо сироп цукровий і заливаємо їх скибочки гарбуза з физалисом, перемішавши компоненти попередньо між собою. Після того як заготівля охолоне і трохи настоїться, маємо її на вогні, даємо закипіти, проварюємо три-п'ять хвилин, а потім вимикаємо вогонь і залишаємо варення до охолодження. Повторюємо варіння і охолодження до отримання бажаної густоти готового варення і гарячим розфасовуємо ласощі по завчасно простерилизованным баночках. Укупорив ємності, розташовуємо їх під «шубою» і даємо повільно охолонути.
Рецепт варення з сливового фізалісу на зиму з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку варення ми будемо готувати з сливового фізалісу і доповнимо його заготівлі яблучками, які додадуть ласощів відсутню кислинку і облагородять його смак.
Очищені від «чохлів» плоди замочуємо для початку на пару годин у воді, після чого проколюємо кожен примірник зубочисткою, змішуємо з яблуками, які попередньо очищаємо і нарізаємо кубиками або часточками і заливаємо гарячим цукровим сиропом. Для його приготування з'єднуємо в каструлі цукровий пісок і воду і проварюємо хвилин десять.
Витримуємо фізаліс з яблуками в сиропі три години, а потім ставимо ємність на конфорки плити, доводимо вміст до кипіння і проварюємо при ледь помітному кипінні протягом п'яти хвилин. Даємо ласощів повністю охолонути, і знову нагріваємо і кип'ятимо його п'ять хвилин. Повторюємо процедуру кипіння і охолодження до отримання бажаної густоти заготовки, після чого розфасовуємо її по стерильним баночках, укупориваем їх, перевертаємо догори дном і закутуємо грунтовно для самостерилизации і поступового охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати з фізалісу?
Рецептів з фізалісу досить багато, але далі ми зупинимося лише на найбільш цікавих. Розповімо, як з овочевих плодів створити дивну ікру і ситний і
Що можна приготувати з фізалісу – рецепти
Часто господині, виростивши на ділянці фізаліс, не знають, що з нього далі робити. Тому пропонуємо скористатися нашими рекомендаціями і створити з
Фізаліс на зиму – рецепти приготування
Незважаючи на те, що фізаліс недостатньо популярний на наших теренах, з нього роблять чудові страви і навіть заготовляють пару баночок про запас.
Варення з фізалісу і лимона
Обов'язково заготуйте баночку цього незвичайного ласощі. Варення з фізалісу має чудовий незабутній смак, який у даному рецепті пропонуємо доповнити
Варення з овочевого фізалісу
Якщо ви думаєте, що фізаліс овочевий згодиться лише для маринування або соління, то сильно помиляєтеся. З цих химерних плодів виходить чудове
Варення з фізалісу
Фізаліс ще не досить поширений в наших краях, а рецептів з його участю вже досить багато. Сьогодні поговоримо, як зробити чудове варення на основі