Фізаліс – солодка ягода, привезена до нас з Америки. Зазвичай ми використовуємо її в якості прикраси десертів і коктейлів. А чи знаєте ви, що з фізалісу можна зварити неймовірно смачне варення? Давайте разом розберемося, як це зробити.
Варення з фізалісу з апельсином
Інгредієнти: фізаліс овочевий – 950 г; цукор-пісок – 950; апельсин – 1 шт.; кориця – за смаком. Приготування Фізаліс промиємо, опрацюємо, перекладемо в каструлю і засиплемо цукром. Дамо настоятися приблизно на добу, щоб ягода виділила сік. Потім поставимо варення на середній вогонь і доведемо до закипання. Періодично масу перемішати і знімемо утворюється пінку. Апельсин промиємо, обсушим і наріжемо невеликими кубиками разом з цедрою. Змішаємо цитрусові скибочки з остившім варенням і кинемо за бажанням корицю. Ретельно все розмішуєм і залишимо на добу. Потім знову доведемо варення до кипіння, остудимо і розіллємося ласощі по стерилізованим баночках. Туго закрутимо кришками і приберемо готове варення в льох на зберігання. Варення з овочевого фізалісу
Інгредієнти: фізаліс – 900 г; цукор – 1 кг; лимон – 130 г; апельсин – 220 г; свіжий імбир – шматочок; вода – 1 ст. Приготування Перед тим, як почати варити варення, фізаліс очистимо і ретельно промиємо. Далі кожен плід проколем зубочисткою у кількох місцях і опустити в гарячий цукровий сироп. Апельсини і лимон ошпарим окропом, витремо насухо і разрежем цитруси на часточки, видаляючи кісточки. Тепер перемелем в блендері разом з цедрою, додавши при цьому шматочок очищеного кореня імбиру. Викладемо цитрусову масу до физалису і проваримо все разом 5-7 хвилин. Далі посуд прикриємо кришкою і повністю остудимо вміст. Повторимо процедуру нагрівання і охолодження кілька разів, до отримання бажаної консистенції варення. Расфасуем ласощі по стерильним баночках, закупорим і будемо зберігаємо після охолодження в будь-якому прохолодному місці. Варення з фізалісу і лимона
Інгредієнти: фізаліс суничний – 540 г; цукор – 455 г; лимон – 1 шт.; вода – 75 мл; кориця – 05 палички. Приготування Фізаліс промиємо, опрацюємо і проколем кожну ягідку зубочисткою. Для приготування сиропу, наллємо в каструлю воду, всипаємо цукор і прогреем, помішуючи, до повного розчинення кристалів. Тепер додамо корицю і нарізаний кружечками лимон. Проваримо все разом хвилин 10 після чого всипаємо підготовлений фізаліс. Прокип'ятимо ласощі 20 хвилин, і вимкнемо вогонь. Акуратно виймаємо паличку кориці, прикриємо посуд кришкою і залишимо варення до повного охолодження. Повторимо цей процес ще кілька разів, після чого расфасуем гаряче ласощі по стерильним баночках, закупорим і після охолодження винесемо на зберігання в комору. Рецепт варення з фізалісу з яблуками
Інгредієнти: цукор – 3 кг; фізаліс стиглий – 2 кг; яблуко зелене – 1 кг; лимонна кислота – 05 ч. ложки. Приготування Фізаліс очистимо від сухих листочків, промиємо і обдадим окропом. Яблука теж вимиємо, разрежем на скибочки і видалимо серцевину. Наріжемо всі плоди дрібними шматочками і складемо в тазик. Засипаємо вміст цукром, перемішати дерев'яною ложкою і залишимо на кілька годин настоюватися, до виділення великої кількості соку. Далі проваримо ласощі на повільному вогні, помішуючи, до красивого золотистого відтінку. Готовність варення перевіримо наступним чином: капніть його на блюдечко, не розтікається – готово. В самому кінці кинемо щіпку лимонної кислоти і розіллємося по стерилізованим банкам. Закотимо кришками, укутаем і поставимо варення з фізалісу на зберігання в прохолодне і темне місце – підвал або комору.