Не знаєте, що приготувати з овочевого фізалісу на зиму? Ознайомтеся тоді з запропонованими нижче рецептами і поповніть свої запаси незвичайними, але смачними і апетитними заготовками.
Заготівля ікри з овочевого фізалісу на зиму
Інгредієнти: фізаліс овочевий – 19 кг; цибуля – 980 р; морква – 980 р; зубці часникові великі – 5-6 шт.; кріп і петрушка (зелень) – 1 великий збірний пучок; цукор-пісок – 55 г; йодована сіль не велика -55 г; оцет (9%) – 35 мл; чорний перець свежеперемолотый – 2 щіпки; олія соняшникова без запаху – 480 мл Приготування Стиглий фізаліс овочевий звільняємо від «чохлів», ретельно промиваємо в теплій воді і на дві хвилини опускаємо в киплячу воду для бланшування. Після цієї процедури охолоджені плоди нарізаємо шматочками і викладаємо на розігріту в сотейнику або глибокій сковороді соняшникова без аромату масло. Обсмажуємо овочеву масу до розм'якшення скибочок. Обсмажуємо також окремо в олії підготовлений заздалегідь очищений і нарізаний лук і перетерту через тертку моркву до м'якості.
Подрібнюємо обсмажені овочі в блендері або пропускаємо через м'ясорубку і викладаємо після цього в казан, сотейник або каструлю з товстим дном. Тепер підігріваємо при частому помішуванні компоненти ікри до кипіння і варимо до отримання бажаної текстури і часткового випаровування вологи.
Хвилин за п'ять до кінця варіння приправляємо заготівлю сіллю, цукром, вливаємо оцет, додаємо видавлені через прес або перетерті на тертці часникові зубки і закладаємо дрібненько нарізану свіжу зелень кропу і петрушки.
Далі також як інші подібного роду заготовки розфасовуємо готову ікру з сухим простерилизовапнным баночках, укупориваем їх кришками і ставимо догори дном під «шубу» для природної стерилізації та поступового охолодження.
Салат з овочевого фізалісу на зиму
Інгредієнти: фізаліс овочевий – 980 р; огірки свіжі – 980 р; цибуля – 480 м; морква – 480 м; часникові головки великі – 3-4 шт.; кріп і петрушка (зелень) – 1 великий збірний пучок; цукор-пісок – 105 г; йодована сіль не велика – 40 г; оцет виноградний або яблучний – 95 мл; чорний перець (горошини) – 12 шт. Приготування Фізаліс овочевий для салату готуємо спочатку точно також як і для ікри, очистивши плоди від «чохлів», помивши їх і витримавши їх в киплячій воді протягом двох хвилин. Тепер розрізаємо підготовлені примірники на часточки. Вимиті огірки і очищену моркву при тому шаткуємо гуртками, а цибулини нарізаємо кільцями. Рубаємо пластинами також і очищені часникові зубці. Змішуємо компоненти салату у великій мисці, додаємо сіль велику не йодовану, цукор, горошини перцю і вливаємо фруктовий оцет. Залишаємо овочі для відділення соку хвилин на п'ятнадцять, після чого маємо ємність на конфорки плити і варимо з моменту початку кипіння протягом десяти хвилин. Залишилося тільки розфасувати салатик з стерильним судинах, закатати їх провареними кришками і поставити під «шубу» до охолодження.
Аджика з овочевого фізалісу на зиму
Інгредієнти: фізаліс овочевий – 980 р; помідори – 980 р; цибуля – 480 м; перець болгарський – 380 г; часникові головки великі – 2 шт.; стручок перцю чилі – 1-2 шт. (за смаком); паста томатна – 120 г; цукор-пісок – 120 г; йодована сіль не велика – 40 г або по смаку; оцет фруктовий – 45 мл; чорний перець свежеперемолотый – 2 щіпки; олія соняшникова без запаху – 120 мл Приготування Очищений, вимитий і бланшований в окропі фізаліс нарізаємо дрібно і обсмажуємо трохи олії. Підрум'янюємо також окремо нарізану цибулю і болгарський перець. Тепер перекручуємо обсмажені компоненти, свіжі помідори і гострий перець через м'ясорубку, визначаємо масу в каструлю або сотейник і варимо при помішуванні протягом тридцяти хвилин. Тепер додаємо сіль, томатну пасту, цукровий пісок і варимо ще хвилин п'ятнадцять. У завершенні вливаємо оцет, додаємо подрібнений часник, даємо прокипіти ще п'ять хвилин і розфасовуємо за стерильною і сухій тарі. Укупорив ємності провареними кришками, розташовуємо їх догори дном під «шубою» і поступово даємо охолонути.