Вернуться назад Распечатать

Фізаліс овочевий на зиму – рецепти приготування

Фізаліс овочевий на зиму – рецепти приготування
Не знаєте, що приготувати з овочевого фізалісу на зиму? Ознайомтеся тоді з запропонованими нижче рецептами і поповніть свої запаси незвичайними, але смачними і апетитними заготовками.

Заготівля ікри з овочевого фізалісу на зиму

Фізаліс овочевий на зиму – рецепти приготування

Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 19 кг;

  • цибуля – 980 р;

  • морква – 980 р;

  • зубці часникові великі – 5-6 шт.;

  • кріп і петрушка (зелень) – 1 великий збірний пучок;

  • цукор-пісок – 55 г;

  • йодована сіль не велика -55 г;

  • оцет (9%) – 35 мл;

  • чорний перець свежеперемолотый – 2 щіпки;

  • олія соняшникова без запаху – 480 мл


  • Приготування
    Стиглий фізаліс овочевий звільняємо від «чохлів», ретельно промиваємо в теплій воді і на дві хвилини опускаємо в киплячу воду для бланшування. Після цієї процедури охолоджені плоди нарізаємо шматочками і викладаємо на розігріту в сотейнику або глибокій сковороді соняшникова без аромату масло. Обсмажуємо овочеву масу до розм'якшення скибочок. Обсмажуємо також окремо в олії підготовлений заздалегідь очищений і нарізаний лук і перетерту через тертку моркву до м'якості.
    Подрібнюємо обсмажені овочі в блендері або пропускаємо через м'ясорубку і викладаємо після цього в казан, сотейник або каструлю з товстим дном. Тепер підігріваємо при частому помішуванні компоненти ікри до кипіння і варимо до отримання бажаної текстури і часткового випаровування вологи.
    Хвилин за п'ять до кінця варіння приправляємо заготівлю сіллю, цукром, вливаємо оцет, додаємо видавлені через прес або перетерті на тертці часникові зубки і закладаємо дрібненько нарізану свіжу зелень кропу і петрушки.
    Далі також як інші подібного роду заготовки розфасовуємо готову ікру з сухим простерилизовапнным баночках, укупориваем їх кришками і ставимо догори дном під «шубу» для природної стерилізації та поступового охолодження.

    Салат з овочевого фізалісу на зиму

    Фізаліс овочевий на зиму – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 980 р;

  • огірки свіжі – 980 р;

  • цибуля – 480 м;

  • морква – 480 м;

  • часникові головки великі – 3-4 шт.;

  • кріп і петрушка (зелень) – 1 великий збірний пучок;

  • цукор-пісок – 105 г;

  • йодована сіль не велика – 40 г;

  • оцет виноградний або яблучний – 95 мл;

  • чорний перець (горошини) – 12 шт.


  • Приготування
    Фізаліс овочевий для салату готуємо спочатку точно також як і для ікри, очистивши плоди від «чохлів», помивши їх і витримавши їх в киплячій воді протягом двох хвилин. Тепер розрізаємо підготовлені примірники на часточки. Вимиті огірки і очищену моркву при тому шаткуємо гуртками, а цибулини нарізаємо кільцями. Рубаємо пластинами також і очищені часникові зубці. Змішуємо компоненти салату у великій мисці, додаємо сіль велику не йодовану, цукор, горошини перцю і вливаємо фруктовий оцет. Залишаємо овочі для відділення соку хвилин на п'ятнадцять, після чого маємо ємність на конфорки плити і варимо з моменту початку кипіння протягом десяти хвилин. Залишилося тільки розфасувати салатик з стерильним судинах, закатати їх провареними кришками і поставити під «шубу» до охолодження.

    Аджика з овочевого фізалісу на зиму

    Фізаліс овочевий на зиму – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий – 980 р;

  • помідори – 980 р;

  • цибуля – 480 м;

  • перець болгарський – 380 г;

  • часникові головки великі – 2 шт.;

  • стручок перцю чилі – 1-2 шт. (за смаком);

  • паста томатна – 120 г;

  • цукор-пісок – 120 г;

  • йодована сіль не велика – 40 г або по смаку;

  • оцет фруктовий – 45 мл;

  • чорний перець свежеперемолотый – 2 щіпки;

  • олія соняшникова без запаху – 120 мл


  • Приготування
    Очищений, вимитий і бланшований в окропі фізаліс нарізаємо дрібно і обсмажуємо трохи олії. Підрум'янюємо також окремо нарізану цибулю і болгарський перець. Тепер перекручуємо обсмажені компоненти, свіжі помідори і гострий перець через м'ясорубку, визначаємо масу в каструлю або сотейник і варимо при помішуванні протягом тридцяти хвилин. Тепер додаємо сіль, томатну пасту, цукровий пісок і варимо ще хвилин п'ятнадцять. У завершенні вливаємо оцет, додаємо подрібнений часник, даємо прокипіти ще п'ять хвилин і розфасовуємо за стерильною і сухій тарі. Укупорив ємності провареними кришками, розташовуємо їх догори дном під «шубою» і поступово даємо охолонути.