Маринований часник зубчиками на зиму
Із запропонованих нижче рецептів ви дізнаєтеся, як потрібно правильно маринувати часник на зиму зубчиками. Смак отриманої закуски вище всяких похвал і порадує навіть тих, хто не вживає цей продукт у свіжому вигляді.
Інгредієнти:
зубчики часнику – 600 г;
укропные парасольки – 2 шт.;
петрушка (зелень) – 1 середній пучок;
Для маринаду:
вода фільтрована – 1 л;
сіль кухонна велика не йодована – 15 ст. ложки;
білий цукор – 2 ст. ложки;
оцет (9%) – 55 мл;
середнього розміру листя лавра – 2 шт.;
духмяний перець (горошини) – 3 шт.;
чорний перець (горошини) – 5 шт.;
сушений чебрець – 1 ч. ложка;
бутони гвоздики – 2 шт.;
імбир мелений – 5 р.
Приготування
Спочатку очищаємо часникові зубці від лушпиння і споліскують їх прохолодною водою. Стежимо за тим, щоб в загальну масу не потрапили пошкоджені або зіпсовані екземпляри. Розкладаємо підготовлену сировину на рушник і даємо обсохнути.
Тим часом займемося підготовкою банок, помивши їх і простерилізований будь-яким зручним способом.
Тепер укладаємо на дно кожної укропные парасольки і гілочки петрушки, а зверху засипаємо зелень підготовленими обсушеними часниковими зубчиками, заповнюючи банки по плічка.
Для приготування маринаду ставимо каструлю з водою на плиту і прогріваємо до кипіння, додавши в процесі необхідну кількість солі і цукрового піску. Кидаємо в каструльку також лаврове листя, горошини запашного і чорного перчика, бутони гвоздики, а також всипаємо сушений чебрець і мелений імбир.
Після того як маринад прокипить зі спеціями пару хвилин, вливаємо в нього оцет, прогріваємо ще хвилину і відразу виливаємо в підготовлені банки з часниковими зубчиками.
Укупориваем ємності прокип'яченими протягом п'яти хвилин кришками, перевертаємо їх дном догори і грунтовно закутуємо теплою «шубою» для природної самостерилизации і повільного, поступового охолодження.
Не менш цікавий варіант заготовки маринованих часникових зубчиків з буряком. В даному випадку крім прекрасних смакових якостей ми отримаємо гарний зовнішній вигляд заготовки.
Інгредієнти:
зубчики часнику – 600 г;
буряк столовий червона – 350 г;
укропные парасольки – 2 шт.;
петрушка (зелень) – 1 середній пучок;
Для маринаду:
вода фільтрована – 1 л;
сіль кухонна велика не йодована – 1 ст. ложка;
білий цукор – 2 ст. ложки;
оцет (9%) – 55 мл;
середнього розміру листя лавра – 2 шт.;
духмяний перець (горошини) – 3 шт.;
чорний перець (горошини) – 5 шт.
Приготування
Очищену буряк можна просто нарізати скибочками й укласти в банки, чергуючи з часниковими зубками, так і використовувати тільки буряковий сік. В останньому випадку часник забарвлюється більш рівномірно і виходить максимально ефектним на вигляд, тому зупинимось більш детально саме на цьому варіанті.
Часникові зубчики очищаємо і бланшируем в киплячій воді пару хвилин, після чого відразу ж опускаємо їх на кілька секунд у крижану воду і даємо стекти і обсохнути.
Буряк чистимо, перетираємо на маленькій тертці, вливаємо до отриманої масі приблизно 1/3 склянки води, перемішуємо і віджимаємо за допомогою марлі сік.
У стерильні банки кладемо зелень і часникові зубці, а тим часом підігріваємо на плиті для маринаду воду. Всипаємо в неї сіль, цукор і додаємо горошини перчика і лаврушку.
Після закипання вливаємо в каструльку оцет і буряковий сік, даємо вмісту прокипіти кілька хвилин і тут же заливаємо буряковий маринад в ємності з часником. Укупориваем їх відразу ж стерильними кришечками, перевертаємо догори дном і також як і в попередньому випадку даємо під «шубою» повільно охолонути.
Часник маринований зубчиками на зиму – простий рецепт без стерилізації
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Маринований часник на зиму зубчиками з буряком
Не менш цікавий варіант заготовки маринованих часникових зубчиків з буряком. В даному випадку крім прекрасних смакових якостей ми отримаємо гарний зовнішній вигляд заготовки.
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований перець чилі на зиму
Для любителів гострих закусок ми зібрали прекрасні рецепти маринування перчика чилі. Далі підкажемо, як власноруч консервувати перці кількома
Маринований фізаліс
Якщо у вашому розпорядженні є невелика кількість фізалісу, скористайтеся можливістю замаринувати його. Далі підкажемо пару цікавих способів заготівлі
Маринований часник на зиму
Ця закуска здатна наповнити чудовим смаком безліч різноманітних страв. Спробуйте власноруч замаринувати часник. З цією складною завданням вам
Як маринувати підосичники в банках на зиму?
Грибний сезон у розпалі, пора подбати про запас цікавих рецептів консервування різноманітних дарів лісу. Взимку така закуска має особливий попит у
Мариновані томати на зиму
У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить
Як замаринувати часник?
Сама пікантна заготовка, яку можна зробити самостійно - це маринований часник. Цю неймовірну закуску можна використовувати різними способами,