» » Маринований часник зубчиками на зиму

Маринований часник зубчиками на зиму

Маринований часник зубчиками на зиму
Із запропонованих нижче рецептів ви дізнаєтеся, як потрібно правильно маринувати часник на зиму зубчиками. Смак отриманої закуски вище всяких похвал і порадує навіть тих, хто не вживає цей продукт у свіжому вигляді.

Часник маринований зубчиками на зиму – простий рецепт без стерилізації


Інгредієнти:

  • зубчики часнику – 600 г;

  • укропные парасольки – 2 шт.;

  • петрушка (зелень) – 1 середній пучок;


  • Для маринаду:

  • вода фільтрована – 1 л;

  • сіль кухонна велика не йодована – 15 ст. ложки;

  • білий цукор – 2 ст. ложки;

  • оцет (9%) – 55 мл;

  • середнього розміру листя лавра – 2 шт.;

  • духмяний перець (горошини) – 3 шт.;

  • чорний перець (горошини) – 5 шт.;

  • сушений чебрець – 1 ч. ложка;

  • бутони гвоздики – 2 шт.;

  • імбир мелений – 5 р.


  • Приготування

  • Спочатку очищаємо часникові зубці від лушпиння і споліскують їх прохолодною водою. Стежимо за тим, щоб в загальну масу не потрапили пошкоджені або зіпсовані екземпляри. Розкладаємо підготовлену сировину на рушник і даємо обсохнути.

  • Тим часом займемося підготовкою банок, помивши їх і простерилізований будь-яким зручним способом.

  • Тепер укладаємо на дно кожної укропные парасольки і гілочки петрушки, а зверху засипаємо зелень підготовленими обсушеними часниковими зубчиками, заповнюючи банки по плічка.

  • Для приготування маринаду ставимо каструлю з водою на плиту і прогріваємо до кипіння, додавши в процесі необхідну кількість солі і цукрового піску. Кидаємо в каструльку також лаврове листя, горошини запашного і чорного перчика, бутони гвоздики, а також всипаємо сушений чебрець і мелений імбир.

  • Після того як маринад прокипить зі спеціями пару хвилин, вливаємо в нього оцет, прогріваємо ще хвилину і відразу виливаємо в підготовлені банки з часниковими зубчиками.

  • Укупориваем ємності прокип'яченими протягом п'яти хвилин кришками, перевертаємо їх дном догори і грунтовно закутуємо теплою «шубою» для природної самостерилизации і повільного, поступового охолодження.


  • Маринований часник на зиму зубчиками з буряком


    Не менш цікавий варіант заготовки маринованих часникових зубчиків з буряком. В даному випадку крім прекрасних смакових якостей ми отримаємо гарний зовнішній вигляд заготовки.
    Інгредієнти:

  • зубчики часнику – 600 г;

  • буряк столовий червона – 350 г;

  • укропные парасольки – 2 шт.;

  • петрушка (зелень) – 1 середній пучок;


  • Для маринаду:

  • вода фільтрована – 1 л;

  • сіль кухонна велика не йодована – 1 ст. ложка;

  • білий цукор – 2 ст. ложки;

  • оцет (9%) – 55 мл;

  • середнього розміру листя лавра – 2 шт.;

  • духмяний перець (горошини) – 3 шт.;

  • чорний перець (горошини) – 5 шт.


  • Приготування

  • Очищену буряк можна просто нарізати скибочками й укласти в банки, чергуючи з часниковими зубками, так і використовувати тільки буряковий сік. В останньому випадку часник забарвлюється більш рівномірно і виходить максимально ефектним на вигляд, тому зупинимось більш детально саме на цьому варіанті.

  • Часникові зубчики очищаємо і бланшируем в киплячій воді пару хвилин, після чого відразу ж опускаємо їх на кілька секунд у крижану воду і даємо стекти і обсохнути.

  • Буряк чистимо, перетираємо на маленькій тертці, вливаємо до отриманої масі приблизно 1/3 склянки води, перемішуємо і віджимаємо за допомогою марлі сік.

  • У стерильні банки кладемо зелень і часникові зубці, а тим часом підігріваємо на плиті для маринаду воду. Всипаємо в неї сіль, цукор і додаємо горошини перчика і лаврушку.

  • Після закипання вливаємо в каструльку оцет і буряковий сік, даємо вмісту прокипіти кілька хвилин і тут же заливаємо буряковий маринад в ємності з часником. Укупориваем їх відразу ж стерильними кришечками, перевертаємо догори дном і також як і в попередньому випадку даємо під «шубою» повільно охолонути.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:24
    Переглядів: 55