Із запропонованих нижче рецептів ви дізнаєтеся, як потрібно правильно маринувати часник на зиму зубчиками. Смак отриманої закуски вище всяких похвал і порадує навіть тих, хто не вживає цей продукт у свіжому вигляді.
Часник маринований зубчиками на зиму – простий рецепт без стерилізації
Інгредієнти: зубчики часнику – 600 г; укропные парасольки – 2 шт.; петрушка (зелень) – 1 середній пучок; Для маринаду:
вода фільтрована – 1 л; сіль кухонна велика не йодована – 15 ст. ложки; білий цукор – 2 ст. ложки; оцет (9%) – 55 мл; середнього розміру листя лавра – 2 шт.; духмяний перець (горошини) – 3 шт.; чорний перець (горошини) – 5 шт.; сушений чебрець – 1 ч. ложка; бутони гвоздики – 2 шт.; імбир мелений – 5 р. Приготування Спочатку очищаємо часникові зубці від лушпиння і споліскують їх прохолодною водою. Стежимо за тим, щоб в загальну масу не потрапили пошкоджені або зіпсовані екземпляри. Розкладаємо підготовлену сировину на рушник і даємо обсохнути. Тим часом займемося підготовкою банок, помивши їх і простерилізований будь-яким зручним способом. Тепер укладаємо на дно кожної укропные парасольки і гілочки петрушки, а зверху засипаємо зелень підготовленими обсушеними часниковими зубчиками, заповнюючи банки по плічка. Для приготування маринаду ставимо каструлю з водою на плиту і прогріваємо до кипіння, додавши в процесі необхідну кількість солі і цукрового піску. Кидаємо в каструльку також лаврове листя, горошини запашного і чорного перчика, бутони гвоздики, а також всипаємо сушений чебрець і мелений імбир. Після того як маринад прокипить зі спеціями пару хвилин, вливаємо в нього оцет, прогріваємо ще хвилину і відразу виливаємо в підготовлені банки з часниковими зубчиками. Укупориваем ємності прокип'яченими протягом п'яти хвилин кришками, перевертаємо їх дном догори і грунтовно закутуємо теплою «шубою» для природної самостерилизации і повільного, поступового охолодження. Маринований часник на зиму зубчиками з буряком
Не менш цікавий варіант заготовки маринованих часникових зубчиків з буряком. В даному випадку крім прекрасних смакових якостей ми отримаємо гарний зовнішній вигляд заготовки.
Інгредієнти: зубчики часнику – 600 г; буряк столовий червона – 350 г; укропные парасольки – 2 шт.; петрушка (зелень) – 1 середній пучок; Для маринаду:
вода фільтрована – 1 л; сіль кухонна велика не йодована – 1 ст. ложка; білий цукор – 2 ст. ложки; оцет (9%) – 55 мл; середнього розміру листя лавра – 2 шт.; духмяний перець (горошини) – 3 шт.; чорний перець (горошини) – 5 шт. Приготування Очищену буряк можна просто нарізати скибочками й укласти в банки, чергуючи з часниковими зубками, так і використовувати тільки буряковий сік. В останньому випадку часник забарвлюється більш рівномірно і виходить максимально ефектним на вигляд, тому зупинимось більш детально саме на цьому варіанті. Часникові зубчики очищаємо і бланшируем в киплячій воді пару хвилин, після чого відразу ж опускаємо їх на кілька секунд у крижану воду і даємо стекти і обсохнути. Буряк чистимо, перетираємо на маленькій тертці, вливаємо до отриманої масі приблизно 1/3 склянки води, перемішуємо і віджимаємо за допомогою марлі сік. У стерильні банки кладемо зелень і часникові зубці, а тим часом підігріваємо на плиті для маринаду воду. Всипаємо в неї сіль, цукор і додаємо горошини перчика і лаврушку. Після закипання вливаємо в каструльку оцет і буряковий сік, даємо вмісту прокипіти кілька хвилин і тут же заливаємо буряковий маринад в ємності з часником. Укупориваем їх відразу ж стерильними кришечками, перевертаємо догори дном і також як і в попередньому випадку даємо під «шубою» повільно охолонути.